Fotbal juniori

ACB Ineu a pășit cu stângul în competițiile juvenile organizate de FRF, strategia e îndreptată spre sezonul 2021-2022





În acest weekend, s-au pus în mișcare toate campionatele juvenile organizate de Federația Română de Fotbal, iar Academia Brosovszky Ineu a intrat în luptă cu nu mai puțin de trei echipe. Din păcate, debutul a fost cu stângul atât în Liga Elitelor U16, cât și în întrecerile rezervate „republicanilor”, după urmează:

Liga Elitelor U16: ASU Poli – ACB Ineu 4-0

ACB Ineu: Coman – Toader, Fărcuțiu, Olah, Tolan – Popa – Ene, Mâneran, Pele, Miculaiciuc – Moisă. Antrenor: Marius Ciubăncan, Marcel Ponta.

Campionatul Național U19: ACB Ineu – LPS Cluj Napoca 0-2

ACB Ineu: Tulcan – Cohan, Stanca, Șerb, Petrehele – Botaș – Jurj, Gavrilaș, Dănilă, Bănățan – Negrea. Antrenor: Cristian Sculici, Teodor Mihuț.

Campionatul Național U17: ACB Ineu – LPS Cluj Napoca  2-3

A marcat pentru Ineu: A. Covaciu 2

ACB Ineu: Tulcan – Mabda, Cioară, Giacom, Megulete – Bolteanu – A. Covaciu, D. Covaciu, Hada, Cătană – Moisă. Antrenor: Marius Ciubăncan, Marcel Ponta.

Ponta: „Ne propunem să-i creștem într-un anumit fel”

Fostul mijlocaș al celor de la UTA sau ACU, care și-a încheiat cariera la CS Ineu, Marcel Ponta a intrat de curând în corpul de antrenori al ACB Ineu. „Din păcate, am pierdut toate meciurile, dar nu dezarmăm. La Timișoara, la U16, am încercat să jucăm, să punem problemem dar nu am avut forță ofensivă. Adversarul a fost mult mai experimentat și ne-a pus sub mare presiune. Am reușit să ne apărăm destul de bine, Coman ne-a salvat din mai multe situații. Am încercat să construim cu mingea jos, ne propunem să-i creștem în acest fel. Astăzi, la U17, clujenii au condus cu 1-0, am întors la 2-1 până la pauză după un fotbal bun, am dominat meciul și credeam că vom reuși să ne impunem. În a doua repriză, însă, clujenii au echilibrat, au egalat și chiar ne-au dominat un pic, iar pe final au marcat golul victoriei lor. La U19, meciul a semănat cu cel al echipei mari, cu Sântana. Am făcut două cadouri în prima repriză, am încercat să revenim, am ratat mult și a rămas rezultatul stabilit în prima parte”, ne-a declarat Marcel Ponta.

Sculici: „Cu aceleași grupe, un pic îmbunătățite vom participa și din toamnă la campionatul 2021/2022”

Despre strategia avută de ACB Ineu și la nivel juvenil a vorbit Cristi Sculici, coordonatorul tehnic al clubului. „Ne-am reorganizat centrul în toamna lui 2020 ca să participăm din 2021/2022 în competiții, dar dacă acum totuși s-a pornit un campionat Elite am decis să jucăm cu copii sub vârstă cu un an. Prin urmare, grupa de 2006 participă la U16, cei din 2005 la U17, iar cu cei de 2003, 2004 și doar doi copii de 2002 jucăm la U19. Cu aceleași grupe, un pic îmbunătățite vom participa și din toamnă la campionatul 2021/2022. În Liga Elitelor jucăm, așadar, în premieră, se vede că nu avem ritm, ne lipsesc meciurile oficiale. Dar, vom câștiga un pic de experiență ce ne va folosi din toamnă, când sperăm să fie un campionat normal”, a afirmat Sculici.

ACB Ineu – LPS Banatul e următorul meci al zărăndanilor la Elite U16, pe când la U 17 și U 19, ineuanii se deplasează la Sebeș – Alba, pentru duelurile cu LPS.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button