Fotbal feminin

După victoria din derby-ul Vestului, „leoaicele” vânează tot la Arad: „Greu cu Vasas, dar promitem să repetăm evoluția din prima etapă”





Două victorii în trei luni de zile contra Fortunei Becicherecu Mic e noua carte de vizită fotbalistelor de la AC Piroș Security. Mai mult, după 3-2 contra timișencelor în prima etapă a play-offului, arădencele au urcat pe locul secund în prima ligă și, teoretic, sunt primele antagoniste ale campioanei Olimpia Cluj. Doar că lupta la titlu pare încheiată deja cu trupa de Someș având 10 puncte avans și, probabil, cea mai puternică din România.

Dar, elevele lui Dan Cuedan și-au propus să-și vadă de drumul lor, iar un eventual titlu de vicecampioană ar fi deja extraordinar pentru ele. Asta înainte ca din vară să se mai ridice puțin ștacheta. Dar, în Top 6 fiecare partidă e grea, iar duminică, la Arad, sosește o altă formație cu pretenții, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Acesta e rănită după insuccesul din prima rundă, pe teren propriu, în fața campioanei „U” Olimpia Cluj, scor 0-3 și a coborât în clasament pe locul cinci. „Mergem la Arad să ne recuperăm punctele”, spun fotbalistele lui Attila Vágó.

Dar și „roș-albele” sunt hotărâte să contabilizeze și a doua victorie din play-off și să țină viu campionatul. „Important este că am început cu dreptul acest play-off. Deși învinsesem în sezonul regular, 2-0 acasă, știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Fortuna e o echipă tare, are un lot valoros, formează un grup foarte omogen. Am dovedit însă tuturor ca nici noi nu suntem mai prejos, deși ne-au lipsit câteva jucătoare de bază. Ce așteptări avem de la meciul cu Vasas?! Nu doar de la meciul cu Vasas aveam așteptări, ci de la fiecare meci în parte. Ne dorim să facem un joc bun și să obținem cele trei puncte. Suntem conștiente că nu mai avem șanse la primul loc, dar vom lupta atât pentru un loc în primele trei, cât și pentru Cupa României. Pentru sezonul viitor, vrem să formăm o echipă și mai puternică și să ne batem la titlu. Avem nevoie de câteva întăriri, dar vrem să promovăm și junioare la echipa mare, talentate și valoroase”, a spus Cristina Sucilă, mijlocașul de 31 de ani al celor de la Piroș Security pentru frf.ro.

Eroina meciului cu Fortuna, autoare a unei „duble”, Melisa Olariu speră în alte trei puncte duminică. Sunt fericită că am debutat cu dreptul în play-off, dar mai ales că am marcat! Mărturisesc faptul că înainte de meci am avut foarte mari emoții, dar, în momentul în care am intrat pe teren, emoțiile s-au risipit. Vrem trei puncte și din următoarea confruntare, cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Știm însă că ne așteaptă un meci foarte greu, dar promitem să repetăm evoluția din prima etapă. Care sunt obiectivele? Să batem tot și să urcăm în clasament, iar sezonul viitor să ne batem la titlu”, a declarat atacantul de 18 ani al Aradului, golgheterul echipei cu 12 reușite.

Așadar, duminică, 21 martie, de la ora 11, terenul „Banatul” din Sânnicolay Mic va fi gazda întâlnirii dintre AC Piroș Security și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, contând pentru etapa a doua a play-offului. Din păcate, Dan Cuedan nu se va putea baza nici la acest meci pe stranierele Shehata și Parlak, care sunt blocate de formalități să se întoarcă în România.

FOTO: ACS Fortuna Becicherec’ Feminin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button