Glorii arădene

S-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din generația lui Domide, Brosovszky sau Axente





Clubul UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viață Paul Popovici, fundașul stânga din superba generație roș-albă din prima parte a anilor ’70.

„Pali” Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrățirea și Crișul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puțin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reușită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă.

Cu UTA are în palmares un titlu de vicecampion național, la capătul sezonului 1971-1972. În același sezon a fost protagonist important al parcursul Bătrânei Doamne din Cupa UEFA, parcurs întins până în sferturile de finală, acolo unde arădenii au fost stopați de Tottenham.

Și tot în anul 1972 a jucat în echipa națională a României. În 1974 s-a întors la Oradea, promovând cu FC Bihor în Divizia A un an mai târziu, și a jucat până în 1979, apoi a activat, multă vreme, ca antrenor.

S-a întors cu plăcere la Arad de fiecare dată când fotbaliștii de altădată s-au reunit pentru a rememora clipele de glorie.

Chiar luni povestea că este bucuros că fiul său a devenit antrenor coordonator la Academia Bozsik din Nyiregyhaza, după ce săptămâna trecută a fost să-l vadă la lucru pe nepotul său Patrick (17 ani), și el fotbalist, la Academia Ferenc Puskas. ”Ai fost idolul meu. Îmi este tare greu să scriu de tine la trecut. Nu am cuvinte să spun ce durere mi-ai lăsat în suflet. Nu am dorit niciodată să sosească clipa asta. Te-am iubit și te iubesc enorm. Să ai grijă de noi de acolo de sus. Meciul tău s-a terminat”, este postarea emoționantă a fiului său, Paul Popovici junior.

Odihnească-se în pace!

În fotografie, generația UTA din 1973. Sus: Jurcă (antrenor), Domide, Popovici, Ghiță, Vidac, Iorgulescu, Pozsonyi, Kukla, Biro, Coman (antrenor). Jos: Brosovszky, Purima, Trandafilon, Axente, Kun, Munteanu.

2 comentarii

  1. Paul Popovici a plecat linga Petercu, Gornea,Calinin Otto Dembrovschi,Kukla si lina antrenorii sai. A fost un fotbalist excelent Alaturi de Atila Kun a fost cel mai reusit implant la UTA. Dumnezeu sa il odihneasca !. Pleaca , spre Eternitate,marile glorii ale UTA CEA MARE. O lacrima sa varsam in amintirea bucuriilor care ni le-a adus

    0
    0
  2. Crepusculul apusului natural. învelește tăcut strălucirea nestematelor coroanei Bătrânei Doamne. !! Coroana exista in inimile urmașilor și așteaptă o noua era . Popovici părea mai degrabă un star de film Mereu cu un zâmbet pe față și gata de lupta . Arădenii l-au îndrăgit din prima clipa ,împreună cu Atilla Kun II ,alt produs bihorean de excepție. Un moment galactic pentru UTA ,care a adunat din putinul la dispoziție ,momente pentru o istorie de neuitat Băieți ca Paul ,aleși de soarta și talent ,căutăm astazi !! RIP !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button