Arhivă articole

E martie, luna în care fotbalul județean ar trebui – în sfârșit – să se dezghețe! Cadar: „Avem asigurări că va ieși un nou protocol pentru competițiile pentru amatori”

Am intrat în luna în care fotbalul județean arădean ar trebui să se dezghețe după 16 luni de zile. Paradoxal, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus e mai mare acum decât în urmă cu an, toată lumea vorbește de un al treilea val, însă societatea știe acum cu ce se confruntă exact și, teoretic, e pregătită să țină sub control lucrurile. Pe piață a apărut și un vaccin, dar și mai important este că echipele vor să joace, să revină pe teren chiar dacă protocolul pe sănătate nu a fost încă îndulcit.
Toate cele 12 formații din primul eșalon județean au reînceput antrenamentele, au și jucat meciuri amicale și, teoretic, sunt pregătite să suporte cheltuielile cu testările pe care le au și divizionarele terțe. Pe de altă parte, Răzvan Cadar e optimist că fotbalul amator va beneficia de clemență din partea autorităților și eforturile financiare nu vor fi foarte ridicate. Am participat la o întâlnire cu reprezentanții FRF pe tema fotbalului județean. Sunt discuții avansate între Federație, Ministerul Tineretului și Sportului și cel al Sănătății și avem asigurări că va ieși cât de curând un nou protocol care va relaxa competițiile de nivel amator. La Arad, am convingerea că Liga a 4-a se va desfășura în format complet de 12. Toate echipele se antrenează, există interes și implicare din partea comunităților și chiar pot afirma că și la nivel de Ligă a 5-a lucrurile se mișcă la mai multe cluburi. Vom avea și acolo o minicompetiție care poate va reuși să ducă și la promovarea a una-două echipe pentru sezonul viitor al Ligii a 4-a”, ne-a declarat președintele Asociației Județene de Fotbal.
În ședința de Comitet Executiv de pe 21 ianuarie,  s-a decis ca sezonul 2021 să demareze pe 20 martie. Formatul nu este încă bătut în cuie, dar – probabil – se va juca doar un tur și, eventual, și un play-off. Campioana județeană trebuie transmisă Federației până la finalul lunii mai.
1
0

3 comentarii la articolul: “E martie, luna în care fotbalul județean ar trebui – în sfârșit – să se dezghețe! Cadar: „Avem asigurări că va ieși un nou protocol pentru competițiile pentru amatori”

  1. Cand se afla în ce fel se relaxeaza protocolul pentru amatori, în 19 martie cu o zi înainte sa se înceapă….totul este în aer…

    0

    0
  2. alo domnule trezestete covidul e la fel si pentru profesionisti si pentru amatori

    0

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.