UTA Arad

Obiectivul UTA-ei în play-out – menținerea în Liga 1, al lui Balint – un loc mai bun decât cel de acum! Există și prime pentru rămânerea în elită



La revenirea după 21 ani în Liga 1, „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc a terminat pe locul 10 sezonul regular, cu un total de 37 de puncte. Parcursul arădenilor nu a fost tocmai rău, însă acesta nu garantează rămânerea în elită și pentru sezonul viitor după un play-out de doar 9 etape, ce se va juca pe viață și pe moarte. Distanța dintre locurile 7 și 16 este de doar 7 puncte, așa că orice e posibil, iar presiunea și miza sunt foarte mari în fiecare dispută începând cu acest weekend.

„O presiune suplimentară, absolut nimeni nu este scutit în acest moment de de emoțiile retrogradării”

Cu trei succese din ultimele patru partide ale sezonului regular, Poli Iași a reaprins lupta inclusiv pentru primul loc direct retrogradabil, dar Laszlo Balint susține că moldovenii oricum ar fi avut șansa lor în play-out. „Îmi aduc aminte că acum două-trei sezoane Voluntari avea foarte puține puncte și a reușit un parcurs extraordinar de bun în play-out și s-a salvat, chiar fără emoții. Deci, această structură a competiției cu înjumătățirea punctelor la debutul play-out-lui permite oricui oricărei echipe să spere, indiferent de numărul de puncte cu care vine din sezonul regular. Așadar, nimeni, dar absolut nimeni nu este scutit în acest moment de de emoțiile retrogradării, așa că va fi o presiune suplimentară ce va apăsa asupra fiecărei competitoare. Tocmai de aceea este foarte important să abordăm cu curaj, cu personalitate, cu tupeu și să ne exprimăm la potențialul nostru cât mai apropiat de cel maxim. Doar așa avem șanse să scoatem tot ce se poate scoate din fiecare joc. Detaliile vor face diferența și mai ales modul în care vor fi gestionate momentele psihologice ale fiecărei partide”, susține antrenorul principal al arădenilor.

„Obiectivul primordial – continuitate la nivel de prim eșalon pentru club”

Ca și celelalte 9 competitoare din play-out, UTA are șansa ei să termine pe locurile 7-8 care ar putea-o duce în postura de a lupta inclusiv pentru un loc în cupele europene. Dar: „Obiectivul declarat al clubului este menținerea în Liga 1, căsi sună un pic mai frumos decât salvarea de la retrogradare. Apoi, ca obiectiv personal, îmi doresc ca la finalul turneului play-out să fim mai sus decât suntem acum. Ar fi o performanță pentru că, în primul rând ne-am atinge obiectivul primordial și am asigura continuitate la nivel de prim eșalon pentru club, iar apoi înseamnă că am avea un parcurs destul de bun și constant ca să putem obține  o poziție superioară celei pe care ne aflăm acum. Dar, e clar că această structură a competiției, adică modalitatea în care au decis cei de la FRF și LPF să se desfășoare campionatul în acest sezon îți oferă un stimul suplimentar și pentru locurile superioare ale play-out-ului, altul decât menținerea în Liga întâi. Și atunci, bineînțeles, că și pentru noi va fi o motivație suplimentară să ajungem acolo”, a mai punctat Balint.

Vor să dea continuitate ultimelor rezultate din sezonul regular

Pornind de la echilibrul ce va domni, probabil, în play-out, Laszlo Balint a recunoscut că se gândește la o strategie pentru jocurile pe puncte. În plus, antrenorul „roș-albilor” nu crede că cele 3 zile în plus de odihnă ale elevilor săi va conta acum în fața primului adversar din play-out, Viitorul Constanța. „Din punct de vedere tactic noi rămânem pe principiile noastre, în schimb, strategic, bineînțeles că va trebui să gestionăm foarte bine această presiune a turneului scurt, căci punctele puse în joc sunt sunt foarte importante. Va trebui să avem și o constanță în ceea ce privește rezultatele și eu chiar aș vrea să o ținem pe acest trend destul de bun creat de victoria cu Sepsi, echipă calificată în play-off de pe poziția a patra și egalul cu Astra, care demonstrează forță, demonstrează calitate și nu mai departe de ieri, în semifinala de Cupă cu Dinamo, a luat o primă opțiune pentru calificarea în finală. Deci, venim după două rezultate bune și drept urmare trebuie să o ținem pe această traiectorie de moral și de încredere, ca să putem să abordăm la parametri optimi prima etapă, cu Viitorul. Eu cred că cel puțin în momentul acesta faptul că ei au jucat luni, iar noi vineri, nu va cântări foarte mult.  Acum nu cred că poate fi vorba de lipsă de prospețime sau oboseală, ci mai degrabă abordarea mentală și emoțională a meciului poate fi cheia decisivă în asigurarea celor trei puncte. Apoi, e adevărat că vom avea foarte multe meciuri din trei în trei zile și la un moment dat acest aspect al zilelor în plus sau în minus, în care vor fi incluse și deplasările, poate fi decisiv. Dar nu acum”, mai crede „principalul” arădenilor.

