Progresul Pecica

Pecica a schimbat ordinea între Criș și Lipova la vârful clasamentului! Stupar: „Nu ne-am dus ca să încurcăm pe nimeni, ci doar să jucăm fotbal”



Progresul Pecica a schimbat liderul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a, după remiza de la Chișineu Criș. Doi fundași și-au trecut numele pe lista marcatorilor, ambii înainte de pauză, respectiv Aldan pentru oaspeți (min. 19), respectiv Pavel (min. 43).

„ Puteam să obținem mai mult dar și mai puțin”

Ocazii au mai fost de ambele părți în partea a doua, dar tabela a „înghețat” la scorul de 1-1. „Eu cred că a fost un joc reușit din partea ambelor echipe. Am alternat momentele în care am dominat sau am controlat jocul cu momente în care au preluat ei conducerea jocului. Am avut și noi situații de poartă la care puteam să înscriem, chiar pe final am avut două situații destul de mari, dar au avut și ei oportunitățile lor. Adică  puteam să obținem mai mult dar și mai puțin. A fost un meci foarte deschis, un meci plăcut, din care, eu zic, va câștiga fotbalul arădean. Le doresc multă, multă baftă la meciul de baraj ambelor echipe din Arad. Noi nu ne-am dus ca să încurcăm pe nimeni, ci doar să jucăm fotbal. Oricum, este clar că cele două locuri nu mai puteau fi pierdute de niciuna dintre cele două echipe din județul nostru, doar că ordinea ierarhică s-ar putea schimba adică locul 1 și locul 2”, a spus Dan Stupar la finele disputei de astăzi.

Palmaresul cu colegele arădene: „Nu am învins Lipova, dar cu Crișul nici nu am pierdut”

Antrenorul Progresului și-a analizat pe îndelete colegele din Arad. „Dacă luăm componența loturilor echipelor din județul nostru, Lipova și Crișul au mai mult echilibru. Mă refer la prim 1, dar și la ceea ce pot să aducă de pe bancă. După aspectul bugetului poate că, iarăși, au ei un avantaj, iar din punct de vedere al rezultatelor acestea sunt oarecum împărțite. Pe Lipova nu am reușit să-i învingem niciodată, doar eventual rezultate de egalitate și acelea în meciuri amicale. Nici pe cei de la Crișul nu i-am bătut, doar că împotriva lor avem doar rezultate de egalitate, în timp ce cu Cermeiul ne-am împărțit victoriile. Sigur, în momentul. în care se întâlnesc două echipe din același județ exista tendința de a se nivela puțin raportul valoric, pe fondul ambițiilor și orgoliilor. Ceea ce se întâmplă în general la derby, de multe ori echipe mai puțin sau mai slab cotate reușesc să încurce sau să facă o surpriză. Acum sigur că și noi putem să spunem că avem jucători de calitate în cadrul lotului, jucători care au demonstrat și nu întâmplător în cele două sezoane de Liga 3-a am reușit, zic eu, rezultatele destul de pozitive. Și mă refer la locul 5 anul trecut, în condițiile în care încă mai aveam timp chiar să îmbunătățim dacă nu era pandemia, iar anul ăsta există și varianta locului 3”, a adăugat Stupar.

Un loc 3 ne-ar face cinste și onoare”

Fără îndoială, Pecica o va bate pe Fortuna Becicherecu Mic vinerea viitoare și are șanse să termine pe podium, dacă Crișul nu pierde Dumbrăvița. „Sunt sigur că o să încheiem un sezon cu o victorie în fața virtualilor noștri suporteri, pe care îi simțim alături. Sigur că nici un meci nu este câștigat dinainte, trebuie să rămânem conectați, să nu lăsăm garda jos și să fim surprinși. Dacă rezultatele ne ajută și terminăm pe un loc 3 ne-ar face cinste și onoare. Până la urmă, rezultatele noastre ne mulțumesc, dar cei care mă cunosc știu că sunt foarte exigent inclusiv cu mine și mi-aș fi dorit să obținem și mai mult. Dar, la urma urmei, trebuie să fim și realiști și să recunoaștem că putea fi și mai rău”, a mai punctat „principalul” Progresului.

Vrea o serie mai stufoasă: „Continuitate și calitate cu meciuri mai multe”

Dan Stupar ar dori ca din toamnă FRF-ul să umble la componența seriilor de Liga 3-a. „O serie mai mare ar face mai mult bine, în sensul că numărul de jocuri, fiind mai mare, ar crește continuitatea și calitatea. Este destul de greu să te antrenezi două luni și să joci tot atâtea într-un tur sau retur. Adică mi se par prea puține meciuri comparativ cu câte săptămâni de antrenament ai și atunci este clar că cel mai bun antrenament pentru progresia fotbaliștilor sunt jocurile oficiale. Dacă nu mă înșel am avut opt meciuri amicale, aproape câte meciuri am avut în turul sau returul de campionat. Sigur nu este ok, dar, cu siguranță, pandemia și-a pus amprenta și pe fotbal. Sperăm ca să se schimbe lucrurile, să trecem peste această pandemie și apoi să găsim cel mai bun format, cu mai multe echipe. Dar, până atunci, le țin pumnii și le doresc multă baftă echipelor noastre arădene la meciurile de baraj”, a concluzionat tehnicianului „galben-albaștrilor”.

Pecica e pe locul 4 în seria a 8-a a Ligii a 3-a, cu 27 de puncte acumulate, cu 9 mai puțin decât Crișul și 11 comparativ cu Lipova. Dumbrăvița e, deocamdată, a treia cu 28 de puncte.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button