UTA Arad

Al doilea gol în Liga 1 îi grăbește lui Rusu transferul definitiv la UTA! Povestea golurilor de la Clinceni spusă de juniorul lui Balint: „Mi-a fost greu să țin pasul cu Vali…”





Fără îndoială, Denis Rusu este cel mai constant junior al UTA-ei în acest sezon. Evoluțiile, dar și cifrele vorbesc pentru mijlocașul de bandă de 19 ani, sosit în vara anului trecut de la Șoimii Lipova, din Liga 3-a. Fotbalistul orginar din comuna bihoreană Avram Iancu a înscris pentru singurul succes stagional de pe teren propriu al arădenilor, 1-0, cu Chindia, iar astăzi a „recidivat” cu reușita numărul doi în Liga 1. Bătrâna Doamnă a învins la Clinceni cu 3-0.

A vrut să renunțe la cursa de la golul doi

Rusu a mai contribuit și la golul numărul trei, marca Roger jr., când recunoaște că nu s-a gândit neapărat la o pasă pentru colegul său. „Mi-am propus să-i trec mingea printre picioare adversarului și să-mi fac unghi de pătrundere sau șut. Dar, mă bucur foarte  mult că a ieșit așa, a fost golul care, zic eu, a decis defintiv soarta meciului. La golul meu, când Albu a dat în minge am început să alerg spre mijlocul terenului. Am încetinit puțin, fiindcă am crezut că mingea va ieși în aut, dar când l-am văzut pe Vali cu balonul la picior am băgat sprint. Mi-a fost foarte greu să țin pasul cu el, la final mi-a ieșit exact cum mi-am dorit. Unghiul de finalizare nu era foarte mare, era important să dau puțin pe lângă portar și am reușit”, spune Rusu despre reușitele la care a participat în deplasarea câștigătoare de la Clinceni.

Pragmatici pe un teren greu

Antal a fost cel care a deschis drumul arădenilor spre al treilea succes din tot atâtea meciuri în deplasare, în 2021. „Exact asta am vorbit înainte de meci, să începem cât de putem de bine și să ne acomodăm mai repede la condițiile destul de grele de joc. A fost un gazon greu, care ne-a solicitat și mai mult decât cel de care avem parte acasă, era important să fim cât se poate de pragmatici, să nu dăm cu piciorul ocaziilor pe care ni le-am creat cu atâta efort fizic. Sigur, mă bucur că am jucat bine, poate a fost cel mai bun meci al meu în Liga 1, dar fără victoria echipei nu ar fi însemnat nimic”, a adăugat juniorul arădenilor.

„E momentul să nu mai greșim pe teren propriu”

Întâmplător sau nu, Dennis Rusu a marcat singurele sale goluri în Liga 1 la orele amiezii. Cu Chindia, meciul a început la ora 14, iar astăzi, la Clinceni, la ora 13,30. „Chiar am glumit pe această temă cu domnul antrenor secund, rugându-l să pună meciurile devreme pentru mine. E bine și că împotriva celor de la Hermannstadt jucăm la amiază, dacă tot eu am fost cel care a adus trei puncte ultima oară acasă nu m-ar supăra să o fac din nou. Lăsând la o parte gluma și superstițiile, cel mai important este să legăm două victorii duminică și să mai urcăm în clasament. Nu contează cine marchează sau pasează decisiv, e momentul să nu mai greșim pe teren propriu”, a mai afirmat tânărul fotbalist al arădenilor.

Apostu anunță transferul defintiv al lui Rusu la UTA

Conform impresarului Bogdan Apostu, UTA îl va achiziționa defintiv pe Denis Rusu. „ Este un copil care crește frumos și pot spune în premieră că el va fi cumpărat de UTA, chiar vom semna actele în zilele următoare. Va fi cumpărat defintiv de la Lipova și va ajunge un fotbalist important”, a declarat astăzi Apostu.

Din informațiile noastre, Denis Rusu va semna un contract valabil până în vara anului 2024 cu echipa fanion a fotbalului românesc. Detaliile salariale nu au fost încă puse sută la sută la punct, cum este posibil ca Șoimii Lipova să păstreze 50% din drepturile federative ale fotbalistului de 19 ani.

FOTO: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

13 comentarii

  1. Bravo Dennis!
    Felicitări pentru gol și pasa de gol!
    Să fii puțin mai atent, pasează puțin mai departe de adversar, ca să nu pierdem posesia.
    Cu inteligență și curaj, vei fii foarte fericit în fiecare meci, nu doar după meciul de azi!
    Continuă să scrii istorie pentru UTA !!!

    0
    0
    1. „Să fii puțin mai atent, pasează puțin mai departe de adversar, ca să nu pierdem posesia.”
      Daca vrea sa i-o dea printre picioare, cum s-o faca, mai departe sau mai aproape de adversar ? 🙂
      Daca Messi iti asculta sfatul, acum juca undeva prin liga a 3-a 🙂
      Maestre, ca sa scoti jucatori adversi din joc prin pasa (adica sa pasezi pe langa ei si sa te demarci mai departe), nu conteaza sa dai mingea cat de departe de ei, ba dimpotriva, intra catre ei ori in zona libera si paseaza in directia, inaltimea si momentul potrivit, tocmai cand adversarul e dezechilibrat din pozitia sa de aparare.
      Hai, ca nu stii fotbal, dar te bagi in seama. Stai si fii suporter, de suporteri are nevoie UTA, nu de genii nedescoperite.

