UTA Arad

Florin Ilie, chemat „sub arme” la Mediaș: „Mergem să ne recuperăm punctele din tur, contează că am jucat cu Melinte și în Liga 2-a”





Florin Ilie (28 de ani) a început sezonul Ligii 1 ca titular în echipa UTA-ei, însă, odată cu intrarea lui Erico da Silva într-o formă fizică și sportivă bună, a „părăsit” primul „11”. În acest retur, apărătorul a evoluat în acest an în patru partide, cu Poli Iași, Dinamo și FC Botoșani în campionat, plus partida de Cupă cu „U” Cluj și doar cu botoșănenii nu a avut scăpări.

Sâmbătă, la Mediaș, odată cu absențele din defensivă (Benga în izolare, Albu accidentat și Erico suspendat), Ilie va fi, foarte probabil, din nou titular pentru „Bătrâna Doamnă”. „Am un moral bun, de fiecare dată când se apelează la mine încerc să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi ajut echipa să câștige. Într-adevăr, nu am avut constanța meciurilor din anul trecut. A fost o perioadă destul de dificilă, să joci un meci la 2-3 luni este greu, ca în orice sport. Încerc să mă antrenez cât mai bine, prin antrenament și evoluțiile mele sper să rămân în echipă și să fiu constant. Ne așteaptă o partidă dificilă la Mediaș, cu o echipă bună a campionatului, cu jucători de valoare. Suntem încrezători, ne-am antrenat foarte bine în această săptămână și mergem acolo să recuperăm punctele pierdute în tur. Am pregătit meciul foarte bine, antrenorii ne-au arătat punctele forte și cele slabe ale adversarilor, dar cel mai mult contează ce vom face noi. Trebuie să intrăm încrezători, concentrați și eu cred că vom veni cu punct sau puncte de la Mediaș. Din păcate, Erico lipsește, dar sper să îl înlocuim noi cu bine și, de ce nu, chiar să marcăm. Oricum, nu contează cine va înscrie, dar trebuie să o facem ca să aducem puncte de acolo”, spune apărătorul sosit la Arad în vara anului 2019 de la Sportul Snagov.

Ilie va face din nou cuplu în centrul apărării cu Cristian Melinte, cei doi fiind titulari de drept în sezonul promovării în Liga 1. În acest an competițional, însă, cei doi au evoluat împreună doar în eșecul din Cupă de la Cluj. „Din păcate pentru noi am pierdut acel meci, ne doream foarte mult să mergem mai departe în Cupă. Am uitat repede acea partidă, poate nu ne-am prezentat cum se aștepta lumea. Contează foarte mult că eu și Meli am jucat împreună în Liga a II-a, ne înțelegem bine în teren. Nu vreau să găsesc scuze, dar a fost o vacanță foarte scurtă. Poate, dacă aveam meciuri amicale mai multe arătam altfel, nu neapărat ca echipă, ci individual. Aveam constanță, meciurile te bagă în priză”, a mai afirmat fundașul utist.

UTA se află la 5 puncte sub linia play-off-ului, însă programul până la sfârșitul sezonului regulat este unul infernal, cu meciuri împotriva primelor 4 clasate, dar și deplasări complicate la Mediaș și Giurgiu. „Bineînțeles că mai credem în posibilitatea de a ajunge în play-off, dar cel mai important e să acumulăm cât mai multe puncte. La sfârșit vom trage linie și vom vedea unde ne aflăm. Luăm meciurile pas cu pas, iar acum vrem să luăm toate punctele de la Mediaș. Eu nu mă gândesc la play-off, trebuie să fim realiști. Suntem o nou-promovată, punctele pe care le-am făcut până acum sunt muncite și meritate”, a concluzionat

Florin Ilie a strâns în total 509 minute în acest sezon de primă ligă, pe parcursul a șase partide.









5 comentarii

  1. Va fi nu greu ci FOARTE GREU,la Mediaș. Axul central(Benga,Erico si Albu) ,care si-a făcut treaba mai mult decât onorabil până acum, va lipsi in totalitate.Speranța moare ultima. Așa ca:
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  2. Destule meciuri a trăit Ilie și e bine că are încredere și o legătură de post cu Melinte. Știu amândoi că rezolvările imediate au nevoie și de culoare tehnica. Pe la B poți acorda 6 cornere la rând ,fara consecinte. Aici nu scapi.! Există prospețime la apărătorii centrali și siguranța decenta pe margini. O condiție esențială pentru socul cu atacul găzarilor. Pentru rezultat pozitiv e rândul unui atac cu mare risipa de energie. Energia aceea cu gol. BAFTA !!!

    0
    0
  3. Mult success Ilie !
    „Poti juca prost dar fara INIMA niciodata !”
    Aratati ca aveti inima pentru clubul asta, pentru culorile si stema pe care le reprezentati.

    0
    0
  4. Foarte, foarte greu meciul de maine cu Mediasu ,mai ales ca, lipsesc jucatori importanti pt. echipa dar sa vedem ce va fi ,fotbalul este imprevizibil !!! Eu le urez succes baietilor sperand ca, vor face o partida reusita in ciuda lipsurilor din echipa . MELINTE !!! Sper ca, de data asta sa faci o partida foarte buna alaturi de colegul tau Fl. Ilie, FORTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII !!! Aveti de luat o revansa de la acel 1-3 de la Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button