Progresul Pecica

Poate ataca Pecica locurile de baraj? Găvruță: „Nu am investit în echipă ca să ne dăm la o parte, suntem mai valoroși decât în tur”





De la revenirea, după 19 ani pe scena eșalonului trei, Progresul Pecica a navigat mereu în ape sigure, la prima clasă. Sezonul trecut a ajuns, la un moment dat, până pe poziția secundă din postura nou-promovatei, iar pauza de iarnă din prezentul campionat a prins-o pe locul 4. Date fiind dificultățile cu care se confruntă echipele timișene, în special ASU Poli, echipa pregătită de Dan Stupar, Marius Grad și Dan Țapoș pare să fie principala antagonistă a conjudețenelor din Chișineu Criș și Lipova, formațiile aflate momentan pe locurile ce duc la barajele de promovare. Însă, Pecica dorește să devină și un pol important pentru creșterea copiilor și juniorilor, iar Primăria va avea o implicare importantă în noul proiect gândit de conducerea clubului. Dar, cel mai în măsură să ne vorbească de toate este Dorel Găvruță, președintele Progresului și principalul finanțator al echipei.

-Înainte de vorbi despre ce urmează în stagiunea de primăvară pentru echipa de seniori, am dori să aflăm cum a decurs întâlnirea cu președintele FRF, Răzvan Burleanu.

-Suntem bucuroși că am putut să-i fim gazdele domnului Burleanu pentru câteva zeci de minute aseară. A fost chiar la stadionul din Pecica și i-a plăcut ce a văzut acolo. După ce i-am spus și cum suntem organizați, a rămas plăcut surprins să afle că suntem singurul club din Liga 3-a ce avem înscris 5 grupe de copii și juniori în competiții oficiale. Am profitat și de prezența domnului primar, Petru Antal și i-am expus președintelui Federației și planurile noastre legate de un centru juvenil puternic. Intenționăm să construim un internat pentru a le oferi copiilor care nu locuiesc în oraș condiții de cazare și masă, pe lângă școlarizare. Parteneriatul cu Primăria rămâne un punct de reper pentru clubul nostru, care se bucură și de susținerea a 10-11 sponsori importanți. Până la vară vom monta scaunele și în partea dreaptă a tribunei I, după care ne vom îndrepta atenția și spre tribuna a doua.

-Până să ajungem la prezent și viitor să vedem de unde plecăm..

-Pornim de un loc 4 și un număr de puncte bun la câte probleme de efectiv am avut în tur. Au fost accidentări, infectări cu COVID la un lot de 17-18 jucători. Acum am schimbat puțin foaia, am ajuns să avem două echipe, posturile sunt dublate și calitatea lotului e mai bună.

-Care a fost politica de transferuri din iarnă?

-În primul rând, nu am ținut pe nimeni cu forța. Cine a plecat a plecat, adică Manea, Sergiu Popa și Ilan și am mai renunțat noi la Mateucă, Tamaș și Boștină. Imediat ce a apărut posibilitatea să-i aducem pe cei trei jucători de la Poli, Bilia, Rosenblum și Călin, nu am stat pe gânduri. Sunt fotbaliști buni, experimentați, iar apoi le-am mai dat credit tinerilor Saizu, Simon și celor trei fotbaliști de culoare. Cel puțin Simon a crescut de la meci la meci, mă refer la amicale, bineînțeles, Saizu își face treaba și el mijloc, la cei trei străini încă avem semne de întrebare. Au început bine aventura lor la Pecica, dar pe parcurs s-au mai stins, iar unul dintre ei are și niște probleme medicale acum. Le vom da credit în această primăvară, apoi mai vedem.

– Unde credeți că poate termina Pecica acest sezon?

-E greu de spus acum, dar eu zic că putem scoate mai multe puncte decât în toamnă. Lotul e mai bun, echipa a făcut o pregătire de iarnă competă, a fost și intr-un cantonament la Hațeg, așteptăm cu încredere reluarea campionatului. Apoi, vom lua fiecare meci în parte, vom juca la victorie mereu și cu puțin noroc le-am putea încurca planurile echipelor de pe primele locuri. Nu avem obiectiv promovarea, asta se știe, dar dacă vom ajunge pe loc de baraj nu ne vom da la o parte. Altfel nici nu am mai fi investit în echipă în această iarnă și am fi rămas să scoatem ce putem din vechiul lot.

-Sâmbătă, la ora 15, o găzduiți pe Gloria Lunca Teuz Cermei într-un prim derby județean al anului…

-În sezonul trecut ne-au bătut acasă, vrem să ne luăm revanșa. Important este să fie un meci frumos, fără durități, în limita sportivității și, bineînțeles, să câștigăm noi. Avem respect pentru cei de la Cermei, au și ei o echipă frumoasă, dar cred le suntem superiori. Și terenul se prezintă bine, a fost tăvălugit, acum să vedem cât va ploua vineri și sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button