Gloria LT Cermei

Ionuț Pop vrea să plece la lotul național după ce adaugă trei puncte în contul Cermeiului, cu Poli: „Ne-am complicat viața și trebuie neapărat să-i batem pe timișoreni”





Gloria Lunca Teuz Cermei și-a complicat viața pe final de sezon după eșecul intern cu Progresul Ezeriș. Cărășenii s-au impus cu 2-1 în Țara Sămădăilor și, dacă iau și punctele de la Chișineu Criș, la „masa verde”, s-ar apropia la doar două puncte de „roș-albi”. Dar, lucrurile s-ar putea clarifica sâmbătă, dacă cermeianii trec pe teren propriu de ACS Poli, căci Ezerișul, după jocul cu Periam, vine la Arad pentru jocul cu Lipova, echipă ce nu a renunțat la gândul de a-i lua fața Crișului pe locul 1.

„Vom da totul pentru victorie”

Mezinul trupei lui Flavius Moisă crede cu adevărat în scenariul expus mai sus. „Cu Ezerișul am marcat repede, iar apoi ne-am cam jucat cu ocaziile. Treptat, adversarii au ieșit la joc și au profitat de faptul că am căzut puțin fizic. Am fost destul de obosiți în special în repriza a doua și am pierdut toate punctele. Ne-am complicat singuri viața, dar tot noi trebuie să o scoatem la capăt. Trebuie să câștigăm cu Poli și eu zic că vom reuși. Echipa din Timișoara nu mai e de speriat, au și ei mulți jucători tineri, ca și noi, vom da totul pentru cele trei puncte”, susține Ionuț Pop.

Viitorul și Maghici, roluri importante în ascensiunea fundașului de 16 ani

Din iarnă, fundașul de 16 ani a devenit punct fix al Cermeiului pe banda stângă a defensivei, dar un rol important în creșterea sa îl are clubul Viitorul și antrenorul Dinu Maghici. „Nu mi-a fost chiar ușor să plec de acasă, din județul Mureș, dar cei de la Viitorul, domnul Dinu s-au ocupat de mine să mă integrez rapid și să cresc de la meci la meci. Vreau să-i mulțumesc pe această cale, dar nu-l uit nici pe antrenorul meu de la Kids Gurghiu, Ovidiu Mărginean. Iar de când sunt la Cermei și domnul Flavius Moisă a avut grijă de mine, iar de la începutul acestui retur am început să joc constant. Joc fundaș stânga, mă ajută faptul că lovesc mingea aproape la fel de bine cu ambele picioare. Bineînțeles, m-aș descurca și în centru, acolo unde am evoluat la juniori. Contează mai puțin asta, important este să scoatem maxim în ultimele două meciuri de campionat și apoi vom mai vedea”, mai afirmă tânărul apărător al „sămădăilor”.

Țintește mai sus, parcursul lui Rusu îl inspiră

Imediat după meciul cu Poli, Ionuț Pop va pleca spre Miercurea Ciuc, pentru a participa la un stagiu de pregătire al naționalei Under 17 a României. „Chiar dacă e doar o selecție și un meci amical, sunt mândru că voi purta echipamentul echipei naționale. Bineînțeles, aș vrea să plec fericit la lot, după o victorie cu Poli, de aceea voi da totul dacă se va apela la mine. În sezonul următor, mi-ar plăcea să joc puțin mai sus, dar asta depinde doar de mine. Județul Arad are destule echipe bune, poate una dintre ele și va promova în Liga 1, ca să nu mai vorbesc de UTA. Iar povestea lui Denis Rusu, care a făcut pasul de la Liga 3-a la UTA mă inspiră, cumva, și pe mine. Cert este că vreau să fac performanță în fotbal, de aceea am și plecat de foarte tânăr de acasă, iar părinții mei mă susțin în tot ceea ce fac”, adaugă fundașul Cermeiului.

Stoia (ACS Poli): „Să ne facem fericiți suporterii!”

Și în tabăra ACS-ului a vorbit un tânăr fundaș, Ronny Stoia (21 de ani). „Ne dorim să câștigăm cele trei puncte, ca să terminăm cât mai sus în clasament. Ca oricare meci, știm că nu va fi ușor, dar vom intra pe teren cu aceeași atitudine pe care am avut-o până acum și sunt sigur că vor veni și realizările. Cred că meritam mai mult în meciurile trecute, dar ne-a lipsit șansa și vreau să ne putem bucura după fluierul final și să-i facem fericiți pe suporterii care ne susțin în fiecare zi!”, au fost cuvintele polistului.

Pentru meciul de sâmbătă, de la ora 17, Cermeiul nu ar trebui să aibă nicio problemă de lot.

Formații probabile:

Cermei: Gârlea – Stoianovici, Ivan, Al. Sabău, I. Pop – Salka, Lazăr – Mateucă, S. Popa, L. Bodri – R. Popa.

ACS Poli: Toma – Dincă, Cochințu, Stoia, Popa – Sporin, Daminuță- Românu, Mitre, Toboșaru – Sevici.

Arbitri: Mircea Salomir – Bogdan Pojar, Robert Meres (toți in Cluj-Napoca)

Observatori: Cornel Pantea (Oradea), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button