Fotbal feminin

Selecționerul Cristi Dulca, cu ochii pe arădence în succesul cu Becicherecu Mic! Cuedan: „A avut ce să vadă, dar depinde de ce posturi are nevoie. Abnegație cu Fortuna!”





AC Piroș Security devine o realitate frumoasă în peisajul fotbalului feminin din România. Arădencele au mai bătut-o odată la Arad pe rivala din Vest, Fortuna Becicherecu Mic și de această dată au și depășit-o în clasamentul primei ligi.

Totul s-a petrecut astăzi, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, „leoaicele” impunându-se cu 3-2, după „dubla” lui Olariu și reușita din penalty a lui Sucilă, în timp ce pentru oaspete au înscris Rus și Pera. Succesul trupei de pe Mureș este cu atât mai important cu cât a fost obținut fără un portar de meserie, doar că Denisa Marcea a înlocuit-o cu brio pe egipteanca Maha. Totodată, revenirea Andreei Balaș a fost și ea  foarte importantă în contextul absenței internaționalei azere, Nazli Parlak.

Cuedan: „Am exploatat momentele lor de slăbiciune”

Chiar dacă victoria de azi s-a născut cu emoții, spre deosebire de cea din decembrie, ea vorbește clar despre o echipă arădeană aflată într-un progres vizibil. „Dacă primul meci l-am câștigat într-o manieră categorică și ca joc și ca și posesie, astăzi nu ne-am ridicat chiar la nivelul adversarilor ca și exprimare în teren, dar, probabil, am avut abnegație mai mare decât ele. Am și exploatat momentele lor de slăbiciune. Știind că Becicherecu este o echipă preocupată de joc, care pleacă cu construcția din careul mic, am vorbit să dăm drumul la un pressing agresiv controlat și așa am și marcat un gol important. Aceste trei puncte mă bucură foarte mult și pentru că am trecut pe locul doi. Sperăm să revină și cele două internaționele străine, Maha și Parlak și ne gândim deja la meciul următor, cel cu Odorhei. Vreau să felicit pe această cale și echipa din Becicherecu Mic, o echipă foarte bine structurată și organizată, cu niște jucătoare valoroase care se exprimă foarte bine. Dar, cu atât mai mult fetele mere merită felicitate după acest meci din care, iată, am scos maximum”, a spus Dan Cuedan, antrenorul „leoaicelor”.

Ar propune trei-patru jucătoare la națională

Prezent pe margine la derby-ul Vestului, selecționerul naționalei de senioare, Cristi Dulca, a avut ce vedea în ambele tabere. Fostul fundaș chiar a fost mirat să afle că Melisa Olariu, MVP-ul partide de azi nu are nici 18 ani, ca și Magda Drăgan, de altfel, fotbalistă de bandă care a făcut și ea un meci foarte bun. „Eu zic că domnul Dulca a avut ce să vadă, atât la echipa noastră, cât și la Becicherec. Mai departe, nu sunt eu în măsură să spun dacă vreo fată de-a noastră merită să fie convocată, depinde și pe ce posturi are nevoie antrenorul naționalei de jucătoare. Eu propune un grup de trei-patru jucătoare de la noi, pentru a le vedea mai atent, doar că fetele cam au fluctuații de formă. Avem exemplul Elenei Răduc, care, dacă ar găsi o constanță și un ritm bun de joc ar putea fi jucătoare de națională, dar ea joacă pe fragmente. Apoi, pe Olariu  am găsit-o fundaș dreapta când am venit la echipă, dar am urcat-o rapid în atac, unde, se vede, dă randament maxim”, a mai afirmat antrenorul celor de la AC Piroș Security.

Pădurean: „Putea fi 2-0 după 6-7 minute, ocaziile se răzbună”

Gruparea timișană se despărțise de Sorin Brîndescu chiar după eșecul de la Arad și i-a dat din nou echipa pe mână lui Florin Pădurean. Fortuna a jucat mai bine contra „leoiacelor”, dar au sfâșit prin a pierde din nou. Banca tehnică a contestat îndelung faza penalty-ului din care gazdele au deschis tabela, dar la final a acceptat eșecul. „Nu vreau să vorbesc prea mult despre arbitraj…că a fost foarte slab. Și împotriva noastră și împotriva lor a luat anumite decizii, dar cu un pic mai multă atenție din partea noastră cred că în minutele 6, 7 putea fi 2-0 și meciul era jucat. Din păcate, nu am putut fructifica acela ocazii, care, iată, se răzbună. Am avut destul de multe greșeli personale, inclusiv la penalty, dacă arbitrul a pus mingea pe var înseamnă că a fost, ce rost mai are eu să comentez? Sunt mulțumit de jocul pe care l-am prestat astăzi, o să încerc să reglăm greșelile personale, pentru că doar din cauza aceasta am luat cele trei goluri”, a punctat noul antrenor principal al timișencelor.

Lupta la titlu e gata pentru Fortuna

Fortuna pierde poziția secundă în clasament, una la care părea abonată. „Nu cred că este o problemă că am căzut pe locul 3, nu neapărat este un obiectiv locul 2. Eu preluat echipa de  șase săptămâni, m-am străduit să facem o pregătire bună și să reluăm campionatul. Cu siguranță, mai sunt multe meciuri, nu mai puțin de nouă până la sfârșitul campionatului și se poate întâmpla orice. Oricum, lupta pentru titlul este gata pentru noi, vom fi probabil la 11 puncte de Olimpia după această primă etapă a play-offului. Rămâne să ne luptăm până la final cu Piroș Security pentru locul 2, o echipă solidă, cu un antrenor foarte bun, profesorul Cuedan. Mi-a plăcut jocul lor agresiv, dar, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să nu fie chiar așa agresiv pentru că la fete nu e ca la băieți. O lovitură poate să ducă la o pauză de cinci sau chiar șase luni”, a mai afirmat Pădurean.

Ambele echipe joacă acasă în runda a doua, arădencele cu Vasas Femina Odorhei, iar Fortuna cu Universitatea Galați. În celălalt joc disputat până acum în play-off: Heniu Prundu Bârgăului – U. Galați 5-0. Mâine, la ora 11, e programat meciul Vasas Femina – Olimpia Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button