UTA Arad

Balint, după testul cu U.: „Zăpada apoasă ne-a împiedicat să ne atingem obiectivele de ordin tehnic și tactic, iar fizic ne-am asumat jocul de luptă”

UTA și Universitatea Cluj au avut parte de o surpriză neplăcută când au ajuns astăzi, la Simeria, pentru a se înfrunta în amicalul fixat în urmă cu o săptămână. În orașul hunedorean a dat prima zăpadă din 2021, iar terenul din localitate s-a metamorfozat automat. Suprafața moale, alunecoasă și chiar îmbinată cu apă pe unele porțiuni, le-au împiedicat pe cele două echipe să se exprime așa cum ar fi dorit ele, cele două goluri venind și ele în urma unor erori din partea fundașilor.

Pop a deschis tabela pentru someșeni în minutul 19, iar Roger a egalat la prima atingere de balon, cu 12 minute înainte de ultimul fluier. „Aseară, terenul s-a prezentat în condiții foarte bune, dar ninsoarea căzută în cursul nopții a schimbat datele problemei. Zăpada apoasă ne-a împiedicat să ne atingem obiectivele de ordin tehnic și tactic, iar fizic ne-am asumat jocul de luptă. A rezultat un meci de angajament, în care era clar că erorile vor putea face diferența pe tabelă . Din păcate, noi am greșit primii, după care am alergat după cel puțin un gol ce a venit destul de târziu. Au greșit și ei și am marcat în sfârșit după trei meciuri de secetă. Sigur, că mi-aș fi dorit cu totul altceva de la acest test, însă, date fiind condițiile în care am jucat, trebuie să ne mulțumim și cu cele câteva aspecte pozitive. Jucătorii care au evoluat mai puțin au primit minute înainte de a o lua cu toții de la capăt de luni. Avem multă treabă pentru a ajunge cât mai pregătiți la meciul cu Sepsi, iar atitudinea trebuie să fie cea corectă din partea tuturor”, ne-a declarat Laszlo Balint, care nu a contat deloc azi pe 9 dintre elevii săi: Shlyakov, Antal, Erico, Miculescu, Buhăcianu și Hora (care s-au antrenat la Arad), Roșu (infectat cu COVID), plus internaționalii Iacob și Vorobjovas.

Pentru prima oară, antrenorul utist l-a văzut la lucru și pe Claudiu Negoescu, internaționalul U18 al UTA-ei, intrat pe teren în minutul 70 în locul lui Isac. „Chiar dacă a evoluat ieri o repriză în meciul dintre România și Ungaria și a fost un consum suplimentar de energie pentru el era important să simtă ritmul la nivelul competițiilor de seniori. Are un potențial bun, suntem atenți la creșterea lui, acum are nevoie de cât mai multe meciuri în picioare. Tocmai de aceea, va evolua și mâine în campionatul Elite U19, la Miercurea Ciuc”, a adăugat Balint.

Utiștii au primit liber până luni, fiind în fața unei săptămâni grele, de acumulări, atâta timp cât weekendul viitor nu se joacă pe puncte în Liga 1.

7 comentarii

 1. Dacă nu esti in stare să invingi o echipă de pluton din liga a doua, in eventualitatea unui baraj vă dati seama că am fi prima primdivizionara care am pierde barajul cu o echipă din liga a doua! M-am uitat la meci pe youtube, nu au legat trei pase consecutive!!

  0
  0
 2. Nu este elocvent amicalul de azi ,dar eu n-am inteles inca din vara de ce n-am adus mijlocasi de meserie la echipa ? Chiar si ce mai aveam la numar ,am renuntat la ei .Vorobjovas e singurul bunicel ,dar pe langa el avem doar mijlocasi reprofilati din fundasi sau atacanti si se vede ca nu construim mai nimic.De la Denis Rusu inteleg ca putem sa ne luam gandul,dar nici el n-a jucat 100% pe postul lui.Noi nu avem mijlocasi de meserie nici cantitativ ,ce sa mai zicem de calitate.Cum au reusit Arges sa-si faca echipa ? nici eu n-au nush ce buget

  0
  0
 3. Sigur că unele gânduri merg și spre un baraj cu echipe de B. Acestea nu ar fi promovate direct. În formula completa UTA ,nu poate pierde. Cei din B ar avea soarta de alta data a celor din Arad. Supăra mai ales jocul ,implicit rezultate. O pauza prea mare la gol. Oricând însă echipa poate reveni în joc , pe plus. Ecartul ,distanta între realizări e mare și vine târziu. Echivalentul cu ,,s-a terminat terenul” . Totuși echipa e la un fel de adăpost. Fragil ,dar adăpost. Asta cu concursul. altor rezultate. Și asta enervează. Unde echipa își crease propriul drum ,se vede ,,inghesuita” pe stradutza amăgirilor. Speram in reviriment Nici suporterii ,ca și jucătorii ,nu dau înapoi la primele greutăți.Multi avem la UTA 20 ,30 chiar 40 de ani bucurii ,dar ca în viață și necazuri . Hai. UTA !!!

  0
  0
 4. Vom fi ciuca bătăilor în Play-out, dacă nu se vor lucra și învăța scheme ofensive, niște trasee clare de atac. Fotbaliștii UTA-ei pot fi mai lucizi și mai rapizi, dacă vor fi aleși obiectiv, nu cei favoriți să joace, ci cei apți pentru un joc ofensiv în viteză!
  Nu pot decât să repet…” Vai de colții tăi Vlăduț!”😪
  Asta nu este UTA, ci un vis urât!
  Eu altfel aș dori să îi văd pe cei care reprezintă brandul Aradului, adevărați profesioniști!

  0
  0
 5. Ne-au batut rusinos in cupa si acum terenul a fost de vina,acelasi marcator….Probabil au jucat pe terenuri diferite….Am inteles faptul ca s-a dorit jucarea unora cu mai putine minute,dar acelasi aspect indoielnic d atitudine….Nu se leaga jocul,sub nici o forma….Nimic..absolut…..Este o ruptura totala in constructie spre atacanti,nu se leaga relatii de joc,sub nici o forma…Cine este de vina????Hmmmm….

  0
  0
 6. D.Balint tot ne spune că jocul echipei crește ,de când spune am fi putut fi pe primul loc nu pe 10.Am mai spus mijloc varză atac fără mingi varză, și apărarea nu poate rezista fără greșeli și apoi ne chinuim să marcăm dintr-o întâmplare .Am ajuns să cred că acest staf tehnic nu face față ligi întâi au alcătuit o echipă cu multi dintre jucători de ligă 2-chiar 3 .Din păcate asta e noi ne trezim întotdeauna prea târziu dar sperăm până la capăt .Hai UTA cu UTA până la moarte…

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button