UTA Arad

Revanșa pentru eliminarea din Cupă nu a venit nici în amical: Universitatea Cluj – UTA 1-1





UTA și Universitatea Cluj s-au reîntâlnit la mai bine de o lună distanță de la meciul din Cupa României disputat pe „Cluj Arena”, pierdut atunci de UTA cu scorul de 1-2. Amicalul de astăzi s-a disputat în județul Hunedoara, la Simeria, localitate aflată într-o zonă de cod galben de ninsori. Prin urmare terenul a fost acoperit cu un strat subțire de zăpadă, iar odată cu trecerea minutelor a apărut și noroiul pe unele porțiuni.

Așadar, prea mult fotbal nu s-a putut juca, fiind mai degrabă un concurs de menținerea echilibrului din partea celor 22 de jucători și, implicit, un un bun antrenament fizic. S-au marcat și două goluri venite în urma a două degajări greșite ale fundașilor. Mai întâi, mai precis în minutul 19, a Alex Pop a înscris pentru „șepcile roșii” cu un șut în dreapta lui Balauru, din 14 metri. Inițial, Melinte a dat în pământ în momentul în care a dorit să lovească balonul, iar Ogbu a pofitat și l-a deschis excelent pe marcatorul golului clujean.

Egalarea a venit destul de târziu, mai precis în minutul 78, din dreptul brazilianului Roger. Acesta intrase pe gazon doar cu câteva secunde înainte și a transformat în gol respingerea slabă a lui Luchin după centrarea din dreapta a lui Voinea.

Alte ocazii de gol au mai apărut în special în partea a doua. Pentru U., Gavra a avut două șanse bune din interiorul careului, la una dintre ele Benga respingând de pe linia porții. Dincolo, Adi Petre a fost cel mai periculos utist. Mai întâi a finalizat în blocaj dintr-o poziție bună, pentru ca înainte de fluierul final să tragă bine dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, însă Anca-Trip a respins de lângă bară.

Testul a fost posibil pentru că „Bătrâna Doamnă” a evoluat marți în etapa a 28-a a Ligii I și nu mai are meci oficial până pe 4 aprilie, cu Sepsi, iar Universitatea Cluj are rundă liberă în eșalonul secund înainte de bătălia pe viață și pe moarte pentru un loc de play-off cu Petrolul.

Laszlo Balint nici nu i-a deplasat la Simeria pe Shlyakov, Antal, Erico, Miculescu, Buhăcianu și Hora, dar nici pe Roșu, infectat cu COVID. În schimb, antrenorul arădenilor l-a debutat la prima echipă pe internaționalul Under 19, Claudiu Negoescu, care ieri evoluat 45 de minute în testul pierdut de România în Ungaria (scor 0-2), iar azi a prins pe teren ultimele 20 de minute. Mociu, Roumpoulakou, Tescan sau Bustea, fotbaliști care nu mai prinseseră nici un loc pe bancă în ultimele săptămâni au avut și ei minutele lor.

Pentru UTA urmează meciul cu Sepsi din etapa a 29-a a Ligii 1. Partida se va disputa duminică 4 aprilie cu începere de la ora 17.30 pe arena „Francisc Neuman”.

Formații:

U. Cluj: Muțiu – Răuță, Telcean, Luchin – Ștefănescu, Ilieș, Chacana, Taub – Pop, Ogbu, Negrean. Au mai jucat: Anca- Trip, Gorcea, Sburlea, Pîrvulescu, Dican, Meșter, Acka, Ribeiro, Golan, Gavra. Antrenor: Costel Enache.

UTA: Balauru (46 Mociu) – Peteleu (58 Tomozei), Ilie, Melinte (78 Roger), Roumpoulakou – Isac (70 Negoescu), Albu (66 Benga) – Tescan (46 Adrian Petre), D. Rusu (55 Bustea) – Voinea, C.Rus. Antrenor: Laszlo Balint

Vă reamitim că meciul de la Simeria a fost transmis pe pagina de YouTube a clubului de pe Someș

FOTO: FC Universitatea Cluj (Facebook)

15 comentarii

  1. Hai cu inca o umilita de data asta din nou in fata unei echipe din liga a 2 a, dar probabil acuma scuzele vor fi de genul teren prost, e doar un amical , avem jucatori care au lipsit … si multe altele… Liga a 2 a ne asteapta

    0
    0
  2. Balint-Meszar-Apostu, va place ce vedeți? Cate antrenamente tactico-fizice face echipa pe zi? Care este schema de atac? Etc. Ar fi mult spus. Nici acum în ceasul al 12-lea,nu schimbam nimic? Jucători am tot schimbat….. Antrenor, pe când…. Cum zicea Balint: Sa ne asumam, dacă suntem bărbați. Corect!

    0
    0
  3. Crima si pedeapsa terenul…sincer nu vad cum aceasta partida va ajuta cu ceva ambele echipe…e doar o lupta surda in noroi fara nici o posibilitate de a exersa diferite scheme de joc …pacat

    0
    0
  4. Iar te bate U Cluj ? Ești mulțumit Balint de cum antrenezi? Ai 4 partide fara gol înscris…felicitări.

