UTA Arad

Balint, de partea lui Petre și după prestațiile mai puțin reușite în tricoul naționalei mici: „Îi lipsesc realizările, dar avem în continuare încredere în el”





Echipei de tineret a României i-a lipsit un gol în fața Germaniei pentru a se califica în sferturile  Campionatului European. Multe așteptări se legau de Adrian Petre, titularizat de Adi Mutu în această seară în locul suspendatului George Ganea, iar la final atacantul UTA-ei a fost destul de criticat. „Adrian Petre a fost modest, foarte modest. Nu știu ce se întâmplă cu el, nu știu ce s-a întâmplat cu el la FCSB, apoi în Italia, acum la UTA. Dar altceva ce aveai pe bancă?! Nu ar trebui să plângem nici acum, ăștia sunt jucătorii convocați”, a spus printre altele, Viorel Moldovan, fost atacant al României.

„Îi lipsește bucuria golului”

Într-o intervenție telefonică la Digi Sport, Laszlo Balint a recunoscut că elevul său nu trece prin cel mai bun moment al său, lipsindu-i realizările, dar asta nu îi știrbește încrederea pe care o are în el. „Adi Petre a renunțat la un anumit confort financiar avut în Italia și a acceptat să se întoarcă acasă, la UTA, pentru a-și relansa – oarecum – cariera. Vrea, muncește, dar îi cam lipsesc realizările sau, mai bine spus, golurile. Un atacant trăiește din goluri, din bucuria pe care o simte după ce reușește să înscrie. Pe de altă parte, nici noi, ca echipă, nu prea i-am oferit măcar bucuria victoriilor în ultimul timp, căci venim după o serie de rezultate slabe. Dar, asta nu înseamnă că eu și clubul UTA nu avem în continuare încredere în el. Dacă nu credeam că ne poate ajuta și se poate ajuta și pe el nu am fi acceptat acest transfer. Eu cred că toată lumea știe potențialul lui. Eu am avut de la început o discuție cu el, i-am spus că avem încredere în el, doar că depinde de el să se deblocheze. El vine după o perioadă în care nu a avut realizări pe plan sportiv. El suferă că nu are reușite. Nu putem spune că e tânăr sau necopt, dar mai are de făcut pași pentru a ajunge la maturitate. Eu zic că face pași importanți, am încredere maximă în el. Eu sunt convins că va reveni la forma care l-a consacrat”

„Carusel al emoțiilor”

Întrebat dacă chemarea din nou la națională după o perioadă de pauză nu ar fi trebuit să-l motiveze mai mult pe Petre, Balint a adăugat. „Pentru el a fost un mic carusel al emoțiilor. El inițial a fost doar pe lista lărgită, apoi a venit convocarea. A trecut de la o dezamăgire la o bucurie. El spera, a fost acolo la turneul precedent. Când a văzut că e doar pe lista lărgită, a fost dezamăgirea firească. Am vorbit cu el când a fost oficială convocarea, era foarte entuziasmat, nerăbdător să contribuie la jocul și la rezultatele echipei. Era încărcat. Cred că toată lumea se aștepta, în primul rând el, să reușească mai multe la acest campionat european, dar asta a fost să fie. Cu Germania ar fi putut poate să se implice în mai multe dueluri, să scoată mai mult. Cu Ungaria a intrat bine, a avut două ocazii mari, care au fost două momente psihologice delicate”,

Isac, Rusu, Negoescu – utiștii propuși de Balint pentru un tricou al naționalei mici

În final, „principalul” arădenilor a răspuns provocării moderatorului  emisiunii Digi Sport Special în legătură cu numele pe care UTA le propune pentru naționala de tineret a României. „În primul rând, ar fi Isac, un fotbalist care a progresat mult în ultimul timp și încă pe un post dificil pentru vârsta lui. Pe Denis Rusu cred că deja îl cunoaște multă lumea, are și două goluri marcate, a obținut penalty-uri. Din spate mai vine și Negoescu, un jucător cu potențial, dar toți acești jucători trebuie să crească, cumva, natural. Oricum, UTA s-a bazat mult pe tinerii din propria pepinieră, chiar dacă ei sunt născuți în 2001, iar restul echipelor de Liga 1 folosesc jucători de 98 sau 99”, a mai punctat Balint.

Adi Petre e din nou jucătorul „Bătrânei Doamne” de la începutul lunii februarie, timp în care a bifat 359 de minute în Liga 1 fără să înscrie vreun gol. Singura sa reușită de la revenirea acasă s-a înregistrat la Cluj, în Universitatea – UTA 2-1, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României.