Asemănări cu play-offul Ligii secunde? „Greu de pus în balanță celor două situații, dar putem folosi experiența de anul trecut”

Cumva, UTA a mai trecut prin experiența unei competiții rapide, decisive, chiar vara trecută, cu ocazia play-offului de promovare în Liga 1. Atunci nu s-a comportat tocmai bine și și-a atins cu mari emoții obiectivul, strângând doar 5 puncte din 15 posibile. „Greu de pus în oglindă cele două situații. E adevărat că din punct de vedere al presiunii, cel puțin în primele două-trei etape, putem să comparăm un pic situațiile, dar atunci obiectivul era cu totul altul. Vorbeam despre accederea la un nivel superior unde impactul mai ales financiar, dar și de imagine, era unul imens. Și acum sunt doar 9 meciuri, adică un singur tur de mini-campionat, presiunea va fi mare și acum la fiecare meci, dar cu toate astea eu zic că e destul de greu să pui în balanță cele cele două situații. Important este că noi avem, totuși, experiența acelui turneul play-off din Liga 2-a și sper să o putem folosi, cel puțin în primele etape”, consideră Balint.

Bonus financiar pentru menținerea în Liga I

Pe lângă primele încasate în sezonul regular pentru  cele 37 de puncte cucerite, utiștilor li se mai pregătește un bonus sumplimentar în cazul în care o vor menține pe UTA în Liga 1 și din vară încolo. „A fost o discuție între conducerea clubului și căpitanii de echipă. Cele două părți s-au pus de acord în ceea ce privește obiectivul acestui play-out, deoarece nu putem vorbi neapărat de prime de joc, ci mai degrabă de o recompensă pentru un obiectiv. E clar că obiectivul primordial e salvarea de la retrogradare, dar noi nu pornim doar cu acest gând, vrem să avem un traseu care să ne permită să ne luptăm pentru pozițiile fruntașe din acest play-out”, a confirmat Laszlo Balint. „Am ajuns la o înțelegere cu conducerea privind prima de obiectiv. Nu pot spune sume exacte, dar sperăm să luăm acea înțelegere la finalul campionatului”, a confirmat și Florin Iacob, prezent la negocierea purtată cu conducerea clubului arădean.

Diferența se poate face și la problemele de lot, UTA începe cu 5 absențe play-outul

Cel puțin în următoarea perioadă, în Liga I se va juca din trei în trei zile, iar uzura sau nedoritele probleme medicale pot determina randamentul combatantelor. Iar UTA nu începe tocmai bine, din moment ce numai pentru meciul de vineri, cu Viitorul, are cinci absențe certe, iar una dintre ele, cea a lui Benga, s-ar putea prelungi până în luna mai. „Modul în care vom reuși noi, antrenorii, să îi ținem conectați, sănătoși și cât mai proaspeți pe jucătorii noștri ar putea fi un detaliu vital pentru orice echipă. Oricum, la ritmul în care se joacă, va fi nevoie de absolut serviciile fiecărui jucător din lot. Noi, din păcate, avem ceva probleme medicale. Față de ultima etapă, doar Roger s-a pus pe picioare și a participat la tot ciclul de pregătire. Apoi, Isac și Tescan se antrenează tot separat, iar Benga nici nu a ieșit pe teren. Are o pubalgie care, sperăm noi, să-l mai lase în două-trei săptămâni și să ne ajute și el atunci. Îl așteptăm și pe Peteleu să revină, va ieși și el din izolare, iar Evgeniy Shlyakov este suspendat. V-am spus, e nevoie de absolut toată lumea în acest turneu, sunt meciuri importante meciuri, care se succed cu repeziciune și va trebui să fim uniți, să rămânem concentrați pe ceea ce avem de făcut și să dea toată lumea ce e mai bun în aceste cinci săptămâni”, a încheiat Laszlo Balint.









