Arhivă articole

Fanii FCC Baschet UAV Arad și-au „trimis” inimile la meciul cu „Simona Halep”, teamul de pe Litoral a ajuns la patru transferuri de peste Ocean!

Un meci fără istoric ce ar fi trebuit să se joace pe 9 ianuarie, la Constanța, în cadrul etapei a 10-a a LBNF, a devenit o adevărată provocare pentru fetele de FCC Baschet UAV Arad. Vindecată de COVID, Phoenix CSU Simona Halep și-a schimbat – practic – fața pornind de la angajarea fostului selecționer al României, sârbul Miroslav Popov și terminând cu patru transferuri importante de peste Ocean.

Sânge american pentru echipa de pe Litoral

Numai în ultimele două zile, adică înainte de intrarea în bula de la Arad, pentru meciurile restante cu Universitatea Cluj și gazdele de la FCC, trupa de pe Litoral a mai anunțat două mutări la nivel de lot.  Vorbim despre Shereen Sutherland (26 de ani), ultima oară componentă a echipei franceze, Club Basket Ifs, care acoperă una dintre pozițiile 3-4-5, dar și despre Tierra Henderson, o extremă de 33 de ani, cu experiență acumulată în peste zece campionate de pe glob. Henderson a mai jucat și în România, la Universitatea Cluj, în a doua parte a sezonului 2018-2019. Conducătorul de joc Anna Kelly și pivotul Tia Wooten sunt celelalte baschetbaliste americance cu care „Simona Halep” se prezintă în premieră la Arad.

Inimi galben-albastre

Jucătoarele „galben-albastre” au totuși un mic avantaj că îi pot lua pulsul noii echipe a lui Popov astăzi, cu ocazia partidei cu U. Cluj, ce începe la Polivalenta arădeană la ora 17. O Polivalentă ardeană ce și-a schimbat înfățișarea prin implicarea suporterilor celei mai titrate grupări arădene. Aceștia și-au „trimis” inimile „galben-albastre” la sală, de acolo unde ei lipsesc ca urmare a restricțiilor legate de pandemia de coronavirus. Hadzovic și colegele sale au făcut un prim antrenament printre inimile fanilor și au rămas plăcut impresionate. Iar dacă vor exista momente grele în timpul disputei cu Phoenix CSU Simona Halep, de duminică, începând cu ora 16, își vor aminti mereu pentru cine luptă și trebuie să câștige. Cu un succes duminică, arădencele termină turul pe locul 3, în spatele forțelor Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare. E primul (mini)turneu pe care FCC Baschet UAV Arad îl găzduiește de reluarea întrecerilor interne, din luna noiembrie a anului trecut. Așadar, echipa de Mureș se întoarce după aproape un an de zile pe propriul parchet pentru un meci oficial.

Ambele partide din weekend de la Sala Sporturilor Victoria din Arad se văd în direct pe canalul de youtube al FRB,  iar ar cel al arădencelor și pe pagina oficială grupării arădene, însoțit de comentariul colegului nostru Călin Matiuț.

FOTO: baschetarad.ro

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.