UTA Arad

Noi demersuri pentru fanii să aibă acces pe stadioane! Ștefan, după întâlnirea cu ministrul Novak: ”Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare!”





Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, transmite că s-a făcut un nou pas în demersul de a convinge autoritățile să permită spectatorilor accesul din nou pe stadion la evenimente sportive, chiar și într-un număr limitat. Ștefan a anunțat că s-a întâlnit, ieri, 24 februarie , cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, iar că acesta i-a asigurat sprijinul. Urmează întâlniri cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru a le arăta planul prin care spectatorii pot fi lăsați din nou la evenimente sportive, în această perioadă de pandemie.

Justin Ștefan: „Avem sprijinul ministrului Eduard Novak pentru deschiderea stadioanelor”

Totodată, Justin Ștefan susține că le va cere celor enumerați mai sus să „înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc și să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activități de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc.”

”Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuții cu domnii Arafat și Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU și Ministerul Sănătății. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătății oamenilor și, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a accepta ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor.

Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc și să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activități de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil ca industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit și nu va permite nimănui ca sportul și fanii săi să nu fie respectați”, a scris Justin Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Cu o zi în urmă, Justin Ștefan posta că premierul Marii Britanii ar fi permis deschiderea stadioanelor la o capacitate de 25 la sută: ”Aud că Boris Johnson a anunțat oficial deschiderea stadioanelor la 25 la sută sau la maxim 10.000 de fani din data de 17 mai!”

Justin Ștefan cerea redeschiderea stadioanelor la 30 la sută din capacitate

Justin Ștefan cerea, la începutul lunii februarie, ministerului condus de către un medaliat la Jocurile Paralimpice, suporter declarat al echipei de fotbal din Liga 3 FK Csikszereda Miercurea Ciuc, ca sporturile să beneficieze din nou de spectatori, măcar la 30 la sută din capacitatea stadioanelor unde au loc evenimentele.

”Întrebare fără răspuns: de ce pârtiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt închise? Ambele sunt facilități sportive.

S-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, luni se redeschid școlile, toate în spații închise, iar autoritățile au uitat de stadioane.

Cred că toți suporterii cărora le lipsește mersul pe stadion de aproape 1 an de zile, au dreptul să revină și ei, cât mai repede, în spațiul care le aduce bucurie și apropierea de jocul de fotbal și echipa favorită.

Ieri am solicitat MTS să analizeze propunerea LPF de a redeschide stadioanele din Liga 1 la 30% din capacitate.

Fac un apel către fani, indiferent de echipa favorită, să vină alături de noi, prin intermediul organizațiilor oficiale ale suporterilor, pentru a susține acest demers. Îi rog pe cei care se ocupă de aceste organizații să mă contacteze în privat pentru a ne organiza. Este inacceptabil că nimănui nu îi pasă de zeci de mii de suflete ținute departe de sportul favorit la fiecare etapă din campionat.

Editat mai târziu: La fel stau lucrurile și la Liga a 2-a și a 3-a, precum și la alte sporturi. Iertați-mă că nu v-am menționat în postarea inițială”, scria Justin Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak: ”Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate”

Ulterior, Eduard Novak spunea că a luat legătura cu Ministerul Sănătății încă din data de 24 decembrie pentru redeschiderea stadioanelor și că dorința suporterilor de a reveni la meciuri se poate îndeplini în scurt timp.

„Pe 23 decembrie am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (n.r. – ministrul Sănătății din acea perioadă) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”,preciza Eduard Novak.

liga2.prosport.ro









3 comentarii

  1. Are dreptate, domnul Justin Stefan. Suntem suporteri ai UTA-ei, care ne-am luat abonamente de la inceputul turului campionatului, desi eram constienti ca nu o sa vedem in curand un meci pe teren propriu, dar am vrut sa ajutam si financiar echipa. Cred ca la o ocupare de 30% a stadionului si cu distantare sociala, am putea incuraja echipa favorita ( UTA). La fel si suporterii din intreaga tara, cu o organizare foarte buna, si-ar putea incuraja echipa. Suporteri din Romania, faceti presiune online pentru a fi din nou pe stadioane.

    0
    0
  2. toata lumea pe stadioane! Fanii UT-ei astepta de 4 luni sa acceada pe stadion! Sunt multi abonati care n-au vazut un meci pe arena noua ,Francisc Neuman din ARAD! haide UTA,una dintre CAMPIOANELE provinciei! UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0
    1. Deci,boilor ati zis in aprilie.Bun,ne intalnim in mai cu injuraturi,morti si raniti si dumnezaul mamii voastre.Halal explikatii!!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button