UTA Arad

Gaz Metan – UTA sau cine prinde ultimul tren spre play-off? Teja: „O victorie ar fi foarte importantă pentru noi” v.s. Balint: „Argumente pentru un rezultat bun în ciuda absențelor”





Gaz Metan Mediaș e echipa ce a întrerupt cea mai lungă serie pozitivă a UTA-ei din  acest sezon. La meciul din tur, de la începutul lui noiembrie, arădenii ajungeau după 5 rezultate utile consecutive: victoriile de la Dinamo și Botoșani, cea de acasă (singura a sezonului de până acum) cu Chindia și remizele cu Clinceniul (la Arad) și Hermannstadt (la Mediaș). În etapa a 10-a, sibienii conduși de pe margine de Jorge Costa se  impuneau cu 3-1 pe „Francisc Neuman” grație „dublei” lui Dumitru Cardoso (plecat între timp în Correa de Sud, la Suwon Samsung Bluewings) și a unei lovituri libere „marca Deaconu”. Pentru „roș-albi” puncta Vlad Morar, care în această iarnă a ajuns chiar în curtea Gazului și a debutat în ultimul sfert de oră al eșecului intern cu CFR Cluj.

De altfel, „alb-negrii” au adunat trei înfrângeri consecutive înainte de vizita „Bătrânei Doamne”, cea din Cupă cu Viitorul Pandurii, plus cele de campionat: 1-2, la Botoșani și 0-1, acasă, cu campioana en-titre. Așadar, Gazul își pune mari speranțe într-un succes cu arădenii, cu atât mai mult cu cât, până la final, are exact programul de foc al UTA-ei, cu diferența că a scăpat deja de CFR și o întâlnește pe Viitorul înainte de coborîrea cortinei peste sezonul regulat. Înainte de meciul de sâmbătă (ora 12,30), Mediașul e pe locul 11, cu 28 de puncte, iar UTA cu trei poziții mai sus, având cu două puncte în plus în clasament. Clinceniul e formația de pe locul 6 (de play-off) la cota 35 de puncte.

Teja: „Am pus presiune cu play-offul, când obiectivul nostru este să jucăm un fotbal bun”

Reinstalat pe banca tehnică a sibienilor de pe 2 februarie, Mihai Teja face tot posibilul să-și ducă echipa în TOP 6, dar: „Greșeala pe care am făcut-o mereu a fost că am pus presiune la fiecare meci. Ne gândeam la play-off, dar trebuia și trebuie să o luăm pas cu pas. Nu trebuie să ne uităm la alte echipe ce fac și dacă e ultima șansă noastră șansă de a ne agăța de acea zonă, căci așa jucăm mereu cu sabia deasupra capului. Obiectivul nostru este să construim o echipă bună, una puternică, care să joace un fotbal bun și pe baza acestui fotbal bun să obținem puncte. Sigur că ne-am dori cu toții să fim acolo în play-off, în primul rând băieții. La fieacre meci pe care l-au pierut au fost cu capul plecat, e clar că și-au dorit mai mult. Atitiudinea și spiritul de sacrificiu la fiecare meci a existat, atât s-a putut. Poate CFR și Botoșani au fost mai bune, am dat mâna cu adversarul și încercăm să luăm fiecare meci în parte și să dăm ce avem mai bun”.

„Atenți la UTA când are mingea, pentru că e o echipă bună pe contraatac”

În acest sezon, fostul antrenor al celor de la FCSB s-a mai duelat cu UTA din postura de „principal” al celor de la FC Voluntari. Se întâmpla pe 29 august 2020, cu ocazia inaugurării noii arene „Francisc Neuman”, când tabela de marcaj a rămas nefolosită. „O victorie ar fi foarte importantă pentru noi, pentru înceredere, pentru moral. Îmi doresc și un joc bun, de la zi la zi îmi doresc ca echipa să crească din toate punctele de vedere, dar punctele sunt importante. Încercăm să dăm maxim pentru a lua cele trei puncte, jucăm acasă, am încredere în băieți, în tot ceea ce fac. Muncesc bine și cu ajutorul lui Dumnezeu eu sper ca sâmbătă să obținem victoria. Nu va fi un meci ușor, UTA este o echipă bună, care joacă mai bine în deplasare. Statistic, au strâns foarte multe puncte afară, deci trebuie să fim foarte atenți. Este o echipă solidă, cu o organizare bună a jocului, dar sper ca noi să ieșim învingători. Nu aș vrea să vorbesc neapărat despre absențele lor din apărare, ci să spun că orice echipă are și puncte slabe și puncte forte. Am studiat adversarul, ne-am uitat la video împreună cu jucătorii, trebuie să profităm de punctele lor slabe și să fim foarte atenți când au mingea, pentru că e o echipă bună pe contraatac. Este important să nu luăm gol și cu siguranță că vom da gol sau goluri, mâine”, a mai punctat Mihai Teja.

Robert Romeo (accidentat) e singurul absent al medișenilor pentru meciul de mâine și rămâne de văzut în ce măsură brazilianul Eric ve primi minute la revenirea, după trei ani, la Mediaș.

