UTA Arad

Utistul Petre, la revenirea „sub tricolor” pentru „europenele” de tineret: „Nu simt presiune, doar responsabilitate, onoare și mândrie”





Ambii fotbaliști ai UTA-ei puși pe lista adițională de selecționerii Mirel Rădoi și Adrian Mutu au ajuns la națională pentru meciurile oficiale din următoarele două săptămâni. Portarul Florin Iacob a primit joi vestea că-l va înlocui pe interistul Ionuț Radu, în timp ce atacantul Adrian Petre a fost adus de urgență la București vineri, după testul arădenilor cu U. Cluj, pentru a acoperi lipsa ceferistului Valentin Costache.

De ieri, „tricolorii mici” s-au mutat la Budapesta unde miercuri (ora 22), sâmbătă (ora 19) și marți (ora 19) vor juca în cadrul Grupei A contra reprezentativelor Țărilor de Jos, Ungariei și Germaniei. Arădeanul Petre, alături de portarul dinamovist, Mihai Eșanu, au prefațat turneul final din Ungaria în cadrul unei conferințe de presă susținută în țara vecină. Iată ce a avut de spus „vârful” Bătrânei Doamne:

…despre convocarea last-minute: „Nu contează că am fost convocat pe final. Eram pregătit, pentru că eram pe lista adițională și știam că oricând se poate întâmpla ca eu să fiu chemat. E o responsabilitate, o onoare, o mândrie, că sunt la al doilea campionat european consecutiv. Sunt conștient că nu am fost chemat doar de dragul de a fi chemat, ci sunt așteptări de la mine și de la echipă. Cred că sunt pregătit să ajut echipa”

…despre lipsa spectatorilor și în special a fanilor români care la turneul final din Italia au fost al 12-lea jucător: „Va fi o atmosferă diferită față de cea de acum doi ani, suntem conștienți de asta. În Italia ne-au ajutat foarte mult suporterii, a fost o emulație fantastică în jurul nostru și asta ne-a dat putere. Acum va fi total diferit, trebuie să abordăm diferit meciurile, dar staff-ul este pregătit și avem încredere în fiecare jucător și în fiecare om care poate aduce un plus echipei. Lipsa fanilor e un minus pentru noi, dar trebuie să ne ambiționăm mai mult și să ne motiveze mai mult acest lucru. Turneul fiind în Ungaria, probabil că ar fi fost foarte mulți suporteri români”

…despre șansele de a ajunge în sferturile de finală: „În 2019 eram cotați cu șansa a patra în grupă, acum suntem cotați cu șansa a treia. Dar, am reușit să facem surpriza acum doi ani și cred că lumea se așteaptă la ceva asemănător și acum. Eu zic că trebuie să ne coborâm așteptările în primul rând, nu speranța sau încrederea, ci doar așteptările, pentru a nu fi dezamăgiți apoi. Trebuie să o luăm pas cu pas, ca și acum doi ani. Am luat fiecare meci în parte, iar restul s-a întâmplat de la sine. Nu trebuie să pornim cu gândul că Ungaria nu ne va pune probleme, sau că ne vom califica lejer. Sunt meciuri grele la acest nivel, diferențele nu sunt mari între echipe. Și cum am produs noi surpriza acum doi ani, la fel o poate face și Ungaria. Altfel, sunt sincer și vă spun că nu m-am uitat la loturile adversarilor, dar e clar că sunt jucători foarte buni. Va face diferența doar felul în care ne vom prezenta noi pe teren”

…despre posibilitatea unor transferuri la echipe importante din Europa în cazul unor prestații bune la „europene”: „Nu am vorbit cu colegii despre transferuri, fiecare își vede de drumul lui. Cred că dacă îți pui în valoare calitățile în slujba echipei, vor veni și transferurile. Acum doi ani am ajuns în semifinale și s-a văzut câți s-au transferat, așadar nu are rost să vorbim despre aceste lucruri deocamdată, trebuie doar să ne facem treaba și să câștigăm fiecare meci pentru a atrage atenția”

…despre Rădoi, Mutu și colegii de naționala mică: „Cu domnul Rădoi am lucrat mai mult, îl cunosc mai bine, cu domnul Mutu încă nu am colaborat foarte mult. Sunt de doar trei zile la echipă, dar e evident că știm trecutul lor ca fotbaliști. Te încarcă o responsabilitate mare știind că depinzi de ei și ne bucurăm că îi avem lângă noi. E o atmosferă bună la lot, pot spune că îmi cunosc toți colegii. Nu sunt bisericuțe, important e să fim toți un grup unit, acum doi ani asta a făcut diferența”

…despre așa-zisa presiune a rezultatelor: „Eu cel puțin nu simt presiune, doar responsabilitate și asta vine de la sine. Când intri pe teren nu mai simți presiune deloc, trebuie doar să știi foarte bine ce ai de făcut și dacă fiecare își știe rolul în echipă vom face o figură frumoasă”

…despre revenirea la forma de altădată: „Pot lua acest turneu și ca pe un restart, dar nu vreau să mă gândesc foarte mult la ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, trebuie să mă reîncarc cu energie pozitivă și cu motivație pentru a reuși să mă ridic din nou”

…despre susținerea colegilor de la prima reprezentativă: „Încă nu am vorbit cu cei de la naționala mare, mai sunt două zile până la meci, probabil ne vor trimite niște mesaje astăzi sau mâine. Dar, fiecare trebuie să fie motivat, nu trebuie să așteptăm motivație de la cei de la echipa mare, pentru că și ei au meciurile lor și au alte probleme pe cap. Dar, într-adevăr, ne-ar prinde bine un mesaj de la ei”.

Ultimul meci disputat de Adrian Petre la naționala mică a fost Irlanda de Nord – România, scor 0-0, în noiembrie 2019, în preliminariile pentru „europenele” amânate pentru anul acesta. De când a revenit la UTA, la începutul lunii februarie, Petre nu a înscris încă în campionat, ci doar în Cupa României, în eșecul din optimi al arădenilor, 1-2, la Cluj, cu Universitatea.

Un comentariu

  1. Adrian Petre nu a fost clar ajutat de catre cineva anume,ce rost au discutiile fara sens,acum….Marfa vandabila…la orice ora,dar marcator de careu,daca ar fi avut din nou servantii,care ii lipsesc cu desavarsire….Da-i mingi si apoi discutam…
    Bun,stim si stie si el ce a gresit,ca abordare…Arogant este,ne-a aratat la Siria de multe ori degetul mijlociu in sus…dar era pe la 35 goluri marcate…Mama UTA,cum,ne-cum,l-a repatriat,mai departe depinde doar de el si chiar ma bucur….Succes!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button