UTA Arad

Kovacs susține că nu i-a vorbit lui Benga: „Jucătorul UTA-ei mi-a spus că nu am niciun pic de calitate umană, eu nu am răspuns provocării sale”





Într-un interviu dat pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, arbitrul Istvan Kovacs a vorbit și despre acuzele aduse de Alexandru Benga. După meciul UTA – Hermannstadt, fundașul arădenilor a sugerat că „centralul” sătmărean, purtător al ecusonului FIFA, i s-a adresat nepoliticos. „Vă spun sincer, nici câinelui meu nu-i spun aşa. Nu judec maniera de arbitraj a domnului Kovacs, pentru că nu sunt eu în măsură, dar pur şi simplu suntem şi noi oameni, nu suntem câini. Trebuie să avem o interacţiune, să ne respectăm între noi! Dacă sunt momente de tensiune, de irascibilitate în timpul jocurilor, ar trebui să ne ajutăm între noi, nu să sporim această tensiune. Am 31 de ani şi trei copii acasă, dar nu am mai păţit aşa ceva.”, spunea în urmă cu câteva zile Benga.

La întrebarea ”Aveți vreun regret în carieră?”, Kovacs a răspuns următoarele: „Există un moment pe care l-aș șterge cu buretele, atunci când am folosit o adresare nepotrivită la adresa lui Florinel Coman. Mi-am recunoscut greșeala, mi-am cerut scuze. Oricine cred că poate greși. Dar a fost un episod unic în cariera mea, unul care nu s-a mai întâmplat până atunci, nu s-a repetat după și nici nu se va mai repeta vreodată. Am remarcat că există voci care încearcă să mă transforme în arbitrul care nu se comportă respectuos cu jucătorii. Un lucru care este departe de adevăr. Am fost acuzat în trecut că i-aș fi vorbit urât lui Vasile Maftei. Fals! A fost altă persoană care a folosit atunci acea exprimare neadecvată, iar ulterior, chiar după finala Cupei, Voluntari – Astra, Maftei a venit la mine, mi-a strâns mâna și și-a cerut scuze pentru declarațiile prin care mă acuza pe mine. Aș dori să lămuresc și cel mai recent episod, la Arad, când unul dintre jucătorii de la UTA a făcut anumite declarații la adresa mea, fără însă a spune ceva concret. Jucătorul este cel care a venit la mine protestând și mi-a zis că nu am niciun pic de calitate umană. Probabil reacția sa vine după ce nu am răspuns provocării sale, nu am schimbat niciun cuvânt cu acesta, fapt care poate fi confirmat de colegii mei și de ceilalți jucători din apropiere. Atunci când am greșit față de Florinel Coman, am recunoscut și mi-am cerut scuze. Dar un astfel de comportament nu mă caracterizează nicidecum!”

Dincolo de conduita sa în teren, duminica trecută, Kovacs a privat-o pe UTA de un penalty la împingerea din spate a lui Antal, iar sibienilor le-a anulat un gol valabil, așa cum susține și Ioan Crăciunescu, fostul mare arbitru al României.

16 comentarii

  1. Dar atunci cand i-ai spus lui Dennis Man ( capitanul celor de la FCSB ) : “ Mars “ si apoi i-ai aratat cartonasul galben cum a fost ???

    0
    0
  2. Din păcate obisnuinta și tensiunea meciului te duc spre un arbitru inflexibil. Ei sunt in primul rand apărați ca și judecătorii de ,,,Dai in mine ,dai in fabrici și uzine” Mai sunt și arbitrii care explică măsură. Daca vrea el ,nu sa ceri tu socoteală. Noi credem pe Benga ,dar unde trebuie e crezut arbitrul. Nu ai voie sa ceri ,11m !! Ba trebuie sa te ridici și repede. La noi se da galben imediat ,lucru ce nu vezi pe la străini. Un arbitraj bun merge cu fotbal bun. Fără simulări ,fără întreruperi la tot pasul ,fara acte de violența. Arbitrajul devine atunci ,,actorul” Nu e bine ca jucătorul să mai aibă pe cap și arbitrajul. Norocul ți-l mai faci și singur !!!

    0
    0
  3. Cuvantul lui Benga contra cuvantul lui Kovacs. E clar ca un arbitru nu ar trebui sa foloseasca un limbaj suburban, dar oare la educatia minima a fotbalistilor nu mai lucreaza nimeni. Nu e cazul sa dea citate din Cicero dar oare e obligatoriu ca vocabularul multora dintre ei sa se rezume la morti,rude( mai indepartate sau mai apropiate) , organul sexual masculin etc.?

