UTA Arad

La Giurgiu, UTA are de șters cu buretele peste cea mai dură înfrângere stagională! Balint: „Orice punct poate conta foarte mult în play-out”





La precedenta participare în campionatul Ligii 1, adică în sezonul 2007-2008, dar și la celelalte din glorioasa sa istorie, UTA știa una și bună. Și anume că la finalul sezonul regulat trage linia și concluziile. Între timp, fotbalul românesc a împrumutat sistemul cu play-off / play-out pentru a spori spectaculozitatea întrecerii și a o face mai interesantă și pentru televiziuni, cele care au un cuvânt  greu de spus când vine vorba despre bugetele cluburilor din elită.

Neagoe, fan al arădenilor: „Nu o spun de dragul de a vorbi, dar îmi place cum joacă cu UTA”

Așadar, la revenirea în Liga 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc știe deja că va lupta alături de alte 9 combatante pentru menținerea în Liga 1 în competiția blitz ce debutează weekendul următor. Până atunci, însă, arădenii iau pulsul Astrei, cu care se va revedea din nou atunci când și unde vor decide sorții. Amintirile de la ultima întâlnire, cea din decembrie, de la Arad, sunt de fapt un adevărat coșmar. 0-6 este și astăzi cel mai sever scor cu care a pierdut o echipă în prezenta ediție de campionat, una pe care Constantin Budescu, fotbalist care a plecat între timp în Arabia Saudită, și-a pus pecetea cu un „hattrick”. Juniorul Riza (care de atunci a mai adunat 23 de minute în „alb-negru) și Azulay (fotbalist plecat și el de la Giurgiu) au fost ceilalți marcatori ai Astrei, pe Mureș. Oricum, Eugen Neagoe nu se mai așteaptă la o asemenea diferență la meciul de mâine. „Fotbalul e imprevizibil, dar, din punctul meu de vedere, e exclus să mai asistăm la o diferență atât de mare de scor. Atunci, la Arad, noi am prins o zi foarte bună, iar UTA oricum s-a schimbat mult în bine în această iarnă. A făcut transferuri foarte bune, au destui fotbaliști valoroși, nu degeaba unii dintre ei au ajuns și la loturile naționale. Nu o spun de dragul de a vorbi, dar mie îmi place cum joacă cu UTA și cum gestionează Laszlo Balint grupul. Cu unii dintre jucători lucrează chiar de doi ani de zile, din Liga 2-a și asta conferă un anumit echilibru vestiarului. În plus, nu putem ignora faptul că UTA s-a simțit mult mai bine în deplasare în acest sezon, iar asta ne pune în gardă pentru meciul de mâine. Din punctul meu, meciul e deschis oricărui rezultat, trebuie să avem știința și atitudinea necesară să ne apropiem noi victoria”, susține antrenorul Astrei.

Motivația nu ar trebui să fie o problemă la Astra

Neagoe a preluat trupa giurgiuveană în noimebrie 2020,  de pe ultimul loc în clasamentul Ligii 1 și a dus-o până în pragul play-offului. „Încă din prima zi a mandatului meu la Astra le-am băgat în cap băieților că nu suntem o echipă de ultimele locuri și reacția lor a fost una foarte bună, am realizat lucruri frumoase împreună. Am escaladat loc după loc, am ajuns foarte aproape de play-off, dar nu a fost să fie. Acum avem la dispoziție alte trei puncte pentru a ne face viața ceva mai ușoară în play-out, dar echipele mele trebuie să aibă motivație mereu. Eu le-am spus mereu jucătorilor că nu avem voie să tratăm superficial nici meciurile amicale, de pregătire, cum le numesc eu, iar asta am învățat pe la echipele la care am activat și eu în careiera mea, echipe cu nume și prestanță precum Universitatea Craiova, Ferencvaros, Larnaca sau Omonia Nikosia. Așadar, din punct de vedere al motivației nu ar trebui să avem probleme”, mai spune tehnicianul în vârstă de 53 de ani, care nu-i are la dispoziție pe fundașul Sousa și atacantul Montini (ambii suspendați), în timp ce mijlocașul Mihai Răduț e incert.

Și Balint și-a lăudat adversarul:Din punctul meu de vedere,  Astra ar fi meritat să fie în play-off”

„Bătrâna Doamnă” a pus capăt seriei de trei eșecuri consecutive cu un succes cât o mare gură de oxigen cu Sepsi Sfântu Gheorghe. A fost 2-0 pe arena „Francisc Neuman” pe mâna fundașilor laterali Tomozei și Shlyakov. „Suntem, iată, în fața ultimei etape din sezonul regulat, într-o deplasare dificilă. Din punctul meu de vedere, cel puțin prin modul în care s-a exprimat în ultima perioadă, Astra ar fi meritat să fie în play-off, dar ca și noi a rămas să încheie sezonul în play-out. Mergem cu încredere în această lungă și dificilă misiune, o încredere dată de jocul și rezultatul meciului de săptămâna trecută, cu Sepsi. Am arătat că putem practica un fotbal bun în fața unei echipe de play-off, chiar dacă multă lume a spus că cei de la Sepsi erau puțin relaxați prin prisma atingerii obiectivului înainte de vizita la Arad. Chiar și așa, eu cred că asta nu scade cu nimic din meritele băieților noștri. E evident că vineri mai sunt puse în joc trei puncte importante, atât pentru noi cât și pentru cei de la Astra. Va urma un play-out foarte încins, cu meciuri disputate, cu presiune și atunci absolut orice punct câștigat în această ultimă etapă poate conta foarte mult în perspectivă”, spune Laszlo Balint, antrenorul UTA-ei.

