UTA Arad

Balint: „E dureros că pierdem după o fază ușor de gestionat! E o liniște de mormânt la meciuri, dar nu ne ascundem în spatele absenței suporterilor”





Ca și în turul campionatului, cea mai bună serie pozitivă a UTA-ei se oprește după cinci meciuri. Campioana CFR Cluj i-a produs „Bătrânei Doamne” primul eșec de pe 31 ianuarie încoace chiar la Arad, unde „roș-albii” nu au mai câștigat din octombrie 2020. Impresia a fost că trupa gazdă putea scoate măcar un punct din acest meci, cu condiția să nu fi căzut și ea pradă colaborării dintre Deac și Vinicius la fazele fixe. Reușita din minutul 68 a brazilianului a trimis toate punctele pe Someș.

„În final a câștigat echipa mai bună și mai experimentată”

La final, Laszlo Balint și-a amintit că și la Mediaș echipa sa a scos mingea din poartă după un moment static al adversarului. „E dureros că în urma unei faze pe care am analizat-o, pe care am discutat-o, pierdem trei puncte. În plus, este al doilea meci consecutiv în care primim gol în urma unei faze fixe, responsabilitea jucătorilor ar trebui să fie mai mare, chiar maximă. Asta este, se întâmplă, mă bucur că am avut momente în care am pus probleme și interpretat foarte bine lucrurile pe care le-am pregătit, dar, din păcate, nu am fructificat nici una dintre ocaziile, situațiile pe care ni le-am creat. Ne-a lipsit ultima execuție, ultima pasă și nu am reușit să fructificăm acele slăbiciuni din apărarea CFR-ului. Analizând tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, ocaziile pe care CFR și le-a creat în repriza a doua, cred că a câștigat echipa mai bună și mai experimentată. Așadar, rămânem cu mica satisfacție că am reușit să-i punem și probleme campioanei en-titre, dar și regretul că pierdem dintr-o fază destul de ușor de gestionat. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că deja a devenit marcă înregistrată pentru CFR: corner bătut impecabil, apariție Vinicius și trei puncte în dreptul lor. Este o lecție în plus pentru noi, trebuie să rămânem și cu părțile pozitive din acest meci, pentru că au fost și nu puține. Dar, este clar că mai avem mult de muncă și este clar că avem nevoie, poate, de mai multă calitate ca să marcăm mai mult, să fim mult mai periculoși în jumătatea adversă. Important este că echipa este într-o ușoară creștere. Și la Mediaș, în prima repriză, am practicat un fotbal bun, astăzi la fel. Progresăm ușor-ușor, ne îndreptăm spre ceea ce ne dorim ca exprimare, păcat că azi am terminat fără să obținem nimic, a spus antrenorul UTA-ei la finele disputei cu noul lider al Ligii 1.

„Stadionului îi lipsește energia pozitivă”

UTA rămâne cu 8 puncte cucerite pe teren propriu din totalul de 33. „Din păcate, pe stadion este o liniște de mormânt la meciuri. E clar că parcursul nostru de acasă nu este cauzat de lipsa suporterilor, dar este evident că prezența lor în tribună ne-ar fi adus un plus de spirit, emulație și energie. Cred că acestui stadion asta îi lipsește, energia pozitivă care venea din tribune, dar noi ca antrenori și jucători trebuie să analizăm foarte bine ce avem de făcut pentru a obține puncte. Nu putem să ne ascundem în spatele acestei absențe a suporterilor noștri din tribune. E important să avem aceeași abordare, e important să credem, să nu fim timorați de asta…Că vezi Doamne jucăm iar acasă. Trebuie să luptăm pentru fiecare fază, să ne redresăm și să scăpăm de acest blestem, de acest parcurs nefericit pe care îl avem pe propriul stadion”, a mai punctat Balint.

Petre și Hora în nota echipei

La finalul primei reprize, Adrian Petre a semnat una dintre ratările campionatului. Fostul internațional de tineret nu a reușit să trimită pe spațiul porții mingea venită în 6 metri de la Roger. „Atacanții au nevoie de reușite pentru a avea o mai mare încredere în ei. Din păcate, Petre nu a reușit să fructifice acea ocazie mare pe care a avut-o în finalul primei reprize. Am sperat să aducem plusul necesar cu Hora, mai ales că a fost decisiv etapa trecută. Ambii au avut o prestație în nota echipei, cu momente bune și mai puțin bune. E important ca toată lumea să înțeleagă că pentru a obține puncte în acest final de sezon regular trebuie să ne ridicăm cu toții nivelul și să încercăm să rămânem pe același spirit. Felicitări băieților pentru acest spirit arătat astăzi, dar am avut momente în care, din păcate, am făcut anumite greșeli tehnice ce ne-au costat în final”, a mai afirmat tehnicianul arădenilor. 

După ce a fost întrecută de Chindia pe locul 7, UTA riscă să termine runda cu numărul 26 a Ligii 1 și sub FC Argeș, care pare a avea un meci facil acasă, cu Poli Iași.

