Alte sporturi

Sala Sporturilor „Victoria” poate fi realibilitată din banii CNI, dar cine face documentația? Bîlcea: „Variantele sunt două, MTS-ul sau Primăria Arad”





Recent, deputatul Sergiu Bîlcea afirma că a adresat câteva întrebări pe adresa miniștrilor din „Cabinetul Cîțu”, iar printre aceștia se află și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului. Subiectul, reabilitarea Sălii Sporturilor „Victoria” din Arad, investiția fiind deja cuprinsă în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Prezent în orașul nostru în ziua inaugurării arenei „Francisc Neuman”, fostul ministru de resort, Ionuț Stroe, făcea o vizită și la Polivalenta din Arad unde le transmitea autorităților locale: „Trebuie să aduceți sala la nivelul anului 2020!” În discuție era în special mărirea capacității tribunelor, însă pentru asta e nevoie de un studiu tehnic, o documentație, care să deblocheze investița CNI la această oră lipsesc.

Cine poate mișca lucrurile? „În momentul de față, Sala Sporturilor Victoria din Arad se află în proprietatea Ministerului și Sportului și tocmai de aceea i-am adresat o întrebare domnului ministru Novak despre  planurile sale legate de această sală. Din punctul meu de vedere, variantele sunt două. Ori MTS-ul se angajează să facă el documentația prinvind lucrările de reabilitare, ori cedează sala spre administrare Primăriei Arad. A doua variantă ar fi, zic eu, mai fiabilă pentru reușita proiectului și chiar grăbirea sa, însă aștept și eu, ca și toți arădenii interesați de o Sală Polivalentă reabilitată, răspunsul domnului ministru, Eduard Novak. Din păcate, încă nu avem șansa construcției unei Săli de Sport mai moderne la Arad, măcar cea actuală să o ducem la alte strandarde. Cu atât mai mult cu cât, repet, CNI-ul oferă finanțare”, spune deputatul Sergiu Bîlcea.

Dincolo de capacitatea tribunelor, Sala Sporturilor „Victoria” are veșnica problemă cu acoperișul, prin care trece apa în caz de precipitații importante. Nici parchetul nu este foarte nou, dar sunt și alte lucruri de reparat/reabilitat. Ultima oară când Polivalenta din orașul nostru a trecut prin transformări importante a fost în 2016, când România a învins cu 3-0 Slovenia, în cadrul Grupa I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

FOTO: Ciprian Petcuț

Mai jos aveți interpelarea făcută de deputatul Sergiu Bîlcea pe adresa Ministrului Tineretului și Sportului:

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button