UTA Arad

Pauza nu l-a mai prins pe Isac pe teren! Balint: „A fost trădat de lipsa de experiență, nu de tinerețe, Feșnic putea judeca situația în spiritul jocului”





Chiar dacă FCSB  a demonstrat forță pe arena „Francisc Neuman”, victoria cu UTA (1-0) a fost înlesnită de eliminarea lui Damian Isac, din minutul 41. Juniorul arădenilor avea deja un avertisment luat după o jumătate de oră de joc și a pus piciorul în față în momentul în care Olaru a vrut să execute rapid o lovitură liberă. Horațiu Feșnic nu a ezitat și l-a trimis pe utist la vestiare, spre disperarea jucătorilor în „alb-roșu” și a antrenorului Laszlo Balint.

La final, „principalul” arădenilor și-a mărturisit intenția de a-l schimba pe mijlocașul de 20 de ani la pauză.  „Pe Isac l-a trădat lipsa de experiență, nu tinerețea, căci și FCSB au foarte mulți jucători tineri. Când ai <<galben>> nu mai procedezi de maniera asta, dar, până la urmă, eu cred că Horațiu Feșnic ar fi putut să interpreteze altfel acea situație. Nu neapărat în litera regulamentului, care spune că este avertisment, ci în spiritul jocului, cum o făceau de multe ori arbitrii care conduceau meciurile generației mele. Probabil că acel moment ar fi fost evitat, chiar pregătisem schimbarea la pauză a lui Isac, pentru că am vrut să îl feresc de un eventual risc de eliminare. Dar, din păcate, am rămas în inferioritate. Iar când se întâmplă asta contra unei echipe ca FCSB nu mai ai ce să aperi. Ne-am dorit foarte mult, am încercat să împingem jocul, să facem pressing în a doua repriză, dar bineînțeles că au apărut spațiile și categoric au apărut ocaziile celor de la FCSB. Din fericire scorul a rămas același, FCSB s-a jucat cu ocaziile”, a afirmat Balint.

Pentru deplasarea de peste trei zile de la Craiova, „Bătrâna Doamnă” va conta pe doi fotbaliști suspendați, Isac și Hora, dar ceva probleme medicale are și Antal. Și tot până la deplasarea în Bănie, Ilie trebuie să dea explicații de ce i s-a adresat violent colegului său de echipă, Shlyakov, spre finalul meciului când rusul nu s-a grăbit să bată un aut de margine. „Sunt nervi, sunt situații tensionate în timpul jocului și o să reglăm inclusiv acest lucru mâine în vestiar. Între bărbați aceste situații pot apărea, important este să nu se depășească măsura și să înțeleagă toată lumea că suntem în aceeași barcă și trebuie să vâslim în aceeași direcție”, spunea Gyuszi Balint la finalul partidei cu FCSB.

Galerie FOTO semnată Claudia Carp de la UTA – FCSB 0-1

20 comentarii

  1. Este vechea meteahna a juniorilor din Romania,fara suparare…Cum fac niste meciuri bune,cum se culca pe laude,posibil ca psihic se cred deja vedete….Isac nu poate avea scuze,sub nici o forma,pentru ca are experienta mare in competitii de juniori,la nivel mare….Asta este realitatea…Primul cartonas,il pot cumva intelege,dar al doilea a fost tampenia lui…de curtea scolii….Nu trebuie tras pe roata,sa nu il mazilim..Exista jucatori maximi care isi pierd cumpatul…. cu direct rosu…..Iar revin si spun faptul ca Mister Balint,iar si din nou a fost depasit de situatie,total….Tot vad ca spune ca se sfatuieste,cu stafful,dar secunzii sunt blazati pe banca,nu misca in front…doar spectatori…Nici acum nu il contest,dar mi se pare total depasit de situatie…Imi pare rau sa o spun,dar asta este…Ceva nu gestioneaza bine…Nu stiu din ce cauza???
    Sper ca exista conducerea cu un anumit plan B,cu toate ca nu imi doresc asta….Mie mi-e teama doar ca play-off,injumatatire de puncte,si o vom suge rau de tot,scuze pentru limbajul suburban….

    0
    0
  2. Mister Balint..las-o mai moale,pentru ca demult nu mai gestionezi vestiarul….Basme expirate…Problemele nu sunt intre Florin Ilie si Shliakov,ci matale ar trebui sa faci o vizita pe Eugen Potier..Ia-l si pe Antal cu tine,chiar si pe Hora…care rad si se distreaza dupa fiecare infrangere,pe interviuri…
    Voi va bateti joc….Aici sunteti campioni,intr-adevar….

