UTA Arad

Enache și „U” au produs surpriza în compania UTA-ei: „Am arătat bine pentru primul joc în fața unui adversar păuternic, băieții au fost răsplătiți pentru munca lor”





Universitatea Cluj a început perfect anul 2021, cu un succes cu 2-1 împotriva echipei UTA și toate neplăcerile din amicalele cu Rapid, Steaua sau Zalău se uită odată cu avansarea în faza sferturilor de finală ale Cupei României. „Șepcile roșii” au scos-o din întrecere pe UTA, o rivală istorică ce acum evoluează în Liga 1, acolo unde, de altfel, și clujenii își doresc să ajungă chiar la finalul acestui sezon.

Derick Ogbu (32) și Sergio Ribeiro (73) au concretizat și pe tabelă superioritatea în joc a „alb-negrilor”, reușita din prelungiri a lui Adrian Petre (90+5) fiind importantă doar pentru moralul fotbalistului întors la UTA după trei ani și jumătate. „Acest rezultat e o surpriză pentru că UTA în acest moment este cotată mai bine decât noi, au făcut performanță, sunt în Liga 1, cu rezultate foarte bune și un joc consistent. Mă bucură rezultatul, dar cel mai mult succesul pentru că aduce o răsplată jucătorilor pentru munca pe care au făcut-o până acum. Condițiile au fost destul de aspre pentru noi, vreme urâtă, terenuri grele și mă bucur pentru băieții mei că măcar răsplata asta o au”, a spus Costel Enache la falsh-interviurile ce au urmat meciului cu UTA.

„U” Cluj este printre echipele ce vor rămâne fără punctele luate împotriva celor de la Turris Oltul, formație retrasă din campionatul ligii secunde în această iarnă. „Depindem de fiecare meci în parte, o să tratăm meciurile din campionat serios, suntem pregătiți pentru lupta asta și am foarte mare încredere. Ca și joc, se putea mai bine astăzi. Am fost puțin circumspect, nu știam unde să-mi evaluez echipa, veneam cu un handicap față de adversar. Și nu datorită eșalonului, ci pentru că ei veneau după meciuri în campionat, cu un ritm de joc, iar noi după o perioadă scurtă de patru săptămâni de pregătire în care am încercat să acoperim toți factorii. Adică să pregătim și acest joc, dar și ceea ce urmează în campionat. Cred că am arătat bine pentru primul joc în fața unui adversar păuternic”, a adăugat „principalul” clujenilor.

Nigerianul Dereck Ogbu a înscris pentru ”U” chiar la debutul oficial. Atacantul de 30 de ani revine la Cluj după 6 ani și jumătate, la precedenta sa aventură în România el evoluând pentru rivala „șepcilor roșii”, CFR. „Am încercat să facem lucruri cu logică, să căutăm un profil de jucător care să se încadreze în grupul nostru, dar depindem de foarte mulți factori, nu doar de ce vrem noi. Cred că suntem un grup omogen pentru că am petrecut multe zile împreună, un grup echilibrat pentru că avem soluții și îmi este greu să fac primul 11. Asta este realitatea, nu o spun ca să încurajez jucătorii, ei știu asta. Este greu de ales, am decis în ultima clipă și formula din partida cu UTA. Cred că suntem eficienți”, a mai afirmat Enache. Noutățile din primul ”11” au fost și Andrei Răuță și Donaldo Acka, iar pe final a intrat și Lucas Chacana.

„U” Cluj e a treia formație din Liga a 2-a ce accesează sferturile competiției KO și poate avea parte de un culoar bun spre trofeu, după Dunărea Călărași și Petrolul Ploiești. „Nu avem preferată pentru tragerea la sorți a sferturilor de finală. Am învățat să nu-mi consum energia pentru că oricum nu pot influența destinul. Așteptăm tragerea la sorți, vedem ce se întâmplă, până atunci mai avem mult de lucru”, a concluzionat antrenorul principal al Universității Cluj. În sferturi a urcat și Chindia Târgoviște.

În campionatul ligii secunde, peste două weekenduri, „alb-negrii” au parte de un debut de foc, chiar pe terenul echipei a doua clasate Viitorul Pandurii.









9 comentarii

  1. Voi ați avut atitudine și respect față de adversar și față de competiție,noi din păcate nu am avut aceste calități.
    Felicitări și baftă in continuare!

    0
    0
  2. Nu te alinta, domnule Enache. Nu ati fost voi buni, UTA a fost catastrofala, a jucat cu cel putin 5 jucatori mai putin pe teren tot timpul. Pase aiurea, suturi prin plopi, idei de joc pauza etc.

    0
    0
  3. Se vede de la o posta că jucătorii nu au ,,foame”. În puteri sunt ăștia plătiți la 6 luni ! Este posibil că interesul pentru Cupa sa fi fost declarativ . Echipa a doua ,seamănă cu a…noua !! Sictir și plictis pentru meseria care îți asigură o pâine. Microb care pare să cuprindă și pe cei străini. Bietul Pânzaru ,în loc sa-si bea liniștit ceaiul cald la Brăila ,obligat să bea trei sticle cu apă rece pe frigul de la Cluj. !!! Lumea ar fi vrut în loc de acest vals al morții ,să vadă macar un joc coerent. Normal am fi sugerat antrenorilor o notificare a celor cu obrazul gros. Dar la orizont ,ușor ,ușor se profilează problema numărul 1 . ANTRENORII . !!!!

    0
    0
    1. Vezi că această remarcă pe unii îi va deranja,deși purtarea acelui numar înseamnă mult, mult mai mult decât se încearcă cu Miculescu,pe un post pe care (cică),nu da randament, oare unde ar trebui sa de-a randament??

      0
      0
  4. Cum spui ca ați jucat împotriva unui adversar puternic, adică tu ca antrenor o cinsideri pe UTA un adversar puternic? UTA mea e varză! Mi-e rușine că majoritatea jucătorilor fac parte din lotul UTE-ei!

    0
    0
  5. Ce surpriza ????Nici o surpriza…Abordare absolut gresita,de la inceput,s-a tratat superior cu ingamfare personalizata,imprimata….
    Daca jucatorii UTA-ei ar fi abordat serios acest meci….,era altfel…Asa se intampla atunci cand te uiti de sus,la orice adversar si il desconsideri din start…Dupa aceasta prestatie,ajung la concluzia ca ne-ar fi batut oricine…
    Panzaru acesta,un no name,nu inteleg pe ce criterii, a vandut legumele inainte de a ajunge la piata,cu caramida in piept,ca tupeu si gura mare are mereu,la fiecare meci se platesc amenzi pentru el,pentru comportamentul sau trivial,impulsiv…Trebuie taiat in carne vie,indiferent de cine,pentru ce si cum…sau din ce compartiment!Alo..se aude????

    0
    0
  6. UTA. a jucat slabut ,nu zic dar totusi a fost invinsa de U, Cluj o echipa de traditie chiar daca este in liga2a !!! Acuma gata, toate privirile spre meciul cu Chindia,concentrare maxima pt. acest meci !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button