Echilibru la nivel valoric și poziții în clasament

La Mediaș, UTA poate egala seria pozitivă din toamnă. Arădenii nu au mai pierdut de patru meciuri în Liga 1 (accidentul a venit în Cupă, cu U. Cluj) și, mai ales, sunt neînvinși în deplasare în 2021. Chiar dacă au absențe grele în compartimentul defensiv, precum portarul Iacob, fundașii Roumpoulakou, Erico și Benga, dar și „închizătorul” Albu, teamul de pe Mureș îl are din nou în vestiar pe „principalul” Laszlo Balint, vindecat de COVID. „Suntem în fața unui meci dificil, care va sta sub semnul echilibrului. Și valoric, dar și în clasament, Gazul și UTA sunt apropiate una de cealaltă, iar punctele puse în joc sunt importante. Pentru Mediaș o victorie ar aduce desprinderea de zona retrogradării și ar aduce un plus de liniște, dar și noi vrem să câștigăm. Chiar dacă avem inisponibilități și suntem conștienți că adversarul are jucători valoroși care vor face tot posibilul să ne bată, avem destule argumente pentru un rezultat bun sau foarte bun.  Într-adevăr, ora de disputare a partidei (n.a. 12,30) de la Mediaș este atipică pentru Liga 1, dar contează mai puțin. Tot ceea ce avem de făcut este să avem un tonus bun atunci când ieșim pe teren și auzim primul fluier al arbitrului”, susține Balint.

Balint, impresionat în special de linia de mijloc a Gazului

Chiar dacă au scăpat de Cardoso, utiștii sunt puși în gardă de ceilalți fotbaliști ai lui Mihai Teja, dar și de faptul că echipa din Mediaș pare ceva mai echilibrată decât în tur. „Se poate spune că echipa Gazului a pierdut în consistență prin plecarea lui Cardoso, dar a câștigat foarte mult în echilibru. Poate nu mai înscrie atât de mult ca înainte, dar este o formație ce primește foarte greu gol. Au jucători foarte buni, care se pot exprima bine în toate compartimentele. Este Ronaldo Deaconu, decisiv în multe meciuri, apoi Chamed, plus mijlocași centrali foarte harnici, care acoperă bine zona din fața apărării. Îmi amintesc că în tur pur și simplu au măturat acea zonă. Dar, important este cum vom arăta noi. Dacă vom avea personalitatea necesară pentru a împinge linia de construcție atunci când avem mingea, dar să avem și o siguranță a defensivei care să ne dea siguranță, atunci sunt șanse mari să etalăm un joc bun care să ne aducă și un rezultat pe măsură”, a mai afirmat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Formații probabile:

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Baco, Yuri, Velisar –  Junior, Deaconu, Chamed – Horşia, Ze Manuel, Valente.

UTA: Balauru – Peteleu, Melinte, Ilie, Shlyakov – Isac, Vorobjovas – Antal, Roger, D. Rusu – Petre.

Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoroiu și Cosmin Vatamanu (toți din București). Rezervă: Florin Marcu (Oradea)

Observator FRF:  Zoltan Szekely (Baia Mare)









7 comentarii

  1. Hai baieti ,macar un egal la Sibiu , ca dupa aia nu se mai stie ce va fi, Vin la noi acasa, CFR, FCSB, mergem la Craiova, vine SEPSI la Arad, si apoi mergrm la ASTRA.Daca nu facem 5-6 puncte suntem varza !

    0
    0
  2. Vom câștiga dacă apărătorii centrali nu vor sta pe călcâie și cu Voinea în locul lui Antal.
    Atacul cu Voinea, Roger, Denis și Petre, pare unul foarte bun…rămâne să o demonstreze.
    Forza UTA!

    0
    0
  3. Cu respect față de club, suporteri și în principal față de propria persoană, alături de atitudine și concentrare, sunt ingredientele principale pentru obținerea victoriei.
    Apărarea este mai sigură dacă mijlocașii sprijină atacanții prin șuturi de la distanță și nu numai.
    Aș dori să văd un joc axat pe un atac total și rezultatul să fie, Mediaș-UTA 2-3!
    UTA, ARAD, VICTORIE !!!

    0
    0
  4. Cine greseste mai putin ,acea echipa castiga !!! Sper ca, aceasta echipa care va gresi mai putin sa fie UTA ARAD !!! FORTA UTA ARAD !!! HAI BAIETII , HAI CA , PUTETI SA NE ADUCETI O NOUA BUCURIE !!!

    0
    0
  5. Inca o data se dovedeste faptul ca scoala de fotbal din ARAD in speta formatia UTA produce jucatori talentati an de an, dar din pacate toti se risipesc prin alte zari in loc sa formeze o echipa emblema a orasului de pe Mures!HAIDE UTA,una dintre campioanele Provinciei!Maine putem obtine puncte importante cu A.Petre.D..Rusu sau D.Miculescu sau Isac in teren! FORTZA UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button