UTA Arad

Meszar nu se poate impune în fața Primăriei în „speța gazonul”, dar are o concluzie: „Eu nu văd soluții mai bune decât schimbarea”












Suprafața de joc de la Arad a devenit subiect de discuție național, din moment ce cam toate echipele ce vizitează arena „Francisc Neuman” se plâng de calitatea sa. Sigur, există și gazoane mai proaste în Liga 1, cum ar fi cel de la Clinceni, dar nici pretențiile nu sunt atât de mari în comuna ilfoveană.

Până la urmă, „iarba” din Arad a fost montată de un an zile, s-au jucat exact 11 meciuri și ea arată din ce în ce mai rău. Costurile au fost și ele destul de importante, 3.145.368 de lei, există și o garanție oferită de firma „constructoare”, CS Rulouri de Gazon, dar  nu se știe în ce măsură ea poate fi activată din moment ce lucrările de întreținere nu s-au făcut ca la manual. De altfel, Ovidiu Petrache, directorul firmei din Giurgiu care a montat gazonul la Arad, a avertizat public nu o dată că Primăria tratează după ureche gazonul și că riscurile ca acesta să se strice sunt mari.

Una peste alta, rezultatele sunt cele pe care le vedem etapă de etapă în confruntările pe care echipa lui Laszlo Balint le dispută acasă, unde – de altfel – nu a mai câștigat un meci oficial din luna octombrie a anului trecut. „În primul rând, vreau sa spun că rezultatele slabe de acasă nu se datorează neapărat stării gazonului, deoarece am demonstrat că am câștigat pe terenuri poate mai slab pregătite pentru joc decât cel de la Arad. Altfel, nu e treaba clubului UTA să se bage în chestiunea legată de calitatea gazonului. Pentru acest stadion și teren, noi plătim chirie, iar proprietarul trebuie să facă toate demersurile ca să justifice această chirie. Adică achităm niște bani pentru vestiare, magazii, dar și un teren pus la punct, la cheie. Nu avem voie și nici nu dorim, nu avem capacitatea, să intervenim la gazon, este în sarcina titularului”, a spus Alexandru Meszar, conducătorul clubului fanion al Aradului referindu-se, bineînțeles, la Primăria Arad când vorbește despre „proprietar” sau „titular”.

Pe de altă parte, sunt arhicunoscute relațiile lui Alexandru Meszar cu firme din domeniul echipamentelor sportive, dar și cu cele specializate în montarea gazoanelor. Au existat soluții bune din Ungaria sau Satu Mare, dar licitațiile de la „Motorul” și „Francisc Neuman” au fost câștigate mereu de oferta mai mică, de calitatea pe care o vede ulterior toată lumea. „Am avut și alte propuneri de instalare a acestui gazon, acum nu se mai poate face nimic cu el. Dintr-un material prost nu prea poți să faci calitate bună. Eu nu văd soluții mai bune decât schimbarea”, e concluzia lui Meszar.

Problemele la gazonul de pe „Francisc Neuman” apar în special după zilele ploioase, când crampoanele fotbaliștilor răscolesc ca un disc agricol brazde întregi.

 

10 comentarii

  1. Atâta timp, cât, edilii noștrii, au înrădăcinata mentalitatea nonevolutionista,, mere și asa”, nimic din ceea ce se face și se va face în Arad, nu va însemna calitate. Și va ofer un exemplu:
    1. Pt montarea gazonului s-a plătit 1 mil euro, care în momentul de fata este praf, deci, urmează schimbarea lui, costuri ce vor înseamnă încă 1 mi-l. Total 2 mi-l.
    2. În cazul în care se monta unul de la început, cu o firma maghiara de la Szeged, de 1.5 mi-l, acum puteam spune ca avem un gazon calitativ și în plus, eram scutiți de 0.5 mi-l.
    PS: Trebuie înțeles un lucru, aceea mentalitate nemțească de ca vorbiți, nu înseamnă nimic altceva decât, materiale de calitate, pentru lucruri durabile. Dacă vrem sa evoluam ca nație, trebuie în primul rand sa gândim și mai mult, sa gândim altfel.

