UTA Arad

Naționala Under 19 a României dă examen cu Serbia la Arad, sub privirile conducerii FRF





Despre posibilitatea ca „tricolorii” născuți în anul 2002 și mai mici să dispute un meci amical pe noua arenă „Francisc Neuman” s-a vorbit încă la finalul anului trecut. De altfel, Mihai Stoichiță, șeful Departamentului Tehnic din cadrul FRF, a confirmat chiar cu ocazia meciului dintre UTA și CS U Craiova, de pe 14 decembrie, că România U 19 va juca în orașul nostru, având ca adversar Ungaria.

Între timp, UEFA a anulat turneul final din vară, ce ar fi trebuit să aibă loc chiar în țara noastră și automat acțiunile echipei naționale și-au pierdut din importanță. Inclusiv mini-stagiul de pregătire din orașul nostru și amicalul cu Serbia (nu Ungaria) erau în mare pericol să fie anulate, dar stafful tehnic condus chiar de arădeanul Dan Oprescu  a insistat să introducă noul „Francisc Neuman” și în circuitul internațional.

Diferența este că sub comanda lui Oprescu și a „secunzilor” săi, Dinu Todoran și „Țețe” Moraru nu au mai ajuns „stranierii” Drăguș, Cîrjan sau Munteanu și nici măcar numele importante din Liga 1, O. Popescu, Perianu, Bairam sau Pitu. Prin urmare, lotul e format în special din fotbaliști ai divizionarelor secunde, dar și trei jucători din Liga 3-a. Printre ei se află și lipovanul Abel Popa, un fundaș central care s-a impus la viceliderul din C8.

În această seară a ajuns la Arad și naționala similară a Serbiei, care s-a cazat tot la Hotelul Continental Forum, iar miercuri, de la ora 12, cele două formații își vor măsura forțele pe gazonul cu probleme din Calea Aurel Vlaicu. La meci va asista inclusiv Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care are o zi plină de întâlniri mâine la Arad. Însoțit de secretarul general-adjunct al FRF, Gabriel Bodescu și de Mihai Stoiciță, Burleanu este așteptat va avea discuții la primărie, Consiliul Județean Arad, clubul UTA, dar va vizita și grupările din Lipova, Pecica și Chișineu Criș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button