10 comentarii

  1. Obișnuiți cu una buna una rea ,asistăm la serii de 5 bune ,5 rele. Jucătorii și antrenorii ,ba chiar și conducerea ,sunt liniștiți. Promisiunea e de final și de rang mic . Păstrarea locului în A. Echipele bune te forțează sa te bati singur !! Ai de învățat ,dar nu sa pui ceva in practica ,ci sa faci așa fel sa. nu te mai prindă fara condiție fizică de o repriza !! E posibil ca Balint sa plece la sfârșit. Antrenorii oricum le iese ,simt nevoia să-și probeze unele calități. Multe orașe și echipe fac noi investiții ,caută antrenori cu ceva realizări și chiar triplează suma care cu care era plătit Lipsa asta de victorie acasă nu e o simpla ,,raceala” și amenință să devină acuta.Noi vedem cum 7 atacanți se ,,usuca” de dorul nu a unui gol ci a unui șut ca lumea . Două flori de primăvară. Rusu și Isac . Prea puțin !!!

    0
    0
  2. mai mult curaj nu mai aruncati mingi in careu incercati o schema doua prima repriza buna la a doua repriza ma asteptam mai mult dar din pacate nu nea iesit nimic pacat de unele contraatacuri si mai ales cand am scapat 4 contra 3 si hora a dat o pasa la adversar jalnic…forza uta si bafta in continuoare

    0
    0
  3. Postand la ceea ce spune antrenorul trebuie vorbit despre ce face dansul. 1.E a doua partida consecutiv, la care luam gol la faza fixa, se stia ca CFR e buna la faze fixe. Ce a facut Balint : a scos jucatorii inalti ( Petre, Buhacianu) si i-a bagat pe Hora – omul lui a dat gol- si Rusu 2. Din nou constatam ca apararea nu are nici cea mai mica tendinta de a construi ( vorba lui Teja…joaca ..buha-buha, din nou am luat..galbene multe..,mijlocul- Mode si Roger- s-a topit fizic, e in scadere de eficienta, nu aducem mingea cu pase,…si nu o vom aduce niciodata…cit antrenor e Balint, nu stie sa ii invete asta. 3. Cu FCSB va fi si mai greu…cred ca vor avea si arbitrul

    0
    0
    1. Omule, ai pe alocuri dreptate, dar uiti lucruri esentiale: 1. Am jucat impotriva campionei care, evident si din avion, a avut o circulatie a balonului naturala. 2. Nu stiu ce meci ai vazut tu, dar apararea a participat la constructie, atat Erico cat si Ilie(de altfel, un Ilie in crestere de forma si din ce in ce mai sigur pe el); la fel si Peteleu si Evgenyi. 3. Atat Buhacianu cat si Petre au depus efort considerabil(Petre poate mult mai mult), un plus pentru Vali, care a avut incursiuni din banda. 4. Rusu a intrat bine in joc, se vede de la o posta ca pustiul are potential(si mai cred eu ca nu va fi afectat de divergentele Soimii si UTA in legatura cu vanzarea lui, e un jucator determinat pentru varsta lui). 5. De galbene imi pare rau, ar putea fi evitate, dar asa se intampla cand iti doresti foarte mult. 6. Mode si Roger au fost determinati, se vede la Mode profilul defensiv, dar a avut recuperari bune, chiar daca a jucat in spate destule mingi.
      E primul meci acasa, in care s-a vazut dorinta si sacrificiu, chiar daca am pierdut impotriva campioanei, fata de meciul cu Astra e diferenta de la cer la pamant, sa fim corecti. Per ansamblu, personal, mi-a placut prestatia intregii echipe, in afara de acea faza fixa, care ar fi trebuit sa fie usor de combatut. Probabil cu FCSB la fel de greu, sper la aceeasi prestatie si cred eu, ca putem scoate un egal cu ei chiar si cu arbitrii de partea lor. Felicitari, UTA!

      0
      0
      1. Andorre…Daca sinteti multumit cu ce ati vazut… e bine. Eu nu sint. Tare mi-e frica ca spre final nu veti mai avea comentarii. Vine FCSB…veti spune din nou : ” am jucat cu liderul”. Noi nu batem acasa..decit..din greseala ( pe Chindia ). In play out…nu se joaca tur/retur fara victorii sintem… terminati. Dar, sint de acord ca echipa s-a straduit, doar ca stiam ca Vinicius..e bun la faze fixe…si tocmai el a dat gol. Asta nu prea arata profesionalism.

        0
        0
  4. Că să înțelegem diferența între cele două echipe, să spunem că la interviuri jucătorii cfr-ului erau necăjiți de prestația care au avut-o, admițând că au făcut un meci slab. și totuși ne-au bătut! Asta e mentalitate de profesionist, noi încă avem de învățat multe până departe! Deși au o vârstă mai aproape de old-boys, jucătorii ,,clujeni” sunt decisivi! Apropo media de vârstă a lotului cfr-ului cred că e cea mai înaintată din toată uniunea europeană la nivelul de prima ligă!