    0
    0
    1. Exemplu tau e ca nu potriveste , gazonul a costat 3.145.368 lei adica cca 650.000 € . Il mai pui odata , mai dai suma asta , dar tot nu ajungi la 1,5 mil . Dar alta e problema, legea nu iti permite fiind licitatie publica de stat decat sa alegi oferta cea mai mica , si daca vrei tu alta firma cu o oferta mai mare dar mai de calitate , legea nu iti permite, cel putin asa stiu eu ( daca e un specialist cu cunostinte juridice pe aici si are alta parere …asteptam )

      0
      0
      1. depinde ce conditii impui prin lege puteai sa ceri calitate mai inalta si firma lu petrache asta nu se incadra..iti spun eu ce a fost s a inteles cu petrache asta sa faca show au impartit prada paraindarat etc si dusi au fost e smecherie romaneasca de a fura!

        0
        0
      2. Corect…posibil si asta , iar snow-urile si clincurile ce au urmat intre ei sa fie doar asa…praf in ochi fraierilor , cu toate ca realist vorbind cowboy-ul prin aceste lucrari de matuiala ( cum a facut si la alte stadioane ) isi bate doar cuie in talpa afacerii lui . Dar si cat timp exista spagarii la institutiile statului , firma lui va prospera

        0
        0
  2. REFERITOR LA GAZONUL DE PE UTA TOATE LICITATIILE CU SUMA CEAMAI MICA IESITA CASTIGATORE AU AVUT REZULTAT SUMA MICA CALITATE DEZASTRU. NICI UN GAZON MONTAT CUSUME MICI NUA REZISTAT CEL MAI RECENT GAZONUL DE PE CENTRALUL CRAIOVEAN .GAZON SCUMP CALITATE SUPERIOARA

    0
    0
  3. De ce nu exista în caietul de sarcini, paragraful mama (ca art 1. din Constituția României), de la care sa pornească discuția și anume : Montare gazon arena de fotbal, cu standard înalt de calitate cu garanție aferenta.
    Odată ce pornești discuția asa, o sa constați din start, ca nu se mai prezintă orice patronas, cu gazon adus de pe,, gradina”. Sa nu uitam un lucru, Aradul, la fel ca multe orașe din vechiul Imperiu Austro-Ungar, ar trebui sa aibă la baza, mentalitatea lucrului bine făcut… Dar, din păcate, am fost infectați de,, buleala balcanica”.

    0
    0
  4. Nu pot decit sa il apreciez pe Dl Meszar care spune : 1. ca gazonul trebuie schimbat 2. ca rezultatele de acasa nu se datoreaza gazonului. E adevarat ! Dar,…..inainte de schimbare trebuie : 1. rezolvata situatia pompelor de drenaj , care nu isi fac bine treaba si 2. rezolvarea incalzirii gazonului ( se spune ca puterea instalata este sub necesar si ca un electrician schimba ziua portiunea de teren ce se incalzeste…la 3 ore)

    0
    0
  5. Din păcate până nu o sa se schimbe legislația și stadionul este administrat de autorități nu cred că o să se schimbe ceva.Sunt obligați prin lege să aleagă oferta cu cel mai mic preț.Singura soluție ar fi sa avem un specialist care sa ceară concret un anumit tip de gazon,cu caracteristici clare și același specialist să facă recepția lucrărilor.
    Din păcate primăria nu-l are și nici nu cred că are vreun interes să-l găsească.

    0
    0
  6. SA FIM SERIOSI NU SE PUTEA LUA LEGATURA CU FIRMELE CARE AU PUS GAZONUL LA VIITORUL SAU VOLUNTARI DE EXEMPLU ORI LA TIRGUL JIU NU A FOST INTERES CUM SE FACE CA SI PE MOTORUL SI PE UTA AU FOST FIRME DIN GALATI ALE CUI AU FOST INTERESELE OARE ACUM VEDEM REZULTATELE IN AMBELE CAZURI.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button