UTA Arad

Adi Petre, 10 minute pe teren pentru România U21 în remiza cu Țările de Jos





România a început bine un nou Campionat European U21, după ce în 2019 a ajuns până în semifinalele competiției. „Tricolorii” mici, pregătiți  de Adrian Mutu, au reușit surpriza acestui start de EURO și au remizat cu Olanda U21, scor 1-1, pe stadionul Bozsik Arena din Budapesta, o arenă nouă dar goală din cauza pandemiei de coronavirus.

Totul s-a decis patru minute. Olandezii au deschis tabela în minutul 16, prin Schurs, care a reluat cu capul de lângă Ciobotariu, fără nicio șansă pentru Andrei Vlad. „Tricolorii” au trecut repede peste șocul golului primit și în minutul 20 Andrei Ciobanu a bătut magistral, în vinclu, o lovitură liberă de la 20 de metri.

Dacă în prima parte, „portocala mecanică” a evoluat mai bine, România și-a luat revanșa după pauză, mai ales în ultimele 20-25 de minute, când au și avut ocazii importante prin Pașcanu și Ciobanu. Răzvan Oaidă (FCSB) și Adi Petre (UTA), colegi de generație de la Atletico Arad, au intrat pe teren în minutele 71, respectiv 80, contribuind la forcingul de final al băieților lui Mutu.

Utistul Petre a îmbrăcat din nou tricoul naționalei mici după un an și 4 luni de zile, precedentul meci fiind Irlanda de Nord – România (scor 0-0).

Una peste alta, România a obținut un punct uriaș cu una dintre favoritele acestui turneu final. În același timp, în celălalt meci al grupei Germania umilea gazda Ungaria, cu scorul de 3-0. Sâmbătă, „tricolorii mici” dau piept cu maghiarii pe aceeași arenă Új Bozsik, din Budapesta.

Formații:

România: 1. A. Vlad – 16. Haruț, 4. Al. Pașcanu, 13. D. Ciobotariu, 2. R. Boboc – 11. A. Ciobanu, 8. M. Marin (Cpt), 22. Olaru – 10. Moruțan (18. Itu, 88), 9. Ganea (21. Ad. Petre, 80), 20. Mățan (14. Oaidă, 72). Selecționer: Adrian Mutu. Rezerve: 12. Aioani, 23. Eșanu, 3. Opruț, 5. Drăgușin, 6. Dulca, 7. Cîmpanu, 14. Oaidă, 15. Chindriș, 17. Oct. Popescu, 18. Itu, 19. Vlădoiu, 21. Ad. Petre.

Țările de Jos: 1.Scherpen – 2. Zeefuik, 3. Schuurs, 12. Teze, 5. Bakker – 22. Reis, 10. De Wit, 8. Koopmeiners (C) – 11. Lang (19. Brobbey, 80), 9. Boadu (14. Gakpo, 64), 7. Kluivert. Selecționer: Erwin Van De Looi. Rezerve: 16. Bijlow, 23. Paes, 4. Botman, 6. Kadioglu, 13. Doekhi, 14. Gakpo, 15. Malacia, 17. Ekkelenkamp, 18. Geertruida, 19. Brobbey, 20. Harroui, 21. Dilrosun.

FOTO: Ciprian Petcuț (Budapesta)

3 comentarii

  1. Bine subliniat in articol!!!Punct bun…Gestionare foarte buna al jocului,avand in vedere diferenta de valoare,ai jucatorilor adversi,din campionate puternice….alte cote,dar nu cotele joaca,la o adica…
    Se vede diferenta,dar e de bine….
    Stiti cum il vad eu pe Mutulica???Un fel de antrenor care le spune ce sa nu faca,comparativ cu cariera sa si in acelasi timp,sta cu ei,mult peste program,la distractie,lovituri libere,faze de joc…
    Intersant…Eu va arat ceea ce nu ati avut ca abecedar,dar nu ma luati ca exemplu,neaparat….HAI….urmatorul la executii…si le arata copiilor,cam cum se mananca….

    0
    0
  2. U-21 ,nivelul prag ,unde ai noștrii mai seamănă cu ai lor. Treapta următoare ai lor sar de la 40 milioane in sus !Când. aveam noi,generalizând ,un Mutu ,sau Raducioiu ,ei avea un Iniesta sau Xavi . !! La Petre apare febra revenirii. Speram sa se concretizeze la UTA.Nu ar fi gestionat cariera greșit ,ci mai degrabă euforic. Nivelul nu mai permite relaxare. Macar o vreme .Cu Mutu . Prin sec.XVII ,XVIII ,în fruntea poliției din. Franța era un bandit notoriu ,Vidoq .!! A nu se confunda cu fostul portar Vidac !!

    0
    0
    1. Mutu nu este un sfant,nu a fost,dar nici nu pretinde a fi….Greselile vietii….Niciodata nu a fost un sfant,dar cand a fost vorba de fotbal,l-a intins pe painea cu unt,fara echivoc..Sunt cazuri foarte rare,cand jucatorii mari sunt icoane…Asta este….
      Ce preferi?Un jucator maxim,care iti decide jocuri,chefliu,sau unul cuminte,in care tot speri????
      Grea intrebare….:-))))
      PS:enumar doar cativa,in limita comparatiilor posibile,pentru si fata de noi…Trandafilon,Gornea,Schepp,Bujor Varsandan,Nicolae Mitu,Cali Gol (Maris)…si multi altii pe care viata extrasportiva i-a tradat in faze in care puteau sa devina enormi fotbalisti…enormi…Dar cine suntem noi,ca sa criticam????
      Sper sa citeasca jucatorii juniori actuali….Sau mai bine nu!!!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button