Fotbal judetean

Dănuț Mițiți e noul antrenor al Podgoriei Pâncota: „Îmi place să muncesc cu tinerii, sper să ne clasăm undeva la mijlocul clasamentului”





Fiindcă profesorul Claudiu Ardelean a făcut un pas înapoi, având mai degrabă atribuții administrative alături de președintele Sergiu Dragalina, Podgoria Pâncota și-a căutat un alt antrenor și a apelat la un fost jucător de-al său. Dănuț Mițiți a evoluat pentru pâncotani în urmă cu aproximativ două decenii, înainte de a-și începe ascensiunea în carieră. După ce a plecat din Podgorie, mijlocașul ofensiv a evoluat doar pentru formații de Liga 3-a, dar are câteva sezoane și la nivelul ligii secunde cu Lupeni, Ineu, UTA, Sânnicolau Mare sau ACU Arad.

Cariera de antrenor și-a început-o în urmă cu 6 ani, pregătindu-le de atunci pe Victoria Zăbrani, Păulișana Păuliș și Podgoria Ghiroc. „Am ajuns la un acord cu echipa din Pâncota, mă bucur că o să antrenez din nou la nivelul Ligii a 4-a. Am condus deja două antrenamentele la noua mea formație, am în lot mulți jucători tineri, dar îmi place să muncesc cu ei. Pe de altă parte, aș mai avea nevoie măcar de unul-doi fotbaliști cu experiență. Până una alta, sper să-l conving pe Sergiu Dragalina să nu se lase, căci e nevoie de experiența și calitățile sale de lider în teren. O să încerc să mai insist și pe lângă Claudiu Ardelean, deși acolo va fi ceva mai greu. Până una alta, am reușit să-l convingem să vină la Pâncota pe Cipri Malancu, un fotbalist care a jucat mai sus și care poate evolua pe mai multe posturi. A mai sosit și juniorul Claudiu Bălăban de la Zărand, avem mult de muncă”, ne-a declarat Dănuț Mițiți.

Printre jucătorii experimentați ai pâncotanilor sunt și ultimii sosiți, portarul Dorin Iacob și fundașul Marko Brozbic. „Marko a avut ceva probleme, dar va începe curând pregătirea alături de noi. Să vedem, poate va participa chiar la amicalele pe care le avem programate în această săptămână. Joi, jucăm la Arad cu UTA U19, iar sâmbătă, probabil la Pâncota, cu Beliu. Cu această ocazie îmi voi cunoaște și mai bine jucătorii pentru a vedea exact unde și ce mai trebuie să lucrăm. Mi-ar fi plăcut să avem măcar trei antrenamente pe săptămână, deocamdată rămânem la două, dar mai vedem. Rămâne de văzut și când vom putea conta din nou pe Ovidiu Bulzan, el s-a operat de vreo două luni la tendon și a început procesul de recuperare. Conducerea ne-a asigurat că va susține chletuielile cu testările, sunt și speranțe că se va schimba protocolul, important este să jucăm din nou, căci pauza a fost foarte, foarte lungă și riscăm să-i pierdem cu totul în special pe jucătorii tineri. Va fi greu, dar eu sper să ne clasăm undeva la mijlocul clasamentului Ligii a 4-a după cele 11 etape care se vor juca, probabil, la primăvară în Liga 4-a”, mai susține noul tehnician al Podgoriei.

În momentul înghețării sezonului 2019-2020 al Ligii a IV-a, pâncotanii erau penultimii în clasament, dar făcuseră câteva mutări bune pentru un retur ce nu s-a mai disputat.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button