Arhivă articole

Furtunul s-a făcut stăpân pe gazonul de pe „Francisc Neuman”! Petrache: „Nu e o mare problemă repararea sistemului de irigare, dar nu am fost solicitați!”

Dintre problemele pe care le are noua arenă „Francisc Neuman”, ultima este legată de sistemul de irigare a gazonului. Acesta nu mai funcționează de câteva săptămâni bune și nimeni nu pare interesat să-l repare. Altfel cum se explică faptul că SC Rulouri de Gazon, care a și oferit garanție pe toate lucrările făcute la Arad, nu a fost nici măcar informată de existența vreunei probleme la sistemul de irigare de la stadionul din Calea Aurel Vlaicu? Angajații Primăriei udă iarba cu furtunul când au chef, Reconsul nu a preluat încă în administrare arena și, deci, nu are cadru legal să intervină, ce ar trebui să se întâmple ca lucrurile să intre în limitele normalului și la Arad?

Mai stă în picioare garanția?

Se aude că ar fi o problemă la placa de comandă a sistemului de irigare, însă „constructorul” e total străin de vreo problemă. „Aud acum de la dumneavoastră că la Arad se udă gazonul cu furtunul. Pe noi nu ne-a mai contactat nimeni în legătură cu vreo problemă legată de gazon de luni bune de zile, deși, teoretic, garanția este valabilă. Spun, teoretic, fiindcă nu mai știm exact ce s-a făcut acolo, sub ce formă au intervenit cei de la Primăria Arad, existând posbilitatea ca în cazul unor lucrări proaste, ce nu respectă manualul, garanția să-și piardă, într-adevăr, valabilitatea. Oricum, nu ar trebui să fie o mare problemă repararea sistemului de irigare, dar dacă nouă nu ne-a solicitat nimeni ajutorul ce putem face? Din păcate, colaborarea noastră cu cei de la Primăria Arad a fost întotdeuna foarte grea, pe alocuri imposibilă. Și acum ne judecăm pentru aproximativ 35 de mii de lei, bani prevăzuți în limita contractului semnat inițial”, ne-a declarat Ovidiu Petrache, directorul „Rulouri de Gazon”.

loading...

Reconsul, încă pe margine

După cum vă spuneam, Reconsul încă e în joc de glezne în procedura de preluare a arenei de 14 milioane de euro a arenei „Francisc Neuman”. „Așteptăm încă proiectul de hotărâre, după  care urmează procesul de inventariere și preluare pe semnătură a tot ceea ce este legat de stadion. Societatea Recons este pregătită să acționeze profesionist, dar la această oră nu avem obiectul activității, cum se spune. Cum aș putea eu cheltui banii societății noastre pe reparații, intreținere și altele dacă stadionul nu este încă în administrarea noastră?”, afirmă și Nicolae Mehelean, directorul Recons.

Inclusiv Balint a sesizat problema

Între timp au apărut imagini cu terenul crăpat (pe alocuri) de secetă, chiar și cu ocazia amicalului de sâmbăta trecută, dintre UTA și CS Socodor, jucătorii celor două formații  sesizând cât de tare este suprafața de joc. De altfel, delegația divizionarei a patra a fost de-a dreptul încântată să joace pe noua arenă a Aradului, în compania echipei emblemă a județului, dar când a venit vorba despre gazon parcă tot la…Socodor e mai bun.

Vă reamintim că inclusiv antrenorul Laszlo Balint sesiza problema legată de irigarea terenului în urmă trei săptămâni. „Aici este cumva o durere de-a mea, dar nu aș vrea să intrăm prea tare în acest subiect. Astea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm noi în primul rând, ca antrenori, ca jucători. Din fericire, problemele medicale nu sunt majore, însă apar dureri de articulații, de tendoane și nici calitatea tehnică a antrenamentului nu este la un nivel care să mă satisfacă pe mine ca antrenor. Până la urmă, ca să dezvolți un joc de atac eficient și un joc de posesie care să permită exprimarea echipei la un nivel cât se poate de bun ai nevoie și de anumite beneficii legate de infrastructurăm dar eu niciodată nu m-am legat de acest lucru. Tot timpul am luat lucrurile așa cum sunt, binențeles că încercăm să le îmbunătățim în măsura în care putem noi aici la club. Important este să ne adaptăm condițiilor și să scoatem maximum ce se poate scoate în aceste condiții. Terenul este cum este, trebuie să fim noi cei care se vor adapta mai bine la suprafața de joc”, spunea antrenorul UTA-ei înaintea meciului cu FCSB.

Peste 5 zile, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc o găzduiește pe Sepsi Sfântu Gheorghe, miza punctelor fiind foarte mare pentru arădeni. Starea gazonului este și ea importantă, iar firele de iarbă încep, într-adevăr, să vadă din ce în ce mai des apa…din furtune. Fie că vorbim despre cele de tip grădină sau folosite de pompieri la stingerea incendiilor. Un punct de vedere al celor de la Primărie nu a putut fi obținut până la publicarea acestui material.

0
5

6 comentarii la articolul: “Furtunul s-a făcut stăpân pe gazonul de pe „Francisc Neuman”! Petrache: „Nu e o mare problemă repararea sistemului de irigare, dar nu am fost solicitați!”

 1. Rateuri pe bandă rulantă la acest simbol al Aradului. Probleme la stadion,probleme la gazon,probleme cu rezultatele echipei. , etc… oare ce ,,noutăți,, vor mai urma???🤨🤨🤨🤨

  16

  1
 2. Mai bine-l demolăm. Oricum, dacă retrogradăm nu avem nevoie de el. Aradul este condus de la revoluție de grupuri de oameni ( mai ales „vinituri”),parcă cu intenția de a-l distruge. Asta merităm, doar noi i-am ales.

  11

  2
 3. Unde este DNA-ul, Procuratura, Politia Economica, DIICOT-ul.Astia mai exista ca institutii, sau sunt slugile politice ale PNL, PSD,USL,etc.Din ce cauza nu se autosesizeaza ? Vezi stadionul UTA, Palatul Cultural,Teatrul, Muzeul, Drumurile Judetene,Liceele in curs de reabilitare,parcurile, etc

  7

  0
 4. Cand ploua,e mocirla….Cand nu ploua,este teren arid…Executie proasta,de la inceput..Oferta cea mai ieftina castiga licitatia,asa este legea…Deci,si prin consecinta,nimeni nu este responsabil de nimic…Banii s-au cheltuit pe nimic,pe o aratura de prost gust…Cowboyul a ratat la Craiova,Arena Nationala(refacute cu altcineva) si totusi ne persifleaza,probabil ca stie el din ce cauza e bazat si isi bate joc in continuare….Trebuie refacut din temelii absolut totul,nivel gazon,clar…..
  Dar nu numai asta…sa se caute cei care au dat cu pixul….

  3

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.