    0
    0
  5. Nu cred ca are sens sa ne comparam cu CFR, FCSB sau cu Craiova. Atunci cand vom investi si noi 10-15 milioane de euro in jucatori, lot de 25-30 mil de euro si buget de 10 mil euro atunci e justa o astfel de comparatie. Deocamdata nu ne putem compara nici cu Sepsi. Trebuie avut rabdare, peste 1- 2 ani vom putea emite si noi pretenti de play off. Pentru-ca nu avem un investitor potent financiar care sa investeasca o suma mare de bani in jucatori, singura noastra sansa e sa construim incet si cu rabdare. Noi ne dorim ca UTA sa se bata la campionat dar daca se mentine realitatea actuala acest lucru va fi putin probabil in viitor, doar accederea in play off si eventual participarea intr-o cupa europeana ar fi realizabil. Sau poate reusim sa vindem jucatori pe bani multi.

    0
    0
  6. Era un meci care se putea termina 0-0, dacă o parte din cei aflați în teren erau mai cerebrali.
    Sunt convins că Gyuszi v-a spus cine îl marchează pe VINICIUS (care se știe foarte bine că a marcat destule goluri cu capul ) la fazele fixe !
    Observ la unii jucători, cu toate că sunt printre cei mai tineri din lot, că așteptă mingea la picior, FĂRĂ A FACE NICI UN PAS, când se știe foarte bine, că dacă nu vii în întâmpinarea mingii, ți-o „suflă” adversarul !
    Aceasta se numește IDOLENȚĂ și nu corespunde brandului UTA!
    Domnește în continuare NEÎNCREDEREA DE A ȘUTA PE POARTĂ!
    Per ansamblu jocul tindea spre un 0-0…ÎNCĂ O DATĂ, PĂCAT!
    UTA are o mulțime de jucători peste 1,80m înălțime și totuși CFR a marcat cu capul !!!
    Vă doresc să fiți mai CURAJOȘI și mai CEREBRALI ÎN CELE 4 MECIURI RĂMASE!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  7. Mi-au placut citeva faze de contra-atac (3-4) in tranzitie cu viteza, bine gindite si executate, din prima atingere si deviere ale UTA-ei care au dezechilibrat serios apararea Clujului, dar asta, doar dupa ce Vinicius a adus CFR-ul in avantaj pe tabela de marcaj.

    Am speranta ca banca tehnica v-a identifica pe inregistrarea video acele momente sclipitoare si le v-or impartasii inaintea fiecarui meci ramas de jucat cu tot lotul echipei.

    Altfel, Modesto s-a achitat foarte bine de sarcina trasata de al urmarii in permanenta pe Deac care a fost periculos doar la cornere, Isac a inchis bine pe centru, Ilie foarte bun la jocul de cap si la dublaj, Balauru foarte atent si sigur in interventii desi, la fel ca Iacob, inca sufera pe partea iesirilor la centrari in careul mic. Ca portar nu te poti baza intotdeauna pe plasamentul constant optim, al fundasilor centrali la fazele fixe ! Trebuie sa te pozitionezi perfect astfel incit sa nu scapi mingea din ochi pe tot parcursul fazei fixe si asta ca sa poti lua decizia corecta de a iesi de pe linia portii, atunci cind faza o impune.

    Roger Jr pare a fi un pic obosit, altfel nu-mi explic imprecizia cu care executa loviturile libere, cornerele, pasele, etc. Cred ca ar fi binevenita momentan, introducerea lui pe finalul jocurilor atunci cind se simte nevoia unui surplus pe faza ofensiva.

    Sigur, resimtim in continuare lipsa unui mijlocas coordonator pe faza ofensiva capabil sa puna in valoare calitatile si experienta atacantilor buni pe care ii avem. Lipsa acuta a paselor utile sau suficiente de la mijloc in sus, stau la baza ineficientei atacantilor. (Exemple: Hora marcheaza golul victoriei dintr-un semi-luft al lui Buhacianu in careul de 11 metrii la Medias !)

    Se abuzeaza in continuare de mingi lungi din spate, degajari, luminari, lansari si pase la nivelul buricului care se dovedesc a fi dificile de preluat si utilizat la mijloc si in atac, pierzindu-se momentul pasei la timpul 1.

    Atunci cind v-om imbratisa Jocul prin pase dintr-o bucata si devieri la firul ierbii ne v-a fi mult mai usor sa ajungem in situatii de sut ideale pe/spre poarta adversa (in loc sa ne preocupam 30 de secunde de preluarea balonului de la buric la fierul ierbii) . Exemplu: faza de constructie/tranzitiei si ocazia mare de a marca a lui Peteleu, care din pacate in loc sa suteze cu exteriorul piciorului drept la momentul unu pozitional, s-a razgindit, si-a impins un pic mingea in fata si a pierdut controlul acesteia. Lui Antal nu i-a venit sa creada ca Peteleu din aceea pozitie ideala nu v-a suta la poarta.

    Lucru bun, echipa incepe sa arate mai omogena, relatiile de joc mult mai promitatoare, eficienta trebuie imbunatatita pina la meciul cu FCSB, Multa Bafta in continuare !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button