Rugby

Rugbiștii arădeni au revenit pe gazon cu un eșec usturător la Bârlad





9 noiembrie 2019 – 10 aprilie 2021 e intervalul de timp fără jocuri oficiale pentru rugbiștii arădeni în contextul pandemiei de coronavirus.  CS Universitatea putea reveni în arenă încă din toamna trecută, dar nu a considerat justificate cheltuielile pentru testări într-un mini-playout fără rost. Lucrurile s-au aschimbat în noul sezon al Diviziei A, care a debutat în acest weekend în nouă combatante, cu „studenții” de pe Mureș evoluând foarte departe de casă.

Arădenii au fost oaspeții echipei RC Bârlad, ce oferă condiții de performanță pentru jucătorii săi, lucru ce nu se poate spune despre orașul nostru. Diferența s-a reflectat și în scorul de pe talebă, 71-12 (31-7) în favoarea trupei vasluiene, care va fi una dintre formațiile ce se va bate pentru vârful clasamentului.

În schimb, CS Universitatea a reușit să deplaseze doar 19 jucători, un lot subțirea pentru o echipă de rugby. „La Arad, facem rugby din plăcere, pe prietenie mai mult, nu le pot reproșa nimic băieților  care nu au putut să facă 1400 de kilometri în două zile, având probleme personale, legate în special de serviciul fiecăruia dintre ei. Am avut în față o echipă ce știe ce vrea de la acest campionat, dintr-un oraș cu tradiție în rugby. În plus, s-a simțit și faptul că nu am mai jucat demult un meci oficial, oricum au fost și scoruri mai dure în această primă etapă”, ne-a declarat antrenorul Marian Grindei, care a fost nevoit să și joace tot meciul în Moldova.

Pentru arădeni au marcat eseuri Argintaru și Postolache, iar Szucs a reușit o transformare. Pasztor, Marinca, Sas – Grindei, Argintaru – Postolache, A. Farcaș, Anton – Gîrda, Szucs – Burai, Iștoc, Faraoussi, Vajdovics – Tiron a fost primul „15” al CS Universitatea, pe parcurs mai intrând în teren: Popescu, Ene, Nastiuc și Dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button