    0
    0
  5. Un teren foarte, foarte greu , un rezultat echitabil 1-1 !!! Oricum este mult de munca la echipa , multe greseli elementare , nu merge atacul,nicio tactica. Daca UTA., baietii se prezinta asa in meciul cu Sepsi, nu au nicio sansa de a castiga !!! Este timp destul ca, Balint sa redreseze echipa prin multe antrenamente, prin scheme de atac acolo unde doare cel mai mult si exersarea sutului la poarta !!! Sper ca, la ora meciului cu Sepsi , ca, baietii sa isi invete lectiile si sa castige cu Sepsi !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  6. …min 15 …U.Cluj – Uta 1-0
    …1H : 29 min 1-1.
    Bravo Albert Voinea și Roger!
    …”vrem să marcăm, căci în ultimele trei meciuri nu am reușit acest lucru și avem nevoie de goluri.”Da, s-au dat goluri, chiar două, păcat că unul în poarta UTA-ei și astfel…”avem nevoie de gol”?…”vai dei colți tăi Vlăduț”?.
    P.S. Nu mai simulați fotbalul, deoarece fotbalul e o știință, nu merge prea mult la plezneală!

    0
    0
  7. Nu trebuia sa jucam in mocirla asta……puteam sa avem accidentari si gripati …..am vrut sa marcam goluri si sa ne deblocam jocul dar nu am riscat aproape nimic dar nici nu puteai construi ca lumea pe un asemenea teren….jucatori si lot avem cat de cat Albu Iacob si Modestas cocheteaza cu nationalele (de cand nu am mai avut internationali?) dar desi Balint pune suflet(e ca un antrenor suporter) si se consuma mult pentru nereusitele echipei nu are inca limpezimea crearii unor trasee de joc intre mijlocasi si atacanti …..nu stim sa combinam in viteza pe spatii mici si jocul nostru devine foarte previzibil si usor de contracarat….inca mai sunt sperante de a iesi din criza datorita valorii jucatorilor dar trebuie schimbata tactica de joc …in ultimele 4 partide am dat doar un gol…..

    0
    0
  8. Sper ca, la ora meciului cu Sepsi , ca, baietii sa isi invete lectiile si sa castige cu Sepsi !!!
    Nelu, pentru ca băieții să își învețe lecțiile…AVEM NEVOIE DE ANTRENOR!!!

    0
    0
  9. Sigur că nu de la astfel de meciuri așteptăm o renaștere.Ele sunt utile pentru mișcare și păstrarea atmosferei de grup. Un alt aspect ,e că unii ,,lupta” serios sa stea pe banca. Ăștia sunt și cu ei luptăm. Timpul și meciurile arată clar că baza. e. un grup de vreo maxim 15.,aici intra cei doi portari. Puțin. Nu ei se supăra dacă-i schimbi ?? Apoi o fi vreo idee de joc câștigătoare cu greșeli eliminatorii personale sau cu ,,benzina” doar de 60 de minute.!! Așteptăm ceva nou ,cu plus la jocuri oficiale. Ele dau girul renașterii Apropo de cei 15. Marile distribuții sunt numai cu titulari !!!

    0
    0
  10. Același placa la nesfarsit:,, avem mult de munca… „. Am o intrebare: Când ne apucam de munca, ca se termina campionatul.
    Niște observații pertinente pot aduce, unde consider ca s-ar mai putea lucra:
    1. Posesie- pierdem rapid mingea.
    2. Motivare-se vede din avion lipsa de motivare
    3. Atac pozitional-nu am văzut în atâtea meciuri, o schema de atac poziționat. Se duce mingea în fata și acolo se rupe firul.
    4. Dorința de a fi titular. E clar ca nu e nicio diferența între a fi titular sau rezerva (financiar ma refer).
    5. Condiție fizica- 1 la 1 ca și fundaș, suntem net depășiți la sprint.
    Dacă putem regla sau schimba aceste 5 minime aspecte, echipa creste cu 70%. Încă ceva, cum se exprima echipa în teren, arata imaginea clara a rodului muncii antrenorului. Fiecare poate trage concluziile de rigoare.
    Aceasta este o părere personala.

    0
    0
  11. Se vede clar ca, baietii joaca haotic pe faza de atac,la mijloc multe pase gresite, echipa joaca previzibil ,un avantaj pt. adversare ,foarte lenti la construirea unui atac !!! De la meci la meci, nici Gyuszi nu mai stie ce sa faca ca sa iasa bine ? ! Muncim foarte mult la antrenamente da deacord dar nu se vede pe teren aceasta munca si UTA. pierde teren din ce in ce mai mult si in play-aut va veni urgia daca nu va treziti !!! Despre schimbarea lui Gyuszi va depinde rezultatele cu Sepsi si Astra si Meszar va lua o decizie ,daca o va lua ?

    0
    0
  12. Vom fi ciuca bătăilor în Play-out, dacă nu se vor lucra și învăța scheme ofensive, niște trasee clare de atac. Fotbaliștii UTA-ei pot fi mai lucizi și mai rapizi, dacă vor fi aleși obiectiv, nu cei favoriți să joace, ci cei apți pentru un joc ofensiv în viteză!
    Nu pot decât să repet…” Vai de colții tăi Vlăduț!”?
    Asta nu este UTA, ci un vis urât!
    Eu altfel aș dori să îi văd pe cei care reprezintă brandul Aradului, adevărați profesioniști!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button