UTA Arad

După accidentul cu Astra, UTA nu mai luase mai mult de trei goluri într-un singur meci: „Marea mea provocare este să schimb mentalitatea jucătorilor”





După 0-6 cu Astra, scorul campionatului și astăzi în Liga I, UTA nu mai încasase patru goluri într-un singur meci. S-a întâmplat aseară, la Pitești, unde arădenii au pierdut al doilea meci din play-out, încasând golurile 3 și 4 în ultimele 5 minute de joc.

La conferința de presă organizată pentru Liga Profesionistă de Fotbal, Laszlo Balint a vorbit despre un anumit nivel al elevilor săi, dar și despre o încredere că obiectivul poate fi atins. „În primul rând, a fost o lipsă de eficiență în atac, căci ocazii de a face 2-1 am avut vreo trei-patru. Dar, să nu uităm că – totuși – am avut 1-0 pe tabelă, să zicem că reușita de 1-1 a fost un euro-gol, dar apoi nu am fost eficienți nici în apărare. Nu trebuia să le dăm șanse, ba mai mult, la golul de 2-1 ne-am întors cu spatele la adversar. Mi-e greu să explic unele greșeli pe care le-am văzut astăzi, dar ăștia suntem, ăsta ne este nivelul, trebuie să mergem mai departe încrezători că ne putem atinge obiectivul. Momentul psihologic al partidei s-a consumat la 2-1, nu am știut să-l gestionăm. Am intrat la pauză cu capul plecat, dar am încercat să-i montez pe băieți, să le spun că putem întoarce meciul, că avem potențial, dar intervin iar greșeli…Intervine problema apărării preventive, ați văzut cum am luat și golul 3 și golul 4 pe niște contraatacuri, nu reușim să stăm aproape de adversar. Sper să reglăm lucrurile repede, ne așteaptă o deplasare lungă la Arad și meciul cu Chindia vine foarte rapid. Întâlnim o echipă la fel foarte bună și noi avem nevoie de puncte”, a spus antrenorul utist.

Întrebat dacă meciul dintre FC Argeș și UTA a arătat ca unul dintre două foste campioane ale României, Balint a adăugat: „Cred că glumiți…Nu, categoric nu. Din păcate, nivelul fotbalului românesc scade, asta este realitatea, cu asta ne confruntăm. Noi ca antrenori încercăm să facem tot ce ține de noi ca să ridicăm nivelul. Marea provocare pentru noi, sau pentru mine, ca să vorbesc doar în numele meu, este aceea de a încerca să schimb mentalitatea jucătorilor. Asta e problema principală, nu suntem obișnuiți să avem acea mentalitate de campioni, ca să rămânem constanți la un nivel care să ne permită să dăm 100% în fiecare zi pentru meseria noastră”.

Dacă Astra și Voluntari le bat pe Chindia și Dinamo, UTA va coborî pe locul 5 al play-outului la finele etapei cu numărul 4. Acum e pe 3 cu 25 de puncte acumulate, iar cele două formații menționate pot face 26 de puncte.

FOTO: Gabriela Neacșu (FC Argeș – Facebook)

 

23 comentarii

  1. Pai nici o echipa din actualul campionat nu a luat bătaie la asemenea scoruri.. Doar Iașiul a mai încasat asemenea scoruri. Doar o data cu gazul parcă.. Suntem de rasul lumii.. Ne-am făcut de rușine… Nu știu ce nu merge dar clar ca ceva nu merge… Se vede cu ochiul liber.. Și o spun și rezultatele….

    0
    0
  2. faptul ca am pierdut cu sibiu acasa ultima clasata care nu a mai batut pe.nimeni si ca am luat4 1 de la arges ne arata ca 0 6 cu astra nu a fost accident mai balinte!nu stiu de ce dar acum 1 an gandeai altfel parca cineva ti a luat mintile!

    0
    0
  3. DA,tirziu cu mentalitatea se termina campionatul parca tu ai adus jucatori,cunoscuti de tine profesional vorbind,nu crezi ca ai o problema?

    0
    0
  4. Pune-le in vestiar un fluturaș de salariu al unui muncitor din zona industriala si alaturi o cupă câștigată de UTA in perioada ei de glorie si intreaba-i ce aleg sa scrie istorie sau sa munceasca la bandă.
    Daca mai trăia Ionut Popa si era in club intrau sub gazon de rușine.

    0
    0
  5. Scorul e mincinos in sensul că UTA a lăsat garda jos pentru un punct. După ce conduci ,și poți și dubla avantajul ,frustrarea e prea mare. Asaltul însă era neconvingător ,fara ocazii ,fara speranțe. Apoi cunoșteai Argeșul si. la apărare lași doi oameni cu viteza de sosire a doua zi in propriul careu !! Echipa nu e obosita fizic ,cat obosita de eșecuri. Eșecuri periculoase care duc de fapt la autoinfrangeri. Ne batem singuri !!

    0
    0
  6. Nu cred că ne încălzește, dar și Argeșul a luat 5-0 la Cluj, și 4-1 la Sibiu acum vreo 3 săpt, dar nu asta contează. Trebuie uitat totul și să strângem rândurile lângă echipă să ne salvăm. Șanse avem multe, dar trebuie profitat de ele. Nu se poate schimba nimic. La sfârșit tras linie și vom vedea atunci. DACĂ ECHIPA ARE CARACTER, NE SALVĂM! Nu jucăm cu Real Madrid, am demonstrat că se poate trece peste orice. Haide UTA!

    0
    0
  7. Încă o vorba. Eram sigur de meci nul. Nu mă ,,aprind” la 1-0 ,fiind și prea devreme. Ca echipe care se cunoșteau ,un avantaj sensibil la jucători pentru UTA ,egalul ar fi mulțumit ambele tabere. Dar ,,bubuiala” care le-a tras-o UTA la deschiderea scorului ,cu ocazie de 2-0 , scenariu ca la Clinceni ,i-a speriat pe argeșeni ,care nu mai puteau da înapoi în fața unui cvasi abandon tehnic.! Explicație pe cât de dura ,pe atât de reală !!

    0
    0
  8. Problema e ca ne-am chinuit sa aducem cetateni cu caracter. Poate e cazul ca, de la vara incolo, sa ne orientam spre PROFESIONISTI…
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  9. Mentalitatea jucătorilor e o boală la noi, această calitate trebuie lucrată la copii și juniori,vezi academia Ajax care de mici îi învață ce înseamnă să fii profesionist,am mai spus-o,unii nu pot mai mult, alți gen Roșu se gândesc la alte echipe.
    Rămân totuși puțini cei care sunt profesioniști și merită să continue și din vară, totuși Balint