UTA Arad

Conform transfermarkt, Albu, Petre, Iacob și Shlyakov sunt cei mai scumpi utiști, iar lotul lui Laszlo Balint e al 8-lea ca valoare din Liga 1!





După 28 de etape scurse din ediția 2020-2021 a Ligii I la fotbal, UTA ocupă poziția a 10-a, cu 33 de puncte. Până acum o lună de zile, echipa arădeană, revenită în elită după 12 ani de zile, era considerată printre surprizele plăcute ale sezonului, însă eșecurile consecutive cu CFR, FCSB și CSU Craiova au adus alte formații în lumina reflectoarelor. Vorbim despre FC Argeș sau Chindia Târgoviște, care se bat încă cu șanse reale de reușită pentru un loc în play-off.

Cine a crescut și e în vârful carierei?

Transfermarkt.com a ținut cont de evoluțiile din ultimele luni ale „Bătrânei Doamne” în actualizarea cotelor elevilor lui Laszlo Balint. Nu mai puțin de 15 utiști valorează mai mult decât la precedenta actualizare, iar 9 dintre ei sunt au atins plafonul maxim al carierei lor de până acum. Vorbim despre proaspeții internaționali ai arădenilor, Alex Albu (650 de mii de euro) și Florin Iacob (500 de mii de euro), dar și despre Simo Roumpoulakou (450 de mii de euro), Vali Buhăcianu (400 de mii de euro), Denis Rusu (350 de mii de euro, față de 250 de mii de euro acum 3 luni de zile), Ciprian Rus (350 de mii de euro), Cristian Bustea (300 de mii de euro), Marius Tomozei (250 de mii de euro) și Dragoș Tescan (200 de mii de euro).

Cine a crescut, dar e departe de valoarea de altădată?

Dintre fotbaliștii arădenilor care și-au crescut cota față de ultima actualizare, Evgeniy Shlyakov (de la 800 de mii de euro în 2018 / 500 de mii de euro acum), Ioan Hora (de la 1,8 milioane de euro în 2016 / 450 de mii de euro acum), Erico da Silva (de la 1,1 milioane de euroîn 2013 / 450 de mii de euro acum), Alexandru Benga (de la 1,1 milioane de euro în 2013 / 400 de mii de euro acum), Neluț Roșu (de la 1 milion de euro în 2018 / 450 de mii euro acum) și Haralambie Mociu (de la 75 de mii de euro în 2019 / 50 de mii de euro acum) au dat în trecut randament mai bun și, evident, erau mai scumpi.

Cota lui Petre cu aproape 1 milion de euro sub cea de acum 3 ani de zile

Dar, există și utiști care și-au pierdut din valoare, opt la număr. De exemplu, în 2018, când juca cu Esbjerg în prima ligă daneză, Adrian Petre valora 1,5 milioane de euro, iar acum cota sa a scăzut mai mult de jumătate, la 600 de mii de euro. De asemenea, Peteleu, Antal, Ilie, Melinte, Miculescu, Voinea și Balauru aveau o cotă mai bună în decembrie 2020. În fine, există și trei fotbaliști care au staționat, respectiv stranierii Roger jr. și Vorobjovas (la 300 de mii de euro) și Damian Isac (la 250 de mii de euro).

Cine performează în Liga 1?

La această oră, lotul UTA-ei e al 8-lea ca valoare în Liga 1, toalizaând 8,56 milioane de euro. FCSB (28,55 milioane de euro), CFR Cluj (25,53 milioane de euro), CS U Craiova (25,03 milioane de euro ), Viitorul Constanța (13,33 milioane de euro), Astra Giurgiu (10,9 milioane de euro), Sepsi Sfântu Gheorghe (10,68 milioane de euro) și FC Botoșani (9,20 milioane de euro) sunt echipele mai bine cotate decât teamul de pe Mureș.  Dintre acestea doar Viitorul contraperformează, aflându-se sub UTA în clasament, în timp ce echipe precum Academica Clinceni (8,3 milioane de euro), Chindia Târgoviște (7,53 milioane de euro) și mai ales FC Argeș (6,25 miilioane de euro) sunt peste arădeni în clasamentul la zi în Liga 1.

FOTO: Ciprian Petcuț

20 comentarii

  1. Cota lui Balint cu cît a scăzut? Într-adevăr lotul echipei UTA e destul de valoros dar la ora actuală echipa nu are antrenor. Nu știu cînd Meszar va înțelege și el că nu se mai poate continua cu Balint pe bancă.Sper să scăpăm, (cam greu de pus in practică ) și apoi să aducă un antrenor cu experiență Ligii I.

    0
    0
      1. Bergodi , Papura, Zenga. Dar la astia nu poti sa il mai ti pe Apostu pe langa tn cu toti jucatorii lui . Si la Meszar ii convine situatia actuala . El se face ca ploua si e bine asa cum e . Se minte singur Soani .

        0
        0
  2. Pentru a putea face performanta, este nevoie de comunicare. Din păcate, i-am urmărit toate, absolut toate video-urile și se vede un ton de infatuare, nu doar la adresa jucătorilor (ziariștii știu). Nu a reușit sa învețe din greșeli și ele se întorc ca un bumerang. Din câte am auzit, au existat, la ultimul meci cu Socodor și injurii. Dacă se ajunge la acest nivel, e clar ca lucrurile degenerează și jucătorii vor face contrariul. Când spargi o ceașcă și ulterior o lipești, ea nu este la fel. Nu contest spiritul luptător a lui, ma regăsesc, dar aici este vorba despre familia UTA. Dacă se rupe ceva…. Lucrurile ajung sa se vadă și în exterior. Și jucătorii îl analizează și îl compara cu alți antrenori și ii pot judeca deciziile. Dar, el nu accepta critica. Critica poate fi și constructiva și ea poate însemna progres!

    0
    0
    1. de unde ai informatii ca au fost injuri, a stai ca ai scris am auzit. In stadion au fost prezenti doar membri din cadrul echipelor.
      De catre cine s-au facut?
      Balint la adresa jucatorilor sau jucatori la adresa lui Balint?
      ne place zvonistica si bagarea in seama pana in maduva oaselor

      0
      0
  3. În acest moment antrenor mai bun ca Balint nu avem. Lăsați liniște echipei dacă vreți liga 1 încontinuare. Mai vorbim la sfârșit. Plin de antrenori de top în Arad, dar 13 ani nu am găsit unul. Repede se uită momentele bune.

    0
    0
    1. Te intreb care a beneficiat de conditiile lui Balint ? Care dintre cei care au antrenat aici ? Nici unul . Din contra lui Nagy strambe lui Rosu strambe . Despre ce vorbim ? Cati au avut prime duble cum are marele antrenor ? Atunci aveai 85% aradeni si ai jucat 2 baraje . Acum ai 1 si restul vinituri .

      0
      0
      1. „Din contra lui Nagy strambe lui Rosu strambe” – ai tu informatii sigure sau doar vorbesti sa te auzi ?

        „Cati au avut prime duble cum are marele antrenor” – TOTI antrenori au prime duble fata de jucatori , la orice echipa antreneaza

        „Atunci aveai 85% aradeni si ai jucat 2 baraje . Acum ai 1 si restul vinituri” – Corect , atunci ai jucat doua baraje amble pierdute , acum esti in Liga 1 aproape la mijlocul clasamentului

        0
        0
      2. Bună observația asta! Nici un antrenor nu a avut conditiile lui Balint! Dar mi-e teamă că dacă pleaca Balint, nici Apostu nu va mai aduce jucatori!

        0
        0
  4. Corect! Lumea uita cat ne-am zbatut in liga a 2, plus ca ei vor daca se poate sa luam campionatul acum in primul an dupa promovare, daca nu inseamna ca suntem varza…
    Asta e din pacate.

    0
    0
    1. Nu uitati ca Gyusi are licenta PRO ,ceea ce prin ARAD ,rara visa,doar regretatl Nea Popica avea si acum nu stiu sigur dar se pare ca si Oprescu cel de la FRF!Deci lasati-l in pace ,nu cred ca acolo este problema ,la fotbal si agricultura toti romanii se pricep! Vedeti ce antrenori mari avem la nationala cu multa scoala! Aliass Mutu sau radoi ,au scoala vietii si a pilelor,Gyusi a muncit ptr ceea ce are in prezent! HAIDE UTA!

      0
      0
          1. Todea a fost jucator mediocru?Hmmmm…Traiesti in alte filme indiene….Doar unul Dulau,sa ai astazi unul ca si el,pe acolo….disponibil la efort…dar nu ai…..Adu-mi unul singur ca si el si mai discutam….Polivalent,rau,bazat,nerv…Nu imi aduc aminte sa se fi accidentat grav,musca din adversar fara frica de nume,titulatura…Scoala lui Liviu Giurgiu,Mobra..”Poate trece mingea,sau adversarul,dar nu de-odata,ambele”….

            0
            0
        1. Si ce face cu ea,@Lucian???…cel putin in prezent,vorbind..Da…e meritul sau,pe munca si studiile sale….Dar???E prietenul meu,neconditionat,de cand eram copii…Sa preia o echipa,de jos,inclusiv de juniori,du-o acolo sus spre faze finale,si lumea va fi multumita,pe deplin….Sa nu uite ca Liviu Giurgiu i-a pescuit,pe toata acea gasca frumoasa,de langa kartodromul vechi,de pe langa blocurile noi,la acea vreme,Padurice,Lacului….Ma opresc aici…Hmmmm……

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button