    0
    0
  3. Corpul arbitrilor e contestat pe fiecare și în totalitate . Ei sunt mai marcați psihic că jucătorii. Lipsa unui fotbal curat ,curgător le-a adus plocon soarta meciului. Ar judeca omenește ,dar ce faci când ,de exemplu Isac ,cu galben ,nu lăsa adversarul sa execute o penalitate?? El in loc sa ridice mâinile a recunoaștere spășită ,cere socoteală.!! Colegii trebuiau să-l îndepărteze imediat ,sunt solidari doar la bătaie.

    0
    0
  4. Ilie si Shlyakov au fost oricum din altă echipă alături de Mode….au ajuns să se certe din prea multă dorință de a scoate ceva din acel meci, restul se pare că știau că nu au voie să pună probleme oierului. O echipă penibilă, un antrenor penibil si nu in ultimul rând o conducere penibila….nu poți accepta aceste umilințe fară sa faci ceva domnule Șoani, cartonasele galbene sau rosii luate la modul cum le-au luat acesti ” jucători” în acest sezon trebuiau pedepsite, pasele riscante spre propria poartă la fel si nu în ultimul rând lipsa de atitudine ar trebuii să ducă la blocarea salariilor. Până nu câștigă un meci acasă nu ar mai trebui sa primeasca vreun ban…poate le mai vine cheful de fotbal si nu vor mai zâmbi atunci când noi plangem.

    PS
    Pentru optimisti am o intrebare…ce fumați? să fumăm si noi „haterii”, „hateri”care ne tocăm nervii cu această echipă pe care o iubim si la care simtim că s-ar putea lucra mai bine.

    0
    0
    1. Ca sa fii optimist, nu trebuie sa fumezi nimic, trebuie doar sa fii suporter adevarat si la bine si la rau. Reteta e simpla.

      0
      0
      1. Da dl. Cucu si eu voi fi din nou optimist de mâine până marți seara si sper sa am motive sa raman optimist si după meci…însă aproape după fiecare partidă suntem adusi cu picioarele pe pământ, de multe ori chiar si la victorii. La cald sunt constient ca avem slabe sanse la Craiova dar când trec nervii încep iar visele și speranțele….fiecare punct conteaza, dar mai sunt doar 9 până la înjumătățire.

        0
        0
        1. Daca fiul tau cade corigent sau repetent, il renegi ?
          O echipa se construieste in macar 1,5 – 2 ani si in conditii cat de cat decente de pregatire. Daca esti Realist, atunci iti dai seama ca UTA n-a prea avut asa ceva, deci era o minune sa nu fi ajuns sa lupte la retrogradare, singura speranta era sa castige un avans de puncte care s-o tina cat mai departe de pericol.
          Asa panica a fost si cand se juca play-off-ul de promovare, a promovat in cele din urma, chiar daca a avut de luptat pana in ultimul minut…asa va evita retrogradarea si acum.
          Hai UTA !

          0
          0
          1. Tocmai pentru că știu ca e greu primul an de liga 1 mai ales în contextul actual ma consider realist si nu am avut niciodata pretentii de play off…însă scuzele pe care le gasiti dvs nu stau in picioare pentru ca avem in fata noastra in clasament 3 echipe cu loturi mult mai slabe decat al nostru iar situatia Chindiei e si mai ingrata jucand in deplasare meci de meci. Dar când vezi jucatori care fac o interceptie inainteaza 3 pasi si paseaza la primul adversar mie imi e clar ca e vorba de o lipsa de concentrare, jucătorii joaca de parca atunci ar juca prima oara impreuna iar Balint se pare ca nu are autoritate in fata lor.

