Progresul Pecica

Pecica poate trata „dușul rece” cu Cermeiul cu un succes la Periam! Bozian: „Pregătiți de un meci de luptă, hotărâți să câștigăm!”





Chiar dacă un derby județean rămâne la orice oră imprevizibil, puțină lume ar fi pariat pe succesul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei la Pecica. După mutările făcute în iarnă, în special prin aducerea foștilor poliști, Rosenblum, Bilia și Călin, Progresul părea că va putea gestiona partida cu o formație „roș-albă” ce nu a arătat tocmai bine în prima parte a sezonului, dar nici în meciurile de verificare. Doar că pierderile lui S. Popa, Manea, Puie și forma aproximativă a celorlați elevi ai lui Dan Stupar a ținut în echilibru partida până spre final, când oaspeții au profitat de o naivitate în propriul careu a juniorului Răchită și au marcat de la pumctul cu var golul de trei puncte.

„Am avut două bare, dacă marcam era alt meci”

De remarcat că, totuși, pecicanii au lovit în două rânduri transversală, o dată prin Bogdan Bozian. „Au venit, s-au dăruit, noi am ratat. Am și avut două bare, dacă marcam era alt meci, dar ăsta este fotbalul, îi răsplătește pe cei care își doresc mai mult. Nici noi nu am jucat rău, am controlat meciul, doar o neatenție a unui copil a făcut ca tabela să se schimbe în defavoarea noastră. După meci, antrenorul ne-a spus că nu are ce să ne reproșeze, am avut atitudine, am transpirat în teren, dar nu a fost să fie. Îi felicit pe cei de la Cermei pentru atitudine, au crezut până la final, au fost foarte motivați să iasă din subsolul clasamentului și le doresc numai bine. Noi nu am primit de la conducere ca obiectiv locurile 1-2, dar, după mișcările din iarnă, după cantonamentul reușit, am simțit că putem să ne gândim la un obiectiv îndrăzneț. Sigur că abordăm toate meciurile la victorie, dar puteam fi mai motivați în plus de acest obiectiv. La primul meci era și o oportunitate după ce Lipova pierduse cu o zi înainte, dar nici acum nu este totul pierdut. Mai sunt șapte partide, dacă suntem atenți am putea să facem o figură frumoasă. Sper să ne trezim, să învățăm ceva din șocul acestui meci pierdut acasă. Este important să avem reacție imediată, adică sâmbătă (ora 15), la Periam”, ne-a declarat Bozian, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai celor de la Progresul.

„Va fi greu la Periam, dar oamenii din jurul echipei merită să-i răsplătim prin joc și rezultat”

Într-adevăr, proximul adversar al „galben-albaștrilor” e chiar formația ce a produs o surpriză mai mare decât Cermeiul în runda inaugurală a anului. „Mergem la Periam pregătiți de un meci de luptă. Terenul îngust, gazonul dificil, probabil și condițiile meteo nu prea prielnice, plus un adversar care știe să se apere, sunt ingredientele unui meci foarte greu pentru noi. Au moralul ridicat după victoria de la Arad, cu Lipova, au și ei câțiva jucători cu experiență care pot face diferența, dar mergem hotărâți să câștigăm. S-au făcut sacrificii la Pecica, ni s-au asigurat condiții deosebite, avem banii la zi, deci oamenii din jurul echipei merită ca noi să îi răsplătim prin jocul și prin rezultatele noastre, pentru că nu a căzut nimănui bine ce s-a întâmplat în prima etapă. Personal, imi doresc să câștigăm toate jocurile. Dacă am fi bătut Cermeiul, eram sigur că putem ocupa un loc de baraj, dar, chiar și așa, eu personal îmi doresc acest obiectiv, pentru că timpul nu mai este de partea mea. Mai am, probabil, vreo doi ani de fotbal și aș vrea să îi închei frumos”, a adăugat Bogdan Bozian, fotbalist care, printre altele, a jucat la ambele mari rivale din vestul țării, UTA și Poli.

Formații probabile:

Periam: Ciui – Moldovan, Artimon, Mureșan, Mihoc, – Maier, Oancia, Mînecan, Mager – Trandu, Tulcan.

Pecica: Dagău – Rosenblum, Bilia, Wild, Aldan – Călin, A. Iuga, Rădulescu, Bozian – Șimon, Capătă.

Arbitri: Cătălin Aurelian Flonta (Cluj-Napoca), Sergiu Paul Corb (Zalău), Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare)
Observatori: Dan Alexandru Miholcea (Bocşa), Cristian Emil Gîț (Deva)

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button