UTA Arad

Și, totuși, Ionuț Radu vine la națională, ce se întâmplă cu utistul Iacob?





Federația Română de Fotbal a anunțat, printr-un comunicat oficial, că portarul Ionuț Radu se va alătura echipei naționale, în vederea meciurilor din debutul preliminariilor CM 2022. Anunțul este neașteptat, deoarece Ionuț Radu fusese scos de pe lista jucătorilor convocați la națională, din cauza problemelor cu COVID-19 iscate la echipa sa de club, Inter Milano. FRF-ul nu a anunțat, însă, ce se întâmplă cu utistul Florin Iacob, care fusese chemat de urgență de Mirel Rădoi pentru a-l înlocui pe portarul liderului din Serie A, iar acum ar deveni a patra variantă de goal-keeper în lotul „tricolorilor”.

Inițial, autoritățile din Italia au decis să le interzică jucătorilor lui Inter să călătorească sau participe la meciurile echipelor naționale, după ce mai mulți fotbaliști ai formației milaneze au contractat noul coronavirus. Însă, ulterior, le-a fost permis fotbaliștilor de la Inter Milano să meargă la loturile naționale, în baza unui test negativ pentru COVID-19. Astfel, FRF a anunțat că Ionuț Radu se va alătura, luni seară, lotului echipei naționale a României.

”Deşi autorităţile medicale din Milano au introdus iniţial restricţia pentru jucătorii lui Inter Milano de a călători şi a răspunde convocărilor de la loturile naţionale, situaţia s-a schimbat total. Astfel, autorităţile au permis fotbaliştilor să participe la acţiunile echipelor naţionale, în baza unui rezultat negativ obţinut la testarea COVID.

Portarul Ionuţ Radu, convocat iniţial de Mirel Rădoi în lotul de 24 de jucători pentru meciurile României din martie, s-a testat şi rezultatul este negativ. Astfel, Radu se va alătura în această seară lotului în cantonamentul de la Mogoşoaia!

Bine ai venit şi bine ai revenit, Ionuţ! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Cel mai probabil, sau cel puțin așa ar fi corect, Iacob va rămâne și el sub comanda lui Rădoi în următoarele două săptămâni, dar o decizie finală va fi, probabil, luată mâine.

România va debuta joi, 25 martie, în preliminariile CM 2022, contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Meciul se va juca la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. „Tricolorii” se află în grupa J, alături de Germania, Armenia, Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

 

7 comentarii

  1. Daca revine Ionut Radu,al nostru Florin Iacob ramane cu buza umflata….Incerc sa nu jignesc,dar exista o clica infatuata,clanuri de interese….Nu contest campionat,valoare….Florin Iacob are valoare,fara discutie,dar exista alte interese,clare….Hmmmm…..

    0
    0
    1. Nu ramane nimeni cu buza umflata , cel putin dupa anuntul facut ieri pe gsp : „Autoritate medicală lombardă a permis deplasarea, pe baza unui test Covid-19 negativ. Ionuț Radu va ajunge în această seară la Mogoșoaia, locul de cantonament al primei reprezentative. Florin Iacob, portarul care îl înlocuise, va rămâne și el la lot. ” . Deci conform celor prezentate de ei , vom ataca debutul preliminariilor cu 4 portari

      0
      0
  2. Nu…nu exista nici explicatia, dizolvarea atator grupe de juniori,crescuti..cum sa existe…normal ca nu exista,doar abureli..atata munca,selectii….ELITE U 19,normal ca nu exista….Nici nu se mai stie pe unde sunt imprastiati….Hmmmm….Ei confirma cumva,cu rabdare….ceea ce UTA nu gestioneaza bine….

    0
    0
  3. NU este ok, mai ales ca Radu, nu e Lobont, Courtois etc. Ii distrugi pe ceilalti 3 care au avut alta pregatire mentala inainte de veste. Daca nu venea Radu, eu cred ca Iacob apara cel putin un meci..

    0
    0
    1. Sa fim realisti , nu apara Iacob in nici un meci , Nita va fi titular in toate 3 , doar daca va gresi grav ( sau va fi suspendat / accidentat ) va apara Lazea

      0
      0
      1. Asta era sigur in cazul in care Radu nu reaparea in lot , acum cu venire lui postul de titular va fi ales intre el si Nita

        0
        0
  4. Apara nită si lazar ultimul din armenia , nu uitati cand sa intamplat sa apere al 3 lea portar ? Niciodata in campaniile nationale si sa nu uitam iacob era a 4 solutie , desore ce distrugere vb ? Ca din start iacob era ca rezerva a 4 solutie daca venea din prima ionut radu acum numai ajungeam sa vb de iacob la nationala

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button