    0
    0
  4. Când dorința de a reuși, este mai mare decât teama de eșec, nimeni și nimic nu poate să stea în calea atingerii obiectivelor.
    Dacă nu simțiți o dorință reală de a vă atinge obiectivul, nu veți fi motivați să o faceți.
    Mai sunt 8 FINALE!
    Concentrați-vă să jucați fotbal cu plăcere și obiectivele se vor realiza, indiferent ce adversar, gazon, condiții atmosferice sau arbitrii veți avea în fața voastră!
    In fiecare meci să aveți în gând, că numai câștigând puteți spune la final ” UTA ESTE ÎN PLAY OFF! ”
    UTA Arad Victory!

    0
    0
  5. Ai dreptate PET-CT, dar dacă si antrenorul înjură, si presedintele clubului injura atunci cine sa-i educe?
    Sper ca Gyuszi si Meszar sa nu fie in acea categorie de antrenori si presedinti de club.
    Gyuszi n-ar fi rau să le spui clar sa nu mai vorbescă injurios sau cu ironii la adresa cuiva. Sa fie acea Batrână Doamnă respectată prin compoetament civilizat. Asa vrem sa fie UTA. Alex să nu se mai repete. Vezi de fotbal.

    0
    0
    1. Din pacate si la grupele de copii si juniori , foarte multi antrenori folosesc un astfel de limbaj. Explicatia lor este ca asa ii motiveaza. Pedagogi 100%, ce sa mai zici?

      0
      0
  6. Alex, să nu crezi că țin cu Istvan Kocacs, se vede de la o postă cât este de arogant.
    Tocmai de asta trebuie sa-i dai pace să-si vadă de treabă. Noi credem ca n-ai gresit că i-ai cerut o explicatie dar cu un om arogant nu trebuie sa te amesteci cu nimic

    0
    0
  7. Cine îl mai crede pe acest păcălici , care se joaca de- a arbitru?Se vede cu ochiul liber, din exterior cât e de arogant, de superior pe teren. De fapt e un tip extrem de superficial și cu un intelect cel putin, dubios! Și ca el , multi alți arbitri. Cantitate și la ei, calitate pe ici, pe colo.. rara avis!

    0
    0
  8. Degeaba incearca KOVACS sa se eschiveze !!! Alex. Benga este un om serios , are 3 copii acasa si nu are de ce sa minta, asa ca, domn arbitru trebuie sa isi schimbe comportamentul fata de jucatori, se poate vorbi si in termeni decenti cu ei pe teren !!!

    0
    0
    1. Am spus, cuvantul lui Kovacs contra cuvantului lui Benga. Intervine subiectivismul, domnule Nelu. Cat despre argumentul ca are 3 copii si nu minte, ce sa mai zic? Ati vrea sa ii aveti la masa pe toti cei care desi au 3 copii, mint?

      0
      0
  9. Adica vrei sa spui ca, BENGA minte ? Eu unul ,nu cred ca, minte BENGA pt. ca, nu are de ce si acest arbitru nu este la prima abatere de astfel de comportament deci nu ai dreptate domnule !!!

    0
    0
    1. Poate spune adevarul. Poate nu.
      Argumentul ca are 3 copii acasa mi s-a parut foarte tare.
      Cei care au copii acasa nu mint, conform teoriei dumneavoastra?

      0
      0
  10. Poate vorbesti tu cu BENGA si ii spui sa jure pe biblie daca a spus adevarul ,poate asa il ve-i crede !!!

    0
    0
    1. Domnule, exagerezi. Pe mine m-a distrat argumentul dumitale, atat. Nu minte ca are 3 copii?
      Mai aveti argumente de genul asta?
      Poate ar merge si : ,,spune adevarul pt ca nu are barba”!

      0
      0
  11. I. Arbitrul să arbitreze, fotbalistul să joace fotbal. Dar dacă oameni se ocupă de altceva, decât acea ptr. ce sunt plătiți, și la ce se pricep , uite iese un bâlci.
    II. Pe terenuri de fotbal se mai aude- sau se poate citii de pe gură ! -niște ”expresii” nu tocmai ortodoxe, a căror ”autori ” de regulă sunt fotbaliștii (antrenorii) și NU arbitrii.
    Ps. Totuș acest arbitru a condus meciuri pe niște stadioane, unde utistul în speță ( 31 ani ) – în calitate de jucător – nu va ajunge în viața lui .

    0
    0
  12. Arbitrajul romanesc,este comaptimitor,comparabil cu un fel de tiranie…Acest Kovacs,este persoana nula,care jigneste pe oricine,adresandu-se in termene jignitoare,maxime…”Mars de aici,dispari,vezi ca la urmatoarea iesi din joc”
    Acest Kovacs,si fratele sau,trebuie de asemenea recuzati….
    Nu poti sa ai un asemenea limbaj suburban,indiferent ca este un Benga,sau altul…..
    Ne omoara astia cu cartonase,suspendari…Meci de meci luam cartonase galbene,alteori rosii….
    Nu Benga trebuie sa-si ceara scuze fata de arbitrii,ci arbitri fata de UTA,dar asta nu va fi niciodata….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button