Fotbal feminin

„Leoaicele” au strâns rândurile pentru pregătirea play-offului Ligii 1: Balaș și Voinea au revenit în „alb-roșu“, Bot și Sârbovan se despart de arădenceCel puțin lupta la titlu în Liga 1 la fotbal feminin pare decisă înainte de a începe meciurile din paly-off. Fiindcă punctele nu se înjumătățesc, e greu de crezut că liderul Olimpia Cluj va pierde avansul de 8 puncte față a doua clasată, Fortuna Becicherecu Mic, respectiv 10 puncte față de AC Piroș Security Arad și Vasas Femina.

Puține mutări la nivel de lot

Plecând de aici, urmăritoarele nu au umblat prea mult la întărirea loturilor. Cel puțin formația arădeană se mulțumește cu revenirile atacantelor Mariana Voinea (ex. Becicherecu Mic și ASU Poli) și Andreea Bălaș (care și-a întrerupt activitatea după primele trei etape ale campionatului). „Cu cele două jucătoare eu zic că atacul, compartimentul în care aveam ceva probleme, e în regulă pentru play-off. Într-adevăr, rămânem fără Sârbovan, care ne-a spus că vrea să se lase de fotbal, iar la fundașul Lavinia Bot am renunțat. Neacșu s-a mutat la București și va juca la Carmen, iar cu Ineul ne-am înțeles pentru prelungirea imprumutului la noi al Carlei Kugler. Lotul rămâne competitiv, din păcate e greu să ne mai gândim la locul 1 la ce diferență e între noi și Olimpia și de aceea ne propunem măcar un loc 3, adică să rămânem acolo unde ne aflăm acum. Locul 2 ar fi deja un bonus pentru echipa noastră, căci de titlu nu cred că are rost să vorbim, nici noi, nici echipa din Becicherecu Mic, cu tot respectul pentru formația din Timiș. Olimpia e echipa campioană, are experiență, valoare, nu văd cum să piardă avansul de 8, 10 puncte în zece partide”, a spus Liviu Ilea, directorul sportiv al formației de pe Mureș.

Problema terenurilor de antrenament

„Leoiacele” au efectuat un prim antrenament tare al anului chiar ieri sub comanda lui Dan Cuedan. Deocamdată, experimentatul tehnician nu le are la dispoziție pe internaționalele Dumitrița Prisăcari (Republica Moldova), Nazlican Parlak (Azerbaidjan) și Maha Shehata (Egipt), implicate cu echipele lor naționale în meciuri oficiale și amicale, dar nici pe Tomescu (accidentată).

Pentru moment, fotbalistele de la Piroș se pregătesc la sala de forță, pe pista de atletism de la „Gloria”, identificarea terenurilor de iarbă naturală și chiar sintetică fiind greu de accesat în această perioadă. Primele din cauza vremii, iar cele sintetice pentru că sunt deja închiriate non-stop în special de echipele de copii și juniori ale cluburilor UTA și Atletico.  Probabil, „leoaicele” vor ajunge la Vladimirescu, pe terenul sintetic al comunei, iar peste o săptămână-două, mai ales în stagiul centralizat pe care dorește să-l facă Dan Cuedan și pe terenuri de iarbă naturală.

Vă reamintim că play-offul Ligii 1 fotbal feminin începe la mijlocul lunii martie cu derby-ul pentru locul 2, Piroș Security – Fortuna Becicherecu Mic. Iată întreg programul play-offului pentru arădence:

Etapa 1, 14 Martie 2021

Piroş Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic

Etapa 2, 21 Martie 2021

Piroş Security Arad – Vasas Femina Odorhei

Etapa 3, 28 Martie 2021

Heniu Prundu Bărgăului – Piroş Security Arad

Etapa 4, 4 Aprilie 2021

Piroş Security Arad – Universitatea Galați

Etapa 5, 18 Aprilie 2021

Universitatea Olimpia Cluj – Piroş Security Arad

Etapa 6, 25 Aprilie 2021

Fortuna Becicherecu Mic – Piroş Security Arad

Etapa 7, 2 Mai 2021

Vasas Femina Odorhei – Piroş Security Arad

Etapa 8, 9 Mai 2021

Piroş Security Arad – Heniu Prundu Bârgăului

Etapa 9, 16 Mai 2021

Universitatea Galați – Piroş Security Arad

Etapa 10, 23 Mai 2021

Piroş Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj

Fiindcă sezonul regulat s-a jucat într-o singura manșă (un singur tur), punctele nu se vor înjumătății la intrarea în play-off / play-out, așa că se va pleca a drum de la următorul clasament:

 Un comentariu

  1. Luațil pe Kocsis Edy in start de pe acuma daca vreți din campionatul următor să vă
    luptați pentru campionat💪💪

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back to top button