Arhivă articole

Decizie drastică a celor de la UEFA: Campionatele Europene U19 din acest an au fost anulate, este în pericol și acțiunea „tricolorilor” de la Arad?

Turneele finale U19 la masculin şi feminin din 2021 nu vor mai avea loc, ca urmare a unei decizii luate de UEFA în contextul pandemiei COVID-19.

Comitetul Executiv UEFA a constatat imposibilitatea disputării tuturor partidelor de calificare în condițiile în care, din cauza situației epidemiologice, există restricții de călătorie impuse de autoritățile locale din numeroase țări de pe continent. ”Este păcat că în actualul sezon nu se poate disputa nicio competiție de juniori, însă siguranța și sănătatea tinerilor sportivi trebuie să fie prioritară în condițiile actuale”, se arată în comunicatul UEFA.

Campionatul European U19 masculin era programat să se dispute în perioada 30 iunie – 13 iulie 2021 în România. O decizie privind găzduirea de către țara noastră a unei viitoare ediții urmează a fi luată în considerare.

Săptămâna trecută, forul de la Nyon a decis și anularea actualului sezon al UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la categoria de vârstă U19.

Tot ca urmare a efectelor pandemiei, UEFA a decis să mute turneul final al Ligii Campionilor la futsal din Belarus în Croația. Partidele vor avea loc la Zagreb în perioada 28 aprilie – 3 mai 2021. Reprezentanta României, CS United Galați, a încheiat aventura europeană în faza optimilor de finală, fiind eliminată de AFC Kairat Almatî din Kazahstan.

Cade turneul „tricolorilor” de la Arad

În lumina deciziei de astăzi și acțiunea naționalei Under 19 a României, programată între 5 și 7 martie la Arad, în care era inclus și meciul de verificare contra reprezentativei similare a Serbiei, este în pericol de a fi anulatî. Selecționerul arădean, Dan Oprescu, îi chemase la lot inclusiv pe „stranierii” Drăgușin (Juventus), Munteanu (Fiorentina) și Cîrjan (Arsenal), pentru care deplasarea era dificilă în contextul restricțiilor legate de pandemia de COVID.

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.