UTA Arad

Balauru, la datorie după accidentarea lui Iacob: „Fiind profesionist, trebuie să stai concentrat! Puncte importante, vrem să rămânem acolo sus”





Atât UTA cât și Viitorul au făcut două înlocuiri în primele 25 de minute ale confruntării de ieri, din cadrul primei runde a play-outului Ligii I și niciuna nu a ținut cont de regula Under. Ambele echipe au pierdut câte un fotbalist pentru accidentare, arădenii chiar pe căpitanul Iacob, iar constănțenii pe francezul Dussaut.

Între buturile „roș-albilor” a apărut Dragoș Balauru, care a avut prestații bune și în perioada în care titularul Florin Iacob a trecut prin infectarea cu COVID. Și de această dată, goal-keeperul de 31 de ani s-a achitat bine de sarcini. În momentele de relaxare suporterii vizitează situl cu cele mai distractive jocuri online. Balauru a avut o singură mică ezitare a avut-o la puține secunde de la intrarea pe gazon, când nu a reținut o centrare venită din dreapta, dar tot el l-a blocat apoi promt pe Tsoumou. „Este greu să vii direct de pe bancă ca și portar, dar, fiind profesionist, trebuie să stai concentrat, să vezi ce ai de făcut pe teren, iar când intri să nu fie o problemă. Azi am intrat chiar foarte repede, după 10-15 minute, am făcut puțină încălzire înainte și a fost ok. Sunt trei puncte foarte importante, mai ales că toate meciurile sunt la fel de grele în play-out. Contează să adunăm puncte și să rămânem acolo sus, pentru că asta ne dorim. Acum că am câștigat al doilea meci consecutiv acasă, sperăm să facem o fortăreață din terenul nostru, deși e clar că ne lipsesc foarte mult suporterii. Când vor fi alături de noi, UTA va fi și mai puternică acasă. Astăzi vrem să le dedicăm această victorie, cu atât mai mult cu cât, duminică, sărbătorim 76 de existență din istoria acestui club mare din fotbalul românesc”, a spus apărătorul buturilor arădene, care – probabil – va fi titular și în „Groapă”: „Normal că sunt pregătit, de aceea sunt aici, de aceea muncesc, să intru pe teren și să-mi fac treaba”.

După succesul de ieri, UTA este pe loc de baraj pentru Conference League, dar conducerea clubului nu a aplicat pentru licența UEFA. „Acum aflu acest lucru, dar nu este problema noastră, a jucătorilor. Noi trebuie să ne facem treaba pe teren, să avem liniște. De altfel, clubul ne asigură liniștea, tot timpul ne-a plătit salariile, bonusurile, iar pe noi asta ne privește, să fim plătiți și să ne facem treaba pe teren. Mai departe, nu este treaba noastră ce se întâmplă din punct de vedere administrativ”, a adăugat Balauru.

Ca și Florin Iacob, Dragoș Balauru nu mai are o înțelegere valabilă cu UTA din vară. „Nu știu ce va fi peste o lună, două, deocamdată nu am fost abordat de către conducerea clubului. Dar, nu mă gândesc acum la asta, ci la cum să-mi fac cât mai bine treaba și să ne îndeplinim obiectivul cât mai repede posibil. Bineînțeles, mi-ar plăcea să contui la UTA pentru că este un club cu nume, o echipă frumoasă, cu suporteri minunați, pe care îi vom vedea în curând și pe stadioane”, a mai afirmat fotbalistul arădenilor.

523 de minute oficiale a bifat Balauru cu UTA în Liga 1 și Cupa României, încasând 5 goluri, două dintre ele în sfertul competiției KO, de la Cluj, cu Universitatea. Yuri (Gaz Metan), Vinicius (CFR Cluj) și Moruțan (FCSB) sunt jucătorii care l-au bătut pe portarul utist în prezenta stagiune a Ligii I.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button