Fotbal feminin

Fac „leoaicele” trei din trei cu Fortuna? Miza, un loc în sferturile Cupei României la fotbal feminin: „Să ne motivăm mental!”





Mâine vom afla sfert finalistele Cupei României la fotbal feminin. Fără îndoială, „șocul” din optimi are loc pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, unde se duelează echipele de pe locurile doi și trei din elită. AC Piroș Security – Fortuna Becicherecu Mic se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele 5 luni la Arad, iar precedentele dispute au fost câștigate de gazde.

În sezonul regular, „leoaicele” s-au impus cu 2-0, iar în cadrul primei runde din play-off cu 3-2. Mai mult în clasament, arădencele au 3 puncte peste rivalele din Vest și au devenit principala urmăritoare a campioanei Olimpia Cluj. Deși e impropriu spus acest lucru, atâta timp cât distanța dintre cele două formații este de 11 puncte în fața trupei de pe Someș.

Olariu și Parlak au fost autoarele golurilor cu care Piroș Security au trecut de Florii de Universitatea Galați, cu 2-1, în timp ce Fortuna a cedat cu același scor acasă, cu Olimpia. „Este un derby, încercăm să-l abordăm ca atare. E bine că nu am avut eliminări cu Galațiul ca să ne trezim cu suspendări în Cupă. Suntem un lot numeric foarte redus, e greu să ținem ritmul. Se pote spune că avem un ușor ascendent moral  în fața Fortunei după cele două victorii din campionat, deși nici un meci nu seamănă unul cu altul. Becicherecu Mic este o echipă pe care o respect foarte mult, cu o organizare de joc excelentă și un lot foarte echilibrat. Au dubluri pe post, sunt multe jucătoare în lot și atunci, probabil, vor putea alinia și fete care nu au evoluat cu Clujul în campionat, pe când noi suntem 12-13 mari și late. Vom face un efort comun, vom încerca sa motivăm fetele din punct de vedere mental, pentru a-și dori cu adevărat calificarea în sferturile Cupei României”, a declarat Dan Cuedan, înainte de meciul de miercuri, de la ora 16,30, de pe arena din Sânnicolau Mic.

Arădencele au ceva probleme cu privire la junioare, atâta timp cât Kugler și Prodan au făcut un pas în spate, prima fiind și accidentată. Totodată, confruntarea de mâine ar putea fi ultima la Piroș Security a directorului sportiv, Liviu Ilea, care are alte ambiții profesionale.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button