Superliga

Oroian nu a mai ajuns la CFR, ci a semnat cu FC Hermannstadt! „Bine ai venit acasă!” îi transmit sibienii!





După despărțirea bruscă de UTA, Alexandru Oroian (19 ani) părea destinat pentru o aventură în curtea campioanei CFR Cluj. Mutarea nu s-a mai realizat, iar astăzi mijlocașul de bandă se întoarce la echipa din județul natal, FC Hermannstadt. Putem spune că este vorba despre o întoarcere acasă, din moment ce trupa lui Liviu Ciobotariu își dispută de ceva timp meciurile de pe teren propriu la Mediaș, chiar orașul în care s-a născut fotbalistul.

Meszar susținea că UTA își va recupera investiția cu Oroian

După despărțirea amiabilă de Oroian, Alexandru Meszar declara următoarele: „Nu pleacă gratis. În primul rând nu este o surpriză, căci plecarea lui a fost pregătită în momentul când am știut că vine Adrian Petre. Ne aglomera prea mult în zona ofensivă, iar fotbaliștii juniori nu pot crește și evolua doar dacă joacă. Din moment ce aveam 6-7 jucători Under, șansele de a juca erau mai puține pentru unii dintre ei. Astfel, am ales varianta să fie cedat la CFR Cluj spre binele lui și spre binele nostru. Este un transfer definitiv, dar trebuie să știți că UTA nu cedează nimic fără a câștiga ceva. Câștig este și o cedare a unui jucător pe care nu-l mai plătește. O să ne recuperăm investiția cu Oroian, doar atât pot să spun”, spunea pe 9 februarie conducătorul de facto al „Bătrânei Doamne”. Fiindcă transferul la CFR nu a mai avut loc, iar Hermannstadt l-a legitimat acum, din postură de jucător liber, e greu de crezut că UTA a mai putut avea vreo pretenție financiară de la sibieni, chiar și una simbolică.

Prezentat oficial pe site-ul clubului sibian

Iată cum este relatat transferul fostului junior al UTA-ei pe site-ul oficial al grupării de pe Cibin, fchermannstadt.ro:

”Bine ai revenit acasă, Alexandru Oroian!

Mijlocașul Alexandru Laurențiu Oroian a semnat astăzi cu A.F.C.Hermannstadt o înțelegere contractuală valabilă pentru o perioadă de patru ani și jumătate. Alexandru Oroian are 20 de ani, este originar din Mediaș, are 1,75 m înălțime, este cotat la 100.000 euro pe siteurile de specialitate și poate evolua atât pe postul de mijlocaș ofensiv, cât și ca mijlocaș dreapta sau mijlocaș central. Alex a început fotbalul la Școala de Fotbal ,,Marius Baciu” din Mediaș, după care și-a continuat junioratul la A.S.F.C.Interstar Sibiu, partenerii FCH. De aici, acesta a intrat în vizorul celebrului club britanic Arsenal Londra, care l-a recrutat și l-a trimis la academia lor de fotbal din Salonic, Grecia. Pasul următor în carieră pentru tânărul mijlocaș l-a reprezentat transferul la echipa DAC 94 din prima ligă a Slovaciei, unde a prins lotul pentru Europa League în sezonul 2018-2019. În sezonul următor, fotbalistul sibian ajunge la UTA Arad, unde devine o piesă importantă în angrenajul grupării din vestul țării, alături de care a promovat în Liga 1. Oroian a bifat 9 prezențe în acest sezon pentru UTA Arad, echipă de care s-a despărțit amiabil în ultima zi de transferuri.

Este o zi importantă în istoria a clubului nostru, care își propune să investească în cei mai talentați fotbaliști din județul Sibiu. În acest sens, a fost demarat proiectul Academia F.C.Hermannstadt, din care face echipa a doua a clubului, unde evoluează  în cea mai mare parte fotbaliști din județul Sibiu. Alex Oroian este un mijlocaș de perspectivă în fotbalul românesc și ne bucură că se alătură proiectului nostru.

Multe realizări în tricoul FCH și bine ai revenit acasă, Alex!”

Oroian, al doilea junior care pleacă de la UTA la Hermannstadt în această iarnă

Interesant este că Oroian a jucat ultimele sale minute în „alb-roșu”, 14 la număr, chiar împotriva noii sale echipe, la Arad, pe 7 februarie. Oroian se afla la Arad din primăvara lui 2019, când a semnat cu UTA după despărțirea de slovacii de la DAC. În prezentul sezon de Liga 1 a evoluat în 9 partide, în care a strâns 251 de minute oficiale, fără a avea vreo realizare personală. Alex Oroian este al doilea junior care ajunge de la UTA la Hermannstadt în această iarnă, după un alt mijlocaș lateral, Călin Popescu. Ambii fotbaliști sunt impresariați de orădeanul Cătălin Sărmășan. Probabil, UTA și Hermannstadt se vor reîntâlni și în play-outul Ligii 1 la fotbal. Arădenii sunt pe locul 8 cu 30 de puncte, iar sebienii pe 14, cu 22, când mai sunt șase meciuri până la finalul sezonului regulat.

Prezentarea video a lui Oroian la Sibiu:

5 comentarii

  1. Jucător bun la B ,la Rapid. Sub Cristi Costin și nu mai vorbim de Sthal. Ei pot juca alaturi de consacrați fara probleme dar și fără realizări directe. La A sunt cerințe concrete și un junior cenușiu ca aport ,e jucător minus. Primesc destule minute ,mai ales că nu au fost schimbați in min.2 !! Viața la elita e aspră și acționează ori autodepășirea ori autoexcluderea . Mulți jucători fara fizic au răzbătut. Mai mulți ca cei dotați cu statura. Au trecut examenul cu mingea ! Mulți chemați ,puțini aleși Succes mai departe.!

    0
    0
  2. Atitudinea lui de la ultimul meci jucat la UTA din momentul inlocuirii spune tot despre caracterul lui.. Va freca banca la sibiu

    0
    0
  3. BINE CA A PLECAT el SI NU MICULESCU! NU STIU cand va exploda si fotbalistul asta,fizic are ,de jucat a fost jucat pacat ca in loc sa fie mai bun de la meci la meci eu vad doar un REGRES! Sa de-a Domnul sa ma insel si sa marcheze si el un gol LA UTA in prima divizie! HAIDE UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button