      0
      0
  2. Am mai spus-o….Cativa muncitori,nu stiu in ce calitate, sunt de 2-3 zile pe gazon…Ce vor sa faca?Nu stim inca…Sapa,baga furci,asaneaza….devine interesant de urmarit….Am inteles ca a preluat Recons..Serios?
    Subiectul Denis Rusu…Este un copil pe care se pune presiune enorma,din cauza ca poate,se stie si are potential…
    Undeva totusi s-a gresit managerial,la renuntarea cu simplitate la grupele de juniori ajunsi la seniorat..Imprumutul sau dizolvarea,nu este o solutie.Nici daca eram condamnat la moarte,nu renuntam la ei…Discutia ar putea continua la nesfarsit…Ma rezum aici….Academia nu inseamna ca i-am dus pana aici si mai departe,treaba lor…Ma rog..Puncte de vedere diverse…

    0
    0
  3. Denis Rusu este un junior promitator, iar transferul lui la UTA este foarte bun pentru toate partile implicate in acest contract. Important este ca Denis sa confirme sperantele noastre si sa calce pe urmele celuilalt Dennis, iar de data aceasta sa primim noi oferta de 15 Mil de Euro pe care sa-i impartim cu Soimii Lipova !

    0
    0
  4. Daca continua cu aceleasi evolutii bune de pana acuma si are toate sansele prin multa munca ,devotament si seriozitate, cu siguranta va ajunge un fotbalist de top in care se va bate multe echipe din strainatate pt . el !!! BRAVO DENIS RUSU !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  5. UTA. sa nu faca prostia sa il dea la U, Craiova, FCSB, CFR , si daca este sa prinda un contract foarte bun in strainatate, sa se ocupe UTA ARAD de transfer !!!

    0
    0
  6. Cucule, ești și tu suporterul UTA-ei, de aceea nu voi mai intra în polemică cu tine, păcat că o faci tu.
    Cu Academica, Dennis a avut niște acțiuni strălucite, dar știe și el foarte bine că a pierdut destul de des posesia mingii în mai multe meciuri.
    Faptul că a dat mingea printre picioarele ” academicianului”, denotă inspirație,concentrare și o tehnică desăvârșită. Felicitări Dennis, să fii în continuare modest, perseverent și încrezător.
    Suporterii sunt cei care susțin echipa, cu încurajări dar și cu sfaturi,care se procesează de către cel căruia îi sunt adresate, iar el ține cont de o parte din ele sau nu.
    Nu sunt suporteri cei care înjură, jignesc, cer demisii, ci cei care oferă susținere, înțelegere și din când în când o idee constructivă.
    Știm cu toții că înscriem goluri pe contraatacuri, faze fixe, rareori prin atacul pozițional și de aceea e foarte important să nu pierzi posesia mingii atunci când ataci.
    Fac parte din acei ce cred că UTA va termina campionatul pe un loc de Play-off și am încredere în toți cei care fac parte din FAMILIA UTA! ?⚽?

    0
    0
    1. E frumos ca tii cu echipa, dar cazi in extrema sa fii mai mult un bagator de seama. Toata lumea mai zice o opinie, dar la tine e plin sacul de opinii si solutii. Daca aici ajungi sa tot insirezi randuri lungi de observatii, cum faci cand esti la stadion ? Nu incepi sa critici prea repede, nu incepi sa ceri „schimba-l pe asta, baga-l pe ala”, sa faci primul unspe’ (asa cum ai facut-o si aici in scris) ? Eu cred ca da….si e plin stadionul de astfel de analisti, iar echipa nu-i incurajata in momentele grele.
      A doua parte a ideeii e ca majoritatea, printre care te numeri si tu, nu prea stiti fotbal (vad dupa cum te exprimi), caz in care e de bun simt sa nu te aventurezi mereu in filozofii fotbalistice. Aici e vorba de echipa si cum o putem ajuta, nu de cate unul dintre noi care ne aratam ca stim si ce stim, acela e egocentrism.

      0
      0
    2. Cu tinerii(de fapt niste copii) trebuie avuta maxima rabdare si intelegere pentru inconstanta,fizic si psihic…De aceea au si niste evolutii fluctuante..Restul este poveste si rautaciosii ii musca de cate ori au ocazia…Pacat!

      0
      0
  7. Un tânăr fotbalist de perspectiva, dar numai împreună cu echipa poate sa crească! Sper ca peste 1-2 ani sa il dam mai departe! Pe bani! În mod normal, pana atunci, ar trebuii sa vina alți juniori din pepiniera proprie! Personal nu îl văd foarte departe….. nu îl ajută fizicul! La fel Miculescu, Oroian, Petre….sa vada ca Man a ajuns la Parma, după ce a luat forma și forță! Altfel, max mijlocul Ligii I!

    0
    0
  8. foarte tehnic ar trebui sa lucreze la viteza si forta ……un mic sfat pentru cei tineri de la uta impreuna cu rusu …nu incercati sa mai simulati niste cazaturi aiurea luati mingea si inaintati cu ea ..bafta in continuoare

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button