            0
            0
  5. Imi bat gura de luni bune, spunand ( asumandu-mi reactii ostile) ca nu avem antrenor, ca a UTA-ei conducere stie doar sa pape banii, ca stam la mana unui impresar, care se imbogateste pe seama UTA-ei. Nu mai este clar ca 1 UTA nu are antrenor ? Ca UTA are cel mai slab joc de atac din prima liga ? Mie nu imi place sa mint,dar este jalnic ce se intampla. Sfarsitul este aproape, se injumatatesc punctele si UTA are …- cel mult- sansa unui loc de baraj…si noi la baraje… ” ne pricepem”. Nu vad cum sa mai scoatem puncte cu jocul asta, poate 1-2 egaluri,…dar asta nu va fi destul. Dle Balint, sa ai doi sub 21, in teren, unul sa ia galben..sa fie mijlocas la inchidere…si tu, antrenor,.. sa nu il scoti…este…nepriceperea fenomenului. Nu mai am incredere ca Balint ( am spus-o de 3-4 luni ), – poate produce ceva bun, dar amicul… Apostu, i-a facut un contract …” beton”,..si Meszar ( altul fara experienta …minima) nu il poate da afara , faramari cheluieli.

    0
    0
    1. Cand a fost echipa in liga a 4-a si mai apoi in liga a 3-a, tot asa vorbeai, ca nu-i antrenor, ca nu-s jucatori, ca e jalnic…era sa si iei bataie de la jucatori, la cat iti mergea gura…ca tu nu minti… Cand era echipa in liga a 2-a, facand exceptie perioada cand ai mai disparut din peisaj, tot asa te-ai manifestat. Echipa a promovat frumos din liga a 4-a pana in prima liga, dar n-a avut niciodata nimic prea bun in viziunea ta de mare utist. Echipa, impreuna cu omul fara experienta minima – fara de care, tu nu aveai acum echipa deloc si nu mai puteai sa-ti pui mereu frustrarile pe forum – si-a vazut de treaba ei si si-a atins obiectivul si va lupta cu sanse reale sa si-l mentina, pe cand tu ai ramas pe loc aceeasi trompeta care doar face galagie…auzi tu, sfarsitul e aproape. Morti o sa fiti de ciuda toti haterii daca scapa echipa…si v-a scapa. Intrebarea e: noi si echipa cand scapam de tine si de altii ca tine ?

      0
      0
  6. Nu cred ca este cazul sa ne spalam rufele in public. Inteleg ca multi suporteri fideli ai UTA-ei sint frustrati de lipsa victoriilor echipei pe propriu teren.

    Cel mai nociv aspect pe care l-am sesizat de cind cu pandemia la meciurile disputate acasa, este maniera de arbitraj, una foarte slab calitativa. Stadionul este gol, linistea este deplina, nu exista nici un fel de presiune pe „fluerasi si stegari” din partea galeriei, iar acestia sint liberi sa-si etaleze aroganta, lipsa de judecata, necunoasterea regulamentului, interpretarea gresita a acestuia, rea vointa si cel mai deranjant dintre toate, intentia lor vadita si nerusinata de a „controla” in permanenta si a influenta decisiv rezultatul final al meciurilor.

    UTA a inceput foarte bine prima repriza, cu o organizare foarte buna, joc dens, strins la mijlocul terenului, pase rapide dintr-o bucata, si devieri care au adus mingea adeseori in preajma careului FCSB-ist. Nu am avut ocazii de gol, insa jocul nostru era cursiv, placut ochiului, sigur cel mai bun joc de tranzitie intre careuri reusit de UTA in acest sezon. Pe acest fond de joc bun al UTA-ei BCSB-ul nu a avut nici o ocazie periculasa, ba chiar s-a retras fortat in propria jumate de teren resimtind presingul bun facut de ai nostrii.

    La un presupus fault al lui Isac, care in fapt a fost unul foarte banal si absolut marginal la mijlocul terenului (umar la umar), fara un pericol iminent pentru poarta UTA-ei, arbitrul in loc sa fluiere lovitura libera pentru FCSB, scoate urgent cartonasul gelben pentru copilul care a indraznit un contact corp la corp cu „celebrul” OLARU. „Faultul” lui Isac daca a fost ????? … NU ERA DE GALBEN. Dar se pare ca acesta era planul arbitrului de centru fiindca la numai citeva minute mai tirziu scoate si mai rapid al doilea galben la Isac pentru intirzierea intentionata a executarii unei alte lovituri libere, tot de la mijlocul terenului, acordata cu foarte multa usurinta celor de la FCSB.

    Si uite asa in nemernicia sa arbitrul a stopat de la radacina in min 30 al primei reprize, a acestuii joc barbatesc, fara duritati exagerate, televizat la o ora de mare audienta in Romania si care se anunta ca un regal fotbalistic spectaculos si deschis oricarui rezultat.