8 comentarii

  1. Bonus??? Daca atacanții sint 0 barat poți să le dai și 1000 de euro pe meci că tot afoni rămîn. Hora la ce joaca cred că nici 20 de euro pe meci nu merită.

    0
    0
  2. De ce nu avem licenta pentru europa? Nu conteaza ca sansele sunt minime sa ajungem acolo, dar daca chiar ajungem pe loc de baraj pentru europa sa nu avem dreptul sa jucam mi se pare jenant si clubul da dovada de amatorism.

    0
    0
  3. Luați de valul competiției ,ne gândim o clipa la cum ar fi trebuit sa arate campionatul. 18 echipe ,puncte câștigate cu fotbal curat și sudoare. O spectaculozitate medie ,4 ,5 meciuri tari pe etapa Arbitraje tip Igna ,Porumboiu și Crăciunescu. Un lot national ,cu 15 locuri mai în față !! Așa un campionat lovit cu barda și ,,aschii” de puncte. Altă intrecere ,alte așteptări ,munca anulată ,mereu inovații la folosirea juniorilor. Tot ne îndepărtăm ,de fotbalul european.Promovam de fapt ,,jumatati” de meciuri și jumătăți de personalitate la jucători !!!

    0
    0
  4. „UTA, decizie-șoc: nu vrea în Europa!

    Totuși, această luptă va fi influențată din plin de faptul că nu toate cele 10 echipe care vor evolua în play-out au drept de participare în Europa. Pe 31 martie a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru obținerea licenței de Europa, iar nu mai puțin de 4 echipe care n-au prins play-off-ul, dar care, teoretic, se pot clasa pe una dintre primele două poziții în play-out, n-au aplicat pentru cupele europene. E vorba despre UTA, Hermannstadt, Voluntari și Poli Iași.”

    Sincer daca e adevarat … e pacat ( informatie luata din gsp )

    0
    0
  5. Cam multe accidentari si pt. asta ,pt. a reusi, baietii trebuie sa fie foarte uniti pe teren sa se ajute intre ei pe teren si cu o maxima determinare si la asta ma refer si la compartimentul de atacanti la care se asteapta in continuare prestatii dintre cele mai bune , HORA, ADI. PETRE, ANTAL,BUHACIANU, ROSU, jucatori cu multa experienta sperand ca, nu ne vor dezamagi !!! Viitorul, o echipa in forma slaba dar acest lucru este de fatada pt. ca, chiar daca au in componenta multi tineri, vor veni la ARAD cu mari ambitii si a-si vinde scump pielea la situatia slaba din acest nou clasament !!! UTA. nu are voie sa piarda acest prim meci, trebuie ca, baietii sa fie foarte uniti pe teren si sa castige acest meci !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  6. Stop joc!!!Nu inteleg ceva,la o adica….????
    Ai salarii la zi,ai avut mereu prime de joc si bonificatii,platite imediat,tot ce ai cerut,ai primit…
    Ca nu le-ai putut indeplini?Este alta treaba…Nu mai este problema conducerii,care ti-a promis cascavalul…dar nu ai fost in stare sa il preiei..
    Si ce faci acum?Ceri bani,PRIMA pentru evitarea retrogradarii?
    Hai ca asta e cea mai tare auzita..:-)))
    Fara alte comentarii….Penibil,fara ratiune…

    0
    0
  7. Dacă cei ce intră în teren nu fac econonomie la efort, din cele nouă meciuri probabil vom face aproximativ 10-12 puncte…am calculat media de puncte după cele 30 de partide.
    Asta ar însemna să nu existe nici un jucător care să fie „veriga slabă”…să se alerge ca și cum s-ar juca pe jar…să nu existe momente de lipsă de concentrare, să arate toți că au atitudine se învingător, spirit de echipă și mai ales,CARACTER.
    Dacă ridicați capul și nu vă uitați numai la minge, aveți posibilitatea să pasați precis, sau să marcați…se știu ei care sunt…
    Hai UTA !

    0
    0
  8. Iti spun eu care sunt !!! HORA, BUHACIABU, ANTAL si ADI PETRE !!! Ei trebuie sa lase orgoliul in fata portii si sa joace pt. echipa in aceste 9 meciuri dure pt. supravietuire astfel daca nu se va intampla asa totul va fi de prisos !!! Sa speram ca, se vor intelege intre ei si totul va fi OK. Ramane de vazut !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button