Baschet

„Galben-albastrele” – din nou acasă după un an, având și UAV-ul de partea lor! Urban: „Echipa din Constanța ne oferă câteva surprize, dar avem încredere în fetele noastre!”





Aproape un an de zile au state fetele de la FCC Baschet UAV Arad departe de parchetul Sălii Sporturilor Victoria în meciurile oficiale. Pe 8 martie 2020 întâlneau Brașovul în debutul pandemiei de coronavirus, pentru ca duminică, pe 14 februarie, să revină acasă în confruntarea  cu Phoenix CSU Simona Halep. Vorbim despre o restanță din cadrul turneului ce ar fi trebuit să se joace chiar la Constanța, trupa de pe Litoral având atunci multiple cazuri de COVID în lot și a rămas în carantină. De altfel, în weekend, la Arad, Phoenix o întâlnește și pe Universitatea Cluj, tot pentru că nu a putut evolua atunci împotriva ei.

De la meciurile ce ar fi trebuit să se dispute pe 9 și 10 ianuarie, „Simona Halep” a trecut prin ceva transformări. Sârbul Miroslav Popov (63 de ani, printre altele și fost selecționer al României)  a devenit noul antrenor al echipei constănțene,  înlocuindu-l pe Carmin Popa. Dar,  Phoenix s-a întărit și la nivel de lot. În primul rând, vorbim despre americanca Anna Kelly (23 de ani), care evoluează pe postul de conducător de joc și a jucat ultima oară pentru Spirou Basket Charleroi din Belgia. Chiar ieri a fost oficializat și transferul Tiei Wooten, care evoluează pe pozițiile 3-4 și a jucat ultima oară la Riva Basket în prima ligă elvețian. Pe de altă parte, oaspetele Aradului au renunțat la serviciile altor trei jucătoare americance: Jordan Hawkins, Denia Davis Stewart și Nikia McDonald.

Victoria înseamnă clasarea pe locul 3 la finalul turului LBNF

Așadar, vorbim despre o formație ce oferă câteva surprize pentru „galben-albastre”. „Noul antrenor și jucătoarele luate în ultimele zile de echipa din Constanța pot schimba rapid fața echipei. În primul rând, cel puțin baschetbalistele transferate recent sunt o necunoscută pentru noi. Nu le-am văzut jucând, deci nu știm exact la ce să ne așteptăm. Pe de altă parte, avem totală încredere în fetele noastre, în antrenorul Bulj, dacă vom evolua la capacitate normală nu ar trebui să fie probleme. Ne bucurăm că nu avem cazuri de COVID în lot, fetele sunt toate negative, dar pozitive când vine vorba despre abordarea acestui meci. Să nu uităm că jucăm în sfârșit și acasă după aproape un an de zile, motivația va fi suplimentară, deși, e clar, că ne lipsesc suporterii noștri dragi. E clar, vom lupta și pentru ei, așa cum, de fapt, o facem indiferent de parchetul pe care jucăm. Cel mai important lucru acum este să câștigăm cu echipa din Constanța și să terminăm turul pe locul 3, în spatele rivalelor noastre Sepsi și Satu Mare”, a spus președintele Marcel Urban.

„Bula” – la Hotelul Iris

Dacă virusul de origine asiatică a ocolit-o pe FCC Baschet UAV Arad, sunt alte probleme medicale care se țin scai în special de jucătoarele străine, sârboiacele Hadzovic și Karakasevic și americanca Beadle. „Noi sperăm să le recuperăm până la ora jocului de duminică. E clar că vor intra și ele în bula de la Hotelul Iris alături de tot lotul nostru, dar și al celorlalte două grupări și oficialii turneului de sâmbătă și duminică. Organizatoric suntem puși la punct cu toate, am furat destulă meserie, ca să zic așa, de la cluburile ce au organizat primele turnee în pandemie”, a adăugat Urban.

Așadar, în wekkend, la Polivalenta arădeană vom avea parte de primele jocuri oficiale de baschet după o pauză de 11 luni de zile. Sâmbătă, de la ora 17, se joacă Phoenix – Cluj, iar duminică, începând ora 16, FCC Baschet UAV Arad – Phoenix.

Va fi primul meci în care echipa arădeană purta și numele noului partener, Universitatea Aurel Vlaicu, „mariajul” fiind oficializat la începutul acestei săptămâni în prezența primarului Călin Bibarț. Ambele meciuri se vor vedea în direct pe canalul de youtube FRB TV, iar cel al arădencelor și pe pagina oficială grupării arădene, însoțit de comentariul colegului nostru Călin Matiuț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button