UTA Arad

UTA i-a recuzat pe Cătălin Popa și Andrei Antonie! Meszar: „Se întâmplă să greșesti, în schimb ne deranjează arbitrajele tendențioase!”





Cel puțin de la începerea returului, „Bătrâna Doamnă” a avut destule probleme cu unii arbitri. Cu FC Argeș, Dinamo, Poli Iași și chiar și cu Hermannstadt, arădenii au fost dezavantajați în unele faze, cele mai importante fiind acordarea cartonașului roșu lui Benga (cu argeșenii), două penalty-uri refuzate în meciul cu „câinii”, un penalty clar refuzat în Copou la Antal și două avertismente arătate aiurea, respectiv împingerea de 11 metri a lui Antal în jocul de duminica trecută.

Antrenorul Laszlo Balint și-a exprima public nemulțumirea, în special după meciul cu Dinamo, dar a amintit de ceva și de fazele cu probleme din celelalte partide. Conducerea clubului a mers și mai departe și a trimis memorii către Comisia Centrală de Arbitri, în care a cerut și două recuzări. Alexandru Meszar nu a dorit să rostească numele „fluierașilor” aflați în cauză, dar toate indiciile duc spre piteșteanul Cătălin Popa (cel care a condus-o pe UTA în meciul cu Dinamo, dar și deplasarea din tur, de la București cu FCSB unde au existat de asemenea niște nereguli) și bucureșteanul Andrei Antonie, care a arbitrat-o pe UTA la Iași, dar și acasă cu Astra când, printre altele, le-a dat oaspeților două lovituri de la 11 metri. În schimb, conducătorul grupării „roș-albe” a explicat raționamentul după care s-au făcut respectivele recuzări. „Indiferent că vorbim despre arbitraj sau despre alți factori care aduc prejudiciu clubului luăm măsurile care se impun. Referindu-ne la arbitri, de fiecare dată când aceștia ne-au nemulțumit vădit am făcut sesizare, memoriu la CCA. Bineînțeles, nu sunt răspunsuri, asta este politica CCA-ului, dar în momentul de față pot să vă spun că avem doi arbitri recuzați, care, sperăm noi, să nu ne mai arbitreze o perioadă de timp. Când solicităm recuzarea arbitrilor nu o facem neapărat pentru că au greșit și vă dau două exemple. Nu am taxat arbitrajul domnului Kovacs sau al celui care i-a dat foarte ușor cartonașul roșu lui Benga, am considerat că au greșit și se întâmplă să greșești. În schimb, ne deranjează arbitrajele tendențioase sau care ni se par nouă a fi tendențioase”, a explicat Meszar.

Cel puțin în timpul meciurilor, cel mai vocal om din stafful tehnic al UTA-ei la adresa arbitrilor pare „secundul” Alin Pânzaru. „Cu siguranță, în febra jocului, în teren mai apar proteste. Sunt anumite lucruri pe care noi le vedem într-un fel, dar decizia arbitrilor e alta. Cu Sibiul, am fost avertizat pentru că am cerut un fault lângă banca noastră. Așa am văzut eu, dar maniera de a cere acel fault a fost una pașnică din punctul meu de vedere. Am o voce mai groasă și puțin l-a deranjat pe domnul Kovacs, nu neapărat tonul cât sonorizarea, dar se mai întâmplă. Important e ca jucătorii să fie focusați pe ceea ce au de făcut. Noi încercăm să-i susținem și să-i îndrumăm pentru că, fiind pe bancă, nu neapărat în febra efortului, vedem sau ar trebui să vedem lucrurile mai clar decât ei”, a spus Pânzaru la conferința de presă ce a precedat meciul de Cupa României, de la Cluj, cu Universitatea.

Vă reamtim că statistica spune că UTA e cea mai penalizată echipă când vine vorba despre penalty-urile acordate împotriva ei, nu mai puțin de 8. În schimb, arădenii au bătut o singură lovitură de la 11 metri în acest sezon, în etapa a 5-a, pe terenul lui Dinamo.

6 comentarii

  1. E bine că în sfârșit ați luat poziție împotriva acestor arbitraje, poate se va ține cont de aceste doleanțe însă la cum decurg lucrurile în general se vede un trend privind play-off-ul dar si stabilirea unui clasament, Argeș,pare să aibă un retur liniștit iar chindia Târgoviște din păcate pentru domnul Nelu nu va fii lăsată să acceadă in primele 6 echipe la finalul sezonului regulat.

    0
    0
  2. Arbitrajul românesc ,cu ceva expunere internațională, e la cota cea mai de jos fata de ediții trecute. Am scăpat de arbitrajul de ,,stat totalitar” și am dat de unul al orgoliilor mărunte și al lipsei de valoare.. A fost adus un grec în chip de dezinteresat ,dar cu el cu tot ,arbitrajul sare cate doua trepte odată spre prăpastie. Tot mai multe partide sunt ciopârțite ,iar procentul de rezultate viciate pe sezon ,sunt trecute sub tăcere. Singura dreptate se face la Crăciunescu ,și nu mereu. Din păcate după ce rezultatul e bătut în cuie E bun demersul UTA ,deși temerar. Altă cale nu e. Cam jumătate dintre arbitri au macar bun simt .

    0
    0
  3. Trebuia recuzat si kovacs isvan din carei ultimul care ne-a umplut de cartonase si a vorbit urât cu Benga

    0
    0
  4. Foarte bine a-ti facut Domnule MESZAR ca, a-ti facut memoriu pt. acesti doi arbitrii care au arbitrat tendentios si cu intentie la adresa UTA-ei !!! COSMINE !!! Ai dreptate ca, CHINDIA Targoviste a fost furata ca in codru, pe fata, atat in meciul cu CFR Cluj cat su cu Gaz Metan Medias fara nerusinare si cu maxim de tupeu ? Ce sa mai, atat UTA. cat si CHINDIA nu sunt lasate sa avanseze in clasament pt. play-off pt. ca, nu se vrea ? Foarte bine a procedat Meszar, asa trebuie actionat !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  5. Bravo meszar in sfarsit ati luat atitudine fata de aceste arbitraje tendentioase pe cand vom vedea o luare de atitudine fata de problemele stadionului si a gazonului ?

    0
    0
  6. Cand eram omorati de catre Haidiner,pe unde ne prindea,la momentele in care ne era foarte greu,pentru cunoscatori,a fost o decizie buna,se pare…Nu imi aduc aminte,cel putin in statistici ca sa-l mai fi vazut arbitrand ulterior,televizat…
    Ca sa recuzi un arbitru..si se pare ca sunt doi acum,este o chestie care nu s-a luat probabil,brusc peste noapte, ci gandita si rumegata,luandu-se in considerare si eventualele fronde care pot deveni razbunari…Toti,o apa si un pamant….Eu nu fac nici un SF,cu riscul repetitiv..Pestele de la cap se impute….O clica ordinara,manjita,si risc sa spun aici,avuta la mana..asa cred,fara a fi o acuzatie,doar o parere…
    Nu este o noutate ca analizatorii Digi,mai ales d-l Craciunescu sa spuna fatis ca UTA este tocata marunt…Ma rog,probabil tinteste locul lui Vasaras,dar acesta este alt subiect…
    Problema este ca se fura la varf, pretendente la titlu,cu decizii contestate

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button