Fotbal judetean

VI-FE s-a întors în iarbă cu speranța că pot intra în primele șase echipe la nivel județean: „Primul pas – recuperarea plăcerii de a juca”





Posesoare a uneia dintre cele mai cochete baze sportive din județ, cu un gazon invidiat până și de echipa fanion – UTA, Victoria Felnac se „dezgheață” după lunga perioadă fără competiții oficiale. Felnăcanii s-au înscris la startul mini-campionatului Ligii 4-a ce ar trebui să demareze pe 20 martie, deși încă sunt temeri pentru o păstrare a protocolului actual legat de prevenția infectării cu COVID și mai precis de costurile ce rezultă din el.

Dar însuși Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut că se va bate pentru o relaxare la nivelul fotbalului amator, iar echipelor nu le rămâne decât să-și pregătească revenirea în iarbă. „Ne-am apucat de treabă de sâmbătă, ne antrenăm cu respectarea tuturor indicațiilor de protecție, în grupuri mici. Ne luăm temperatura corporală, folosim mai multe vestaire și igienizăm tot, așa cum am făcut în vara trecută. În primul rând, aș vrea să văd că revine acea plăcere de a juca în rândul jucătorilor și am semnale bune în acest sens. Sunt atent la efort, nu pot forța cu încărcări fizice dintr-o dată. E greu să recuperăm anul pierdut, trebuie răbdare, altfel riscăm accidentări și numai de astea nu avem nevoie acum. Facem trei antrenamente pe săptămână, apoi introducem treptat și amicalele și pe la finalul lunii o să încercăm să facem chiar antrenamente zilnice. Am reușit să primim o sponsorizare de la o farmacie locală și le vom da niște vitamine băieților, e foarte important acest aspect. Una peste alta, sperăm să se relaxeze condițiile medicale ca să putem juca și partide oficiale de această dată”, a explicat Lucian Ciba, antrenorul lui VI-FE.

Anul de pauză a scos din circuit un fotbalist important al echipei, cu  destule meciuri la nivelul Ligii 1, la UTA, Craiova sau Bistrița. „Din păcate, Răzvan Fritea s-a lăsat e fotbal, nu mai poate să se reapuce după această perioadă de inactivitate. Dar, nici Vali Fritea sau Angel Ponta nu sunt siguri dacă mai continuă, încă se mai gândesc. Eu îi înțeleg, indiferent de decizia lor, sunt conștient că la un moment dat vine și momentul când trebuie să te lași, am trecut și eu prin asta. Tot la plecări este Ionuț Pașcu. A plecat acasă, nu era din Arad. În fine, l-am mai pierdut și pe Gyebnar, care are probleme la genunchi. Ar fi trebuit să se opereze, dar acum este plecat cu servicul în Portugalia până spre vară”, a adăugat Ciba, care – în schimb – se bucură de revenirea lui Călin Șicolvan, un fotbalist care poate evolua oriunde în apărare sau la mijlocul terenului, dar: „Îl mai avem cu noi și pe Pasăre, fostul atacant al Sântanei. Totodată, mai avem discuții cu câțiva jucători, rămâne de văzut ce vom putea concretiza în perioada următoare. Președintele Alex Sabău are zilnic contacte cu posibilele achiziții, eu zic că vom avea un lot bun până la începerea campionatului”, a concluzionat Ciba.

Ambiția Victoriei pentru campionatul blitz din primăvară ar fi clasarea printre cele mai bune 6 echipe ale campionatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button