13 comentarii

  1. Infumurarea sa,infatuarea si lipsa de modestie,isi primeste anumite polite reversive….Probabil ca nu isi da seama…Zana Maseluta iti da sanse,anumite sanse,dar cand esti increzut,inchipuit,inseamna ca ai o problema prin balcon….Mare de tot….:-((((..Mai stii,Tabarcea,cand ne aratai degetul mijlociu in sus,pe la Siria?Vezi cum se intoarce roata????

    0
    0
    1. Din păcate pentru el această șansă a fost irosită cu nonșalanță, probabil a fost o ultimă prezenta la națională,cel puțin o bună perioadă de timp,daca nu își schimbă atitudinea curând va deveni un nou jucător :”născut talent și murit speranță”,din această categorie avem mulți care și-au bătut joc de talentul lor, unul ar fii chiar actualul selecționer u21.

      0
      0
  2. Unul din turneele cele mai slabe. Dacă nu cel mai slab. Noi cu o echipa plină de promisiuni. Când tragi linia de sosire ,fara. nici o exagerare ,rămânem cu …portarul. !! Ca la echipa mare!! Unii din interiorul fenomenului ,firesc ,privesc niste cifre ,care par că am fost egalii marilor puteri.! Eroare.! Deci nici când ei nu au echipa ,noi nu ne calificăm cu vârfuri de campionat ! Petre și el bulversat ,nu putea salva barca ,care lua apa după 30 de minute. S-a anulat singur,renunțând la meseria de vârf de careu. Ce mai poți finaliza când te duci singur ,să-ți iei mingii ??? Prin translație așa ceva trebuie evitat la UTA . Fără să ia în greutate ,Petre ,ajunge cu secunde bune după adversar ,iar ca șut la poarta ,nu putem vorbi. Rămâne un gabarit atractiv ,insuficient speculat. Poate intrat după Voinea ,mai activ ,să-i crească șansa. Partida cu ciucanii e neprietenoasa. Aparent e o echipa liniștită și nemotivată. Manageriatul cvasi-budapestan. e pus pe fapte mari. O echipa care urca mereu trepte valorice ,nu se opreste. Asta poate crede cine se uită la fotbal de două ori pe an. Așa că Balint trebuie să-și dorească numai oameni supramotivati ! Din păcate s-,a dus și formula de serviciu cu ,,UTAnu are nimic de pierdut” De data asta două partide care arunca in aer ce s-a realizat cu multa munca sau dimpotrivă o consolidare a propriei existențe . BAFTA. !!!

    0
    0
  3. Cum sa nu propui toți juniorii de la echipa pe care o antrenezi,doar pe cei la care ai interes.
    Ceilalți cum sa mai creadă ca antrenorul are încredere in ei.
    Ești penibil Balint.

    0
    0
    1. Probabil daca citeai mai atent articolul sau urmăreai intervenția lui Balint la DigiSport observai că se face referire și la ceilalți juniori,chiar și la Negoescu care nu a debutat încă la echipa de seniori.

      0
      0
  4. Se pare ca Petre e ok doar ca mijlocasii echipelor FCSB,Cosenza,UTA și a echipei naționale nu sunt in stare să-i dea o pasa!!!!!!!

    0
    0
  5. Cred ca, Ad. Petre este plictisit de fotbal ? Cum sa decazi in halul asta ? Oare ce ii lipseste lui Ad. Petre sa obtina performantele in fotbal ? GYUSZI , are in continuare incredere in el ,ii ofera sanse in continuare dar numai vorbele nu sunt indeajuns ,el trebuie sa munceasca foarte mult la antrenamente pt. a da randamentul pozitiv la care vrea el sa ajunga !!! Si urmatoarea sansa care i se va oferi , va fi urmatorul meci cu Sepsi !!!

    0
    0
  6. De cand a revenit la UTA si mai ales la acest CE de tineret, am incercat, pe cat posibil intr-o transmisie TV , sa-l urmaresc pe Adi Petre si numai pe el, facand abstractie de restul jucatorilor. Alergat economicos pe la mijlocul terenului, cu frana trasa, sa nu se epuizeze daca va fi nevoie de vreun sprint (contrar lui Ganea), pressing aproape inexistent, nu ii mai functioneaza nici driblingul decat arareori, suturi imprecise. Senzatia e ca „se plimba” ca strutul prin savana, privind cu infatuare si aere de superioritate la eforturile fizice ale coechipierilor. Imi pare rau de el, aveam o parere f buna despre el cand juca la noi in Liga 2a, se pare ca nu poate performa mai sus. Pregatirea fizica si atitudinea lasa de dorit. Si, mai presus de toate, senzatia ca se multumeste cu atat.

