Fotbal judeteanLiga a 2-aLiga a 3-a

Sportivii, amăgiți de autorități: Nu se vor mai testa pentru COVID din 14 în 14 zile cu 220 de lei, ci din 7 în 7 zile cu…100 de lei!





Având în vedere Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății nr. 197/462/2021 din data de 6 aprilie 2021, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 358 / 8 aprilie 2021, Comitetul de Urgență al FRF a modificat protocoalele medicale, înlocuind testele RT-PCR cu cele rapide.

Astfel, prin decizia de azi a Comitetului de Urgență au fost modificate “Protocolul medical pentru desfășurarea competițiilor de fotbal profesionist” și “Protocol medical de desfășurare al competitiilor de futsal”.

În plus, Comisia Medicală a FRF a elaborat și Protocolul medical pentru fotbalul amator”, acesta fiind cel mai afectat în ultimul an de zile. Din cauza costurilor mari pentru testările COVID-19 RT-PCR, fotbalul la nivel județean și cel juvenil nu a putut să se desfășoare.

Practic, singura modificare notabilă este introducerea testelor rapide ca alternativă la testele PCR, dar frecvența lor este mai mare, din 7 în 7 zile și nu din două în două săptămâni față de cele PCR.  Astfel, reducerea cheltuielilor nu este substanțială, întrucât prețurile minime în laborataore și spitale pentru teste sunt astăzi de 220 lei pentru un test PCR, respectiv 100 de lei pentru un test antigen. Rămâne de văzut câte echipe vor dori să facă economia de 20 de lei la test pentru disconfortul jucătorilor și antrenorilor de a se testa săptămânal. S-ar putea să fie formații care să considere că testându-se mai des și riscurile de diagnosticare și carantinare ale jucătorilor lor să crească.

Federația Română de Fotbal consideră că a obținut o mare victorie pentru afiliații săi și cei ai AJF-urilor, de la care așteaptă să revină acum pe gazon la toate nivelurile, seniori, juniori și fotbal feminin. Oare chiar se va întâmpla asta?









5 comentarii

  1. Ma intreb la ce naiba v-ati asteptat ? E bataie de joc nimic altceva. Asta e cand politicul se baga in sport. Va fi un mare rahat tot sportul romanesc. Cheltuielile vor fi si msi mari dc vor fi obligate echipele sa bage si copii in competitii.

    0
    0
  2. Ati vrut sa incepeti in orice conditii liga 4 . Noul regulament este bataie de joc si bani cheltuiti degeala la adresa voastra. Ma intreb cu cine s-a consultat mai marii frf cand au ales varianta respectiva de desfasurare a competitiiei judetene ? Sunteti fraierii lumii. Cei mai caistigati sunt Vladi Beliu si Pancota

    0
    0
  3. O bataie de joc auzi tu din 7 in 7 zile la testare cu 100 inainte era 220 la 14 zile bv sa castigat 20 lei o sa fie jucatori mai mult la testare decat pe teren , felicitari celor 3 echipe ce nu sau inscris in acest circ , si totul.sa fie si mai bataie de joc brusc sa decis sa se de a castigatoarea cu 3 saptamani mai repede , ceea ce ins ca trebuie sa joace si 3 intermediare nu se joaca nici in liga 1 ca la liga a 4 la foc continuu si pt ce ? Pt o biata promovare un liga a 3 unde e un circ total brusc sa decis ca numai pica nimeni

    0
    0
    1. exista ceva oferte e la clinici private la 65-70 de lei, pretul de 100 este de la spitale … si asa m deranjul saptamanal, emoriile ca esti sau nu pozitiv, antrenorii care nus tiu pe cine conteaza la meci pana in ultimele zile, e cam apasatoare … e bine ca se jaoca, sunt conditii exceptionale, merita felicitati cei care depun acest efort pentru ca sa ramanem pe harat fotbalistica a tarii si de ce nu, sa avem mai multe echipe in Liga 3

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button