    Am impresia ca unora nu le-a suris in nici un moment ideea „jocului spectaculos, deschis oricarui rezultat”

    Asta ca sa nu mai vorbim despre off-side-urile repetati nesemnalizate de tusieri la mai toate ocaziile FCSB-ului din repriza 2-a si cartonasul aratat absolut gratuit lui Albu la o deposedare prin alunecare in care pe reluare s-a vazut clar ca lumina zilei ca a atins doar … balonul.

    Bataie de joc si jaf la drumul mare si din pacate am impresia ca aceste lucruri v-or continua si de acum incolo.

    0
    0
  7. Chiar și fără Isac, pregătiți corespunzător de către Gyuszi, următorii pot fi glorioși în meciul cu craiovenii:
    Balauru( Iacob)
    Peteleu,Erico,Benga,Shlyakov
    Albu, Mode
    Adrian Petre, Roger, Denis Rusu (Vali)
    Voinea.
    Dar cum nu antrenorul joacă, cei care trebuie să fie decisivi, sunt fotbaliștii!
    În fiecare meci de până acum indiferent de rezultat, am fost cu o viteză în minus față de adversar!
    Cerebrali, cu spirit de echipă și sacrificiu și cu o VITEZĂ ÎN PLUS FAȚĂ DE ADVERSARI ( Vali, Petre, Voinea ) NU VOM PIERDE ÎN MECIURILE CARE URMEAZĂ!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  8. Măcar un meci am putea sa incercam o formula mai curajoasă cum ar fi:
    Iacob(Balauru)
    Peteleu Erico Benga Slyakov
    Bustea Albu(Roger) Mode Buhacianu
    Miculescu Petre(-juc.under)
    Cu 2 vitezisti in benzi atacanți vor primi mingi in fata porții.

    0
    0
  9. Balint un antrenor fricos depășit tactic si de cei din liga3 prieten cu apostu si epavele acestuia eșuate la Arad pe bani grei dar se vede liga 2 cu acest tandem balint apostu plus elefanți

    0
    0
  10. @ Suporter, dacă ar fi Bustea pe teren, ar putea încerca poarta de la distanță (cum a mai făcut-o cu succes), dar în bandă, nu ar avea viteza lui Adrian Petre.
    O variantă cu plus de viteză ar fi:
    Iacob(Balauru)
    Peteleu, Erico, Benga, Shlyakov
    Petre,Bustea (Roger), Mode( Albu), Buhacianu
    Miculescu, Voinea( și el cu o viteză f bună).
    Sper să facem 3-4 puncte din cele 3 meciuri rămase.
    Forza UTA !!!

    0
    0
  11. Mai lasatil pe Petre sa mai stea …pe Denis Rusu… cred ca ieri nu se gândeau la meci …indolenți fără reacție…Denis ce faci băiatule că de cind te transferă Lipova in altă parte nu mai joci domnule…..dl Balint dai și lui Voinea un meci titular …ce vad eu Petre nu se apropie de el ca exprimare ..ieri decind a întrat nu am auzit de el iar numele nu joacă….oare ne trezim pt Craiova ….doamne ajută

    0
    0
    1. Apropo de Voinea. Mie mi-a placut cum a jucat ieri. Baiatul are viteza si este tehnic. Problema la el este una de moral. Daca ar juca mai mult ,ar prinde curaj si ar fi un jucator zic eu castigat..

      0
      0
  12. Atât timp cât nu sunt atacanți care ies în evidență, de ce să nu joci cu Albert Voinea titular?
    Când ai jucători cu o viteză foarte bună de ce să nu îi folosești ca titulari pe Vali Buhăceanu și Adrian Petre pe benzi și Voinea vârf?
    Dacă fiecare știe ce are de făcut, nu cred că mai pierdem vreun meci.
    Dar oare au fost bine pregătiți tehnico-tactic să aibe clarviziune în atac?
    Învingătorii se antrenează și câștigă!
    Ne-am săturat de „domnișoare” care tot protestează la arbitru și care aleargă încet și foarte încet, este nevoie de bărbați pentru a câștiga meciuri!
    Cu încredere spre VICTORIE!

    0
    0
  13. DOMNULE BALINT VISLITI TOTI IN ACEIAS DIRECTIE ADEVARAT DAR SE PARE SPRE LIGA 2 SUNTETI DEPASITI TOTAL DE SITUATIE DIN PACATE.MITICII VOR AVEA CISTIG DE CAUZA LA MECIURILE DECISIVE LA RETROGRADARE.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button