Rugby

Start în Divizia Națională de rugby cu deplasare la Bârlad, pentru CS Universitatea! Băieții lui Grindei au 8 adversari în această primăvară și tot atâtea meciuri!





Încetul cu încetul, echipele arădene revin în arenă respectând protocolul medical impus de autorități în pandemia de COVID, ajunsă la al treilea val. După formațiile din primul eșalon județean la fotbal, în acest weekend e rândul rugbiștilor de la CS Universitatea să dispute primul meci pe puncte după un an și cinci luni de zile. Oportunități au mai fost pentru „studenți” să revină pe gazon și toamna trecută, în cadrul unui play-outului Diviziei A, dar cheltuielile cu testele PCR ar fi fost inutile și asta pentru că miza în jurul competiției era zero.

Patru meciuri afară și tot atâtea în Sânnicolau Mic

Așadar, chiar dacă au pierdut la „masa verde” toate disputele, CS Universitatea Arad a primit șansa înscrierii în noua ediție de campionat, iar de data aceasta răspunsul a fost pozitiv. În noul format, Divizia Națională numără 9 combatante, care se vor duela într-o singură manșă. „Avem patru meciuri acasă, cu echipele din Galaţi, Alba Iulia, Suceava şi Năvodari şi patru în deplasare, la Bârlad, Gura Humorului, Griviţa şi Petroşani. Debutăm sâmbătă, la Bârlad, deci o primă deplasare lungă şi grea. În toamnă se vor juca meciuri de clasament, play-off – locurile 1-4 şi play-out (5-9). În vară urmează câteva turnee de rugby în şapte, cam acesta ar fi programul competiţional gândit de Federație”, a spus antrenorul Marian Grindei, care sunase adunarea lotului încă de la mijlocul lunii februarie.

Întăriri pe trei sferturi

Echipa arădeană a avut și un meci de verificare la Târgu Mureș, iar în ultimele săptămâni a intensificat pregătirea tehnico-tactică pe plan local. Lotul a și fost întărit cu doi rugbiști importanți la acest nivel, este vorba despre „centrul” Alexandru Iștoc (fost la SCM Timișoara) și demiul Alexandru Gârda (ex. Gura Humorului). Delegația pentru deplasarea din Moldova va fi stabilită după aflarea rezultatelor la testele PCR de joi. „ Cred că riscurile de infectare cu COVID nu sunt la fel de mari precum anul trecut de exemplu. Unii dintre noi am trecut deja prin boală, alţii ne-am vaccinat, dar oricum suntem obligați să ne testăm cu toți. Joi vom şti cu siguranţă pe cine ne bazăm pentru acest prim meci, eu sper să ne deplasăm măcar 22 de jucători. Ca și fotbaliștii, vom face teste din 14 în 14 zile, ajungem undeva la 300 de milioane de lei vechi cu cheltuielile, nu ne prea convine, dar asta e situația. Îi mulţumim pentru sprijin clubului şi Universităţii Aurel Vlaicu, dar şi firmei Dey Security și așteptăm cu interes să vedem ce bani vom primi de la Primărie, prin sesiunea de proiecte. Obiectivul rămâne același, aceea de a duce mai departe tradiția rugby-ului în Arad și o clasare cât mai bună în liga secundă. Fără un sprijin financiar important din partea autorităților sau din mediul privat nu are rost să vorbim despre promovarea în Superligă”, mai susține Grindei.

După deplasarea de sâmbătă, de la Bârlad (ora 11), CS Universitatea va juca pe 17 aprilie, pe arena „Banatul din Sânnicolau Mic , cu RCM Galați, adică exact ultima formație ce a vizitat oficial orașul nostru în noiembrie 2019. Atunci, moldovenii se impuneau cu 26-10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button