Fotbal judetean

Martin, marcatorul contestat al „roș-negrilor”: Păulișana Păuliș – Unirea Sântana 0-2





Ocupantele locurilor 3, respectiv 4 în ediția 2019-2020, „înghețată” de AJF acum un an, s-au duelat în Podgorie în cadrul rundei inagurale a Turneului de desemnare a campioanei județene. După numele din lot, Păulișana pornea, parcă, cu prima șansă, dar Unirea Sântana a strâns rândurile, a fost echipa mai pragmatică și s-a impus cu 2-0. Dacă punctele vor rămâne, totuși, în posesia „roș-negrilor” rămâne de văzut, căci Păulișul contestă dreptul de joc al lui Cătălin Martin, dar vom reveni.

Jocul a avut un ritm destul de bun dacă ținem cont că cele două echipe jucau din nou pe puncte după un an și patru luni de zile. Au fost și ocazii, doar că Măgulean și Schinteie nu au fost în zi de gol, pe când Sorin Berar nu a greșit ținta la prima oportunitate mai serioasă. Atacantul timișan a primit o pasă filitrantă de la Marc și l-a bătut pe Miclean din interiorul careului. Era minutul 32 și „uniriștii” au plecat cu avantaj la cabine.

Scenariul a fost cam același și la reluare, doar că Păulișul a a avut o șansă și mai limpede să deschidă tabela. În minutul 69, Loredan Bogdan a văzut henț în careu la Cernat, Adi Popa a tras de la punctul cu var, dar Csurka i-a ghicit intenția și și-a ținut echipa în avantaj. Măgulean a  mai irosit o situație importantă înainte ca Martin să aducă liniștea pe tabelă pentru echipa sa. În minutul 76, mijlocașul lui Mihai Roșca a trimis direct în plasă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga.

Pleșca: „Fotbalul se joacă pe goluri, nu pe ocazii”

Pe banca Păulișanei nu a luat loc antrenorul Dinu Maghici, care a avut test neconcludent la COVID. Apoi, Onuțan s-a accidentat la ultimul antrenament de dinaintea meciului și în primul „11” a intrat un alt junior, Nikolas Baraghin. „Sincer, a fost un meci foarte bun pentru această primă etapă după o pauză de 14-15 luni. Ocaziile clare le-am avut noi, dar golurile le-au înscris ei. Aici s-a făcut diferența, mingea nu a vrut să intre în poarta celor de la Sântana, nici măcar din penalty, pe când noi am luat goluri pe niște greșeli. Nu a fost ziua noastră, e clar, iar pe de altă parte se vede că suferim și la relații de joc. Avem destui jucători noi care trebuie angrenați, e de lucrat, dar, în paralel, trebuie să facem și puncte. Cu acest gând mergem la Ineu, de fapt fiecare meci îl vom juca la victorie. Cred că avem și armele necesare, doar că trebuie să nu uităm că fotbalul se joacă pe goluri și nu pe ocazii”, a spus Andrei Pleșca, fundașul lui Maghici, care a și condus încălzirea înainte de meci în lipsa antrenorului principal.

Roșca: „Meci de angajament, important este că ne-am întors în iarbă”

Chiar dacă nu mai are pretențiile de altădată, Unirea Sântana rămâne o nucă tare în Liga 4-a sub comanda experimentatului Mihai Roșca. „Un meci de angajament, bun pentru prima etapă, pe un teren ce a încurajat fotbalul. Cel mai important este că ne-am întors cu toții în iarbă, căci ne săturasem de antrenamente și meciuri amicale. Victoria noastră este foarte imporantă în fața unei echipe cu mulți jucători experimentați, cu meciuri în primele trei ligi, ce ne-au pus – într-adevăr – probleme. Nu știu dacă se impunea penalty pentru ei la acea fază, dar Edi Csurka a fost inspirat și ne-a salvat. Încă nu am stabilit unde ne vom juca meciurile de acasă, variantele sunt terenurile din Olari sau Pâncota, bineînțeles că eu aș prefera a doua variantă unde terenul e mai bun”, a spus antrenorul „roș-negrilor”, care are de pregătit o nouă deplasare a formației sale, pe terenul copiilor de la UTA II.

Se poate întoarce scorul la Comisie?

După cum vă spuneam, Păulișul nu crede că Martin ar fi trebuit să fie pe teren azi. Mijlocașul Unirii e și antrenor la juniorii Unirii și a fost eliminat de pe bancă la penultima etapă a campionatului 2019-2020. A primit două runde de suspendare, pe una și-a ispășit-o în 2019 și mai rămâne dubiul celei de-a doua. Clubul din Sântana susține că Martin era angajat și la UTA în acel sezon, iar echipa de juniori antrenată de Sandu Gaica disputase semifinala națională la Elite în vara anului trecut și…mijlocașul Unirii nu a stat pe bancă. Cei de la Păuliș susțin că suspendarea trebuia ispășită doar la întrecerea de juniori A1, ori acest lucru, din calculele lor, nu s-a întâmplat. Verdictul ar trebui să-l dea Comisia de Disciplină săptămâna viitoare.

Formații:

Păuliș: Miclean – E. Calancea (46 N. Marc), Blănaru, Pleșca, Baraghin (90 Benescu) – Fl. Gîlcă (80 Grigorean), G. Pop (80 Don) – Ad. Popa, C. Gîlcă, Schinteie – P. Măgulean (90 Măgureanu). Antrenor: Dinu Maghici.

Sântana: Cscurka – Savin (85 Paven), Cernat, Peia, Politic – Caba, Bodea – Stanciu (67 Cl. Popa), Martin (85 Olteanu), D. Marc (90 F. Ardelean) – S. Berar. Antrenor: Mihai Roșca.

Arbitri: Loredan Bogdan – Zoltan Nagy, Denis Calnacov

Observator: Corneliu Tiulea

3 comentarii

  1. Întreb pentru un prieten, dacă nu se începe competiția la juniori A1 2,3 ani jucătorul nu are drept de joc??? Cum rămâne cu dreptul omului la munca? Poți sa ți un jucător sa nu joace ani întregi?

    0
    0
  2. Liga Elitelor U19 e competiția care înscrie juniorii cei mai mari ,la fel ca și juniorii A1,doar că are altă denumire.Jucatorii au aceeași vârstă !!!!!!!

    0
    0
  3. Încă o nedumerire…
    De ce nu apare Martin suspendat în lista cu jucătorii suspendati publicata pe site – ul AJF Arad? De ce doar Paulisul și Zabraniul sunt anunțați pe site ca au jucători suspendați???

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button