Gloria LT Cermei

Șimăndan, eroul Cermeiului din turul cu Ezerișul, nu concepe ratarea victoriei (și) sâmbătă: „Ne-am pregătit bine și vrem să câștigăm tot până la final!”



Gloria Lunca Teuz Cermei este pe cale să rezolve „ecuația” stagională în Liga 3-a. Formația lui Flavius Moisă, Adi Sasu și Cristi Irimia a mărit pasul față de turul campionatului și se află la un singur succes de îndeplinirea obiectivului, menținerea în eșalonul terț. Rezultatul ce le lipsește „sămădăilor” poate veni chiar sâmbătă, când o găzduiește chiar pe rivala la locul ocuparea locului 8, izbăvitor, Progresul Ezeriș.

Nou promovata din județul Caraș Severin își pune mari speranțe în câștigarea la „masa verde” a partidei de la Chișineu Criș, iar cu alte trei puncte la Cermei ar reintra serios în cărți pentru părăsirea poziției a 9-a, ce duce, conform ultimei decizii a FRF, la un baraj cu una dintre campioanele județene.

Dar, evident, „roș-albii” doresc să încline în favoarea lor balanța, iar cel mai îndreptățit să arate calea este Marius Șimăndan (21 de ani). În partida tur, fotbalistul crescut de UTA, a fost implicat în toate cele trei reușite ale echipei cermeiane, care a întors scorul la Caransebeș, de la 2-0 la 2-3.  Mijlocașul de bandă a pasat la golul lui Ciubotariu, a obținut penalty-ul din care a punctat Filip și, mai ales, a scuturat plasa adversă în ultimul minut de joc. „Îmi amintesc că erau foarte bineu organizați bine, ne-au prins pe contraatacuri, i-am întors de la 2-0. În iarnă au schimbat antrenorul și ceva jucatori și – probabil – vin să câștige ca să-și ia revanșa, cu toate că pozițiile din clasament sunt cam clare, iar ei sunt sub linie. Ne-am pregătit bine, vrem să câștigăm toate cele trei meciuri rămase din acest campionat pentru a ajunge la mijlocul clasamentului”, spune Șimăndan, care până acum doi ani a făcut parte din lotul celor de la CS Mioveni. „Personal, îmi doresc să ajung din nou în Liga 2-a, dar până atunci trebuie să fac meciuri bune, să dau și goluri și pase, dacă se poate. Toate astea pentru moralul și încrederea mea, dar și să fiu apreciat”, mai susține arădeanul, care a făcut parte și din proiectul federal, Centrul de Pregătire Națională Timișoara.

Șimăndan are șanse să fie titular sâmbătă, contra Ezerișului, mai ales că echipa a câștigat cu el în teren deplasarea de la Becicherecu Mic. „Chiar dacă am întâlnit lanterna, a fost un meci greu. Sunt ceva mai greu de înfruntat acasă cei de la Becicherec, tinerii lor se agață de orice minge și meci pentru a demonstra că pot mai mult. Practic, vorbim despre juniorii lui ASU Poli, un club cu pretenții de Liga 1. Cu toate că scorul a fost mic, 2-1, e bine că am luat trei puncte vitale pentru obiectivul nostru”, a adăugat cermeianul.

Probabil, Salka și Țurcanu vor fi din nou la dispoziția lui Flavius Moisă, în timp ce Iuga are șanse mari să lipsească și contra Ezerișului.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea –  Stoianovici, Ivan, Al. Sabău, I. Pop – Salka, Lazăr – Șimăndan, S. Popa, L. Bodri – R. Popa.

Ezeriș: Birăescu – Mărgan, Plută, Rimovecz, Dalea – Jinga, Takenori, Derbac, Giurică, Marian Musteța – Neagu.

Arbitri: Victor Hurducas (Iclod – Cluj) – Claudiu Doarvoas (Mintia – Hunedoara), Cristian Bumb (Băcia – Hunedoara).

Observatori: Constanton Faniță, Dorin Micșa (Timişoara).









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button