Baschet

FCC Baschet UAV Arad atacă turneul de la Sfântu Gheorghe fără profesorul Moraru pe margine: „Îi transmitem multă sănătate!”





FCC Baschet UAV Arad a ratat complet primul turneu al returului Ligii Naţionale, găzduit chiar de Sala Sporturilor „Victoria”. „Galben-albastrele” au pierdut fără drept de apel derby-ul cu CSM Satu Mare, scor 43-64, în poate cea mai palidă prestaţie de la Arad, în meciurile importante ale ultimilor ani, dar au cedat cu totul surprinzător și în faţa Universităţii Cluj-Napoca, 59-60. Echipa de pe Someş i-a stricat planurile Aradului şi în Cupă, când a învins-o şi i-a interzis practic accederea la turneul final.

După cum vă relatam încă de luni, „duşurile reci” din weekendul trecut nu au fost trecute cu vederea de conducerea clubului. Antrenorul Bogdan Bulj a primit un ultim advertisment, iar echipa s-a ales cu salariile blocate până la securizarea locului trei, obiectiv deloc greu de atins. Tot ce au de făcut Hadzovic și colegele sale este să-și valorifice statutul de favorite în fața echipelor din Târgu Secuiescu, Brașov, Târgoviște și a bucureștenelor Rapid și Agronomia. Primul dintre jocuri se desfășoară chiar în acest weekend, la Sfântu Gheorghe, mai precis duminică, la o zi după confruntarea, fără istoric, cu liderul neînvins al campionatului.

FCC Baschet UAV Arad a plecat în această dimineață spre Secuime fărăcel mai vechi component al clubului. Profesorul Dan Moraru (76 de ani), directorul tehnic al echipei de pe Mureș, a fost testat pozitiv la COVID și se află, bineînțeles, în izolare. „Ținem legătura în permanență cu dânsul, deocamdată e bine și ne rugăm la Dumnezeu să rămână așa pe parcursul tuturor celor 14 zile. Biologic, nu mai e la prima tinerețe, pe când spiritul său a rămas mereu tânăr. În ciuda faptului că am avut o săptămână puțin agitată, cu discuții, ședințe, profesorul Moraru nu a participat, având alte lucruri de rezolvat, deci nu credem să fie riscuri de infectare în rândul echipei. Dar, până la urmă, tot ceea ce contează este să fie el bine, în numele fetelor și a băncii tehnice îi transmitem multă sănătate. În ceea ce privește cele două jocuri din weekend, le abordăm cu încredere și – bineînțeles – cu gândul la cel puțin o victorie”, a spus Marcel Urban, președintele grupării arădene.

Înainte de partidele cu Sepsi, de mâine (ora 19) și KSE Târgu Secuiesc (duminică, ora 16), FCC Baschet UAV Arad este pe locul trei în clasament, cu 24 de puncte (10 victorii/4 înfrângeri), la patru puncte distanţă de lider și la unul de CSM Satu Mare, care are însă un joc mai puțin disputat. Aradul este la egalitate cu ocupanta locului 4, Olimpia CSU Brașov, dar are avantajul victoriei din tur. Universitatea Cluj urmează pe cinci cu 22 de puncte (8/6), iar CSM Târgoviște are 21 de puncte (7/7). ACS KSE Târgu Secuiesc este pe opt cu 19 puncte (5/9), după ce a reușit să învingă în weekend pe CSM Târgoviște cu 71-67.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button