Polo

AMEFA Arad s-a deblocat în Superliga de polo chiar în ultima etapă a sezonului regular, urmează play-outul pentru puștii lui Cristi Cosma!





Tănăra formaţie de polo a celor de la AMEFA Arad a reuşit să obţină prima victorie în Superliga Naţională, chiar pe linia de finish a sezonului regulat! S-a întâmplat la al patrulea turneu şi totodată ultimul al primei faze a campionatului, disputat în perioada 21-25 aprilie în bazinul Crişul din Oradea, unde arădenii au disputat nu mai puţin de şapte partide în cinci zile.

Cu un lot încropit pe repede înainte, format în special din juniori şi cu o situaţie financiară precară, antrenorul Cristian Cosma reuşeşte să demonstreze că se poate rezista şi în condiţii foarte grele. Vă reamintim că datorită situaţiei în care se află, cu poloişti împrumutaţi de la alte cluburi din Bucureşti şi Braşov, AMEFA nu se antrenează colectiv.

Revenind la turneul de pe Criş, arădenii au dat o replică bună în faţa unor adversare mult mai bine cotate, precum Sportul sau Dinamo, dar au şi câştigat un meci, cu Poli Cluj, după ce la al treilea turneu obţinuseră primul punct stagional, tot în compania formaţiei de pe Someş, colegă de suferinţă în Superligă! Per total, un sezon regulat cu trei turnee pentru AMEFA (n.n. la primul nu a luat parte, din cauza dificultăţilor financiare) chiar dacă vorbim de încă un sezon în care Aradul se chinuie să reziste financiar.

Tinerii poloişti arădeni s-au impus chiar în ultimul meci, în faţa Clujului

Iată rezultatele obţinute de AMEFA, dar şi marcatorii arădenilor, la acest al patrulea şi ultim turneu al sezonului regulat din Superligă: 4-14 (1-2, 2-4, 0-6, 1-2) cu Crişul Oradea (goluri arădene marcate de David Marschal, Horia Nazarie, Andrei Armean şi Alex Teodorescu), 2-16 (0-3, 2-4, 0-2, 0-7) cu Rapid Bucureşti (Claudiu Grama, Armean Andrei), 4-18 (2-4, 1-6, 1-3, 0-5) cu Steaua (Ștefan Andrei 2, Matei Baciu, Matei Lucaș), 10-14 (3-5, 1-4, 4-3, 2-2) cu Sportul Studenţesc (Lucas Matei 2, Ionut Baglamis 2, Claudiu Grama 2, Stefan Andrei, Radu Toma, Horia Nazarie, Andrei Armean), 8-14 cu Dinamo (Alex Teodorescu 2, Ionut Balgamis, Lucas Matei, Andrei Stefan, Radu Toma, Andrei Armean, Horia Nazarie), 4-19 (1-6, 2-3, 1-5, 0-5) cu CSM Oradea (Claudiu Grama, Lucas Matei, Andrei Armean) şi 14-12 (2-2, 3-2, 5-4, 4-4) cu Politehnica Cluj (Andrei Armean 4, Lucas Matei 3, Andrei Ștefan 3, Alex Tedorescu, Matei Baciu, Claudiu Grama, David Marcshall).

AMEFA termină ultima după sezonul regulat şi va juca în play-out

Clasamentul la finalul sezonului regulat este următorul. 1. CSA Steaua; 2. CSM Oradea; 3. Dinamo București; 4. Rapid București; 5. Sportul Studențesc București; 6. CS Crișul Oradea; 7. Politehnica Cluj-Napoca; 8. Amefa Arad. În play-off-ul ce va debuta pe 7 mai vor evolua primele patru clasate, jucându-se în primă fază semifinale, iar în play-out se vor înfrunta ultimele patru. Pe ultimul loc după sezonul regulat, AMEFA are ca obiectiv să încheie cu bine acest sezon, mulţumindu-se cu participarea şi cu păstrarea tradiţiei acestui frumos sport în Arad. „Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă play-out-ul, cu trei turnee începând din 8 mai în fiecare weekend, în care să jucăm fiecare cu fiecare, dar rămâne să vedem ce se va decide la Federaţie, pentru că sunt probleme cu bazinele. Eu sunt mulţumit de ce am realizat în acest sezon, în condiţiile date. Băieţii şi-au făcut treaba, iar la Oradea am şi câştigat un meci, plus am mai făcut două meciuri bune, cu Sportul şi Dinamo”, le-a declarat antrenorul Cristian Cosma colegilor de la livearad.ro.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button