    0
    0
    1. Din pacate ai dreptate,chiar l-am urmarit atent in meciul cu Germania,parca e copia lui Ionita,cu asa atitudine urmatoarea halta probabil o sa fie Cris sau Lipova daca una din ele v-a promova.A avut o sansa extraordinara sa mai prinda un turneu final,altul in locul lui si daca juca 5 minute ar fi mancat pamantul.

      0
      0
  7. Parerea mea este ca asteptarile suporterilor UTA-ei, in momentul in care transferul lui Petre s-a concretizat iarna aceasta, au fost inalt nerealiste, bazate in exclusivitate pe statistica evolutiilor sale de pina in 2017 cind a fost transferat la Esbjerg. Adica acum 4 ani !!!

    De atunci si pina astazi evolutiile lui Petre au fost intr-o cadere libera. Personal nu cunosc motivele, banuiesc totusi ca transferul sau la Esbjerg a venit mult prea devreme, iar socul trecerii abrupte la un fotbal profesionist (cu drepturi banesti frumoase, dar si cu OBLIGATII contractuale nemiloase) au stirbit incet-incet, dar sigur, confidenta si increderea acestui tinar in talentul si calitatile sale de odinioara.

    Cu toate acestea tehnicienii echipei nationale de juniori au continuat sa creada in talentul lui Petre si n-au ezitat sa-l cheme la actiunile echipei nationale. Iata ca si UTA ii intinde acum o mina lui Petre in incercarea sa de a redeveni cel pe care suporterii il admirau si il adulau acum 4 ani. Este nevoie de timp, fiindca ceea ce s-a darimat pe parcursul ultimilor 4 ani, nu se poate re-construii in 3 luni.

    In acest moment greu in cariera sa, focus-ul lui Petre trebuie sa fie doar acela de a re-deveni acel marcator de top pentru echipa care la crescut si lansat in fotbalul profesionist. Orice ginduri de plecare pe bani multi in strainatate ar trebui puse in cui pentru urmatorii 4-5 ani fiindca este inca foarte tinar si foarte fraged pentru „jungla” de afara.

    UTA l-a primit inapoi cu multa bucurie, ca pe propriul copil ratacitor revenit acasa, dar si Petre trebuie sa inteleaga ca v-a trebui ca de acum incolo, sa munceasca inzecit, pentru a-si re-cistiga pozitia de titular in echipa sa de club, care are foarte multa nevoie ACUM de golurile si pasele sale de gol.

    0
    0
  8. Nu stiu ce e cu el…Zero barat,din toate punctele de vedere…Cum sa fii atat de mort,indolent?..Mai omule…ai fost chemat la echipa nationala(ciudat),tu pricepi ceva din asta,sau inca vei considera ca ti se cuvine…Plimbator si el pe acolo….Atatea sanse i s-au acordat,precum nimanui altuia..Inseamna ca are mari probleme prin balcon…Nu reuseste sa scape de aroganta aceasta,se pare ca nici nu vrea…Puturos,vedeta,infatuat….Trenul nu opreste de prea multe ori in aceeasi halta…
    Oare chiar toti antrenorii sunt idioti???Poate ii acorda o mica sansa Socodor,dar nu as baga mana in foc,nici acolo….Hmmmm…

    0
    0
  9. Carcotasilor!

    In meciul cu Olanda, Petre a jucat vreo zece minute, cand olandezii erau peste noi. Ce vreti in zece minute. In meciul cu Ungaria cam tot asa dar a avut asist la golul lui Pascanu. A mai avut un cap pe langa poarta la singura centrare pe care a primit-o in tot turneul. Dac mai primea vreo doua-trei ar fi marcat si el. La meciul cu Germania ce putea sa faca? A alergat de unul singur prin fata, apoi a coborat sa mai ia mingea si sa-i serveasca pe ceilalti. Mie mi-a placut Petre. Mai mult nu se poate daca atacantii sau mijlocasii de banda nu sunt in stare sa-ti transmita a pasa ca lumea.

    Oricum, si la tineret si la nationala am vazut o oglindire a ligii 1. Doaa-trei pase si mingea la adversar.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button