„Absențele nu ar trebui să fie o problemă nici pentru noi, nici pentru Astra”

Astra Giurgiu și UTA nu vor aborda jocul de mâine (ora 17,30) cu cele mai buna formula de joc. La gazde vor lipsi suspendații Sousa și Montini, în timp ce arădenii nu vor conta pe Benga, Isac și Roger, toți trei titulari la confruntarea din runda precedentă, cu Sepsi. Balauru, Peteleu și Tescan sunt ceilalți jucători ai „roș-albilor” care nu au făcut deplasarea la Giurgiu.  „Atât Astra cât și noi cred că avem două loturi capabile să suplinească anumite absențe. E adevărat, vorbim despre jucători importantți care nu pot evolua vineri, dar cel puțin în cazul nostru le spun mereu băieților că fiecare dintre ei trebuie să demonstreze de ce joacă la UTA în momentul în care intră pe teren. Și pot face asta evoluând la capacitatea, potențialul lor maxim. Eu sper să fie un joc care să se decidă în favoarea noastră, până la urmă punctele sunt foarte importante în această ultimă etapă. Sperăm să facem și un joc bun o evoluție consistentă, pentru că – până la urmă – asta poate aduce rezultatul, dar sunt convins că vom avea momente în care vom fi puși sub presiune. Astra are jucători de calitate, este o echipă care pasează bine și împinge jocul destul de bine către careul advers. Are jucători capabili să dezechilibreze, să ne gândim la jucători lor din bandă, chiar Albert Stahl, care a plecat de aici de la UTA, Valentin Gheorghe, Răduț… Așadar, sunt jucători buni, valoroși pentru nivelul ligii întâi”, mai consideră antrenorul „Bătrânei Doamne”.

După restanța din această seară, Viitorul – Poli Iași 1-2 (Tsoumou 82 / Djuranovic 51, Calcan 86), UTA nu mai poate coborî mai jos de locul 10 în clasament, dar are șansa să mai urce să mai urce două poziții dacă bate la Giurgiu. Iar asta s-ar traduce și în bani, diferența dintre fiecare loc de la 12 în sus fiind de 110 mii de euro + TVA din drepturi TV.

Formații probabile:

Astra: D. Lazar – Raspopovic, V. Găman, Graovac, D. Bruno – Banu, Boe-Kane, Crepulja – Stahl, Krpic, V. Gheorghe.

UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Vorobjovas – Miculescu, Antal, Buhăcianu – Petre.

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) –  Vlad Bârleanu (București) și Gero Szabo (Cluj-Napoca). Rezervă: Vlad Băban (Iași).

Observator FRF: Nicolae Marodin (București)

Clasamentul la zi în Liga 1 înainte de ultima etapă a campionatului regulat:









5 comentarii

  1. Sper ca, UTA., baietii vor fi foarte motivati la aceasta partida cu Astra si vor scoate cel putin 1 punct !!! Am asteptari mari de la PETRE, ALBU, ANTAL ,BUHACIANU si tanarul MICULESCU !!! Astia de la Astra au o circulatie a mingei foarte buna si se inteleg foarte bine pe teren. Asa vreau sa vad si la baietii nostri, implicare totala si sa aplice schemele de atac invatate la antrenamente !!! Atentie mare ILIE in aparare sa nu gafezi, joaca simplu nu te complica . Va urez mult succes si voi trai la intensitate maxima ca deobicei meciul in fata TV., SPER SA MA FACETI FERICIT si PE TOTI UTISTII DE PRETUTINDENI !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  2. Abureala cu Astra,in tur….Nu fac conspiratii,dar unii jucatori,la neverosibilul 0-6,au tradat,fara discutie,stiind ca sunt pe faras….I-a durut fix la banana…direct relaxati….Rog public,din nou, postarea unor contracte de genul Vlad Morar,Nelut Rosu,Hora,Antal…Ma mira ca exista contracte publice ale unor Haaland,Ronaldo,Messi,Mbappe,Neymar,la vedere,fara nici o problema de transparenta….Despre ce discutam?Normal ca la elefantii nostri,nu se poate…:-)))))

    0
    0
  3. Avem DOAR 26 de goluri marcate! Haideți să demonstrăm că suntem O FAMILIE, că știm să marcăm, că avem atacanți!
    Putem lua două, dar hai să dăm 3-4 goluri, să sărbătorim cât mai des înscrierea de goluri în poarta adversarilor!
    Totul se transpune la bani, fiecare loc de la 12 în sus, fiind de 110 mii de euro + TVA din drepturi TV, bani care ne-ar facilita aducerea unor coordonatori de joc și fundași centrali, care ar întări lotul pentru campionatul următor!
    Suntem convinși că acel 0-6 a fost un accident, demonstrați că sunteți mai buni ca ei!
    Vrem un asediu total asupra porții adverse și să nu uitați niciodată să arătați tuturor că SUNTEM UTA !!!
    Forza UTA !!!

    0
    0
  4. De cand ma stiu, si vorbesc din 1970 incoace, UTA nu a luat bataie 6-0 acasa, si vorbesc de anii 70, Afara au luat 8-0 de la Steaua, 7-0 de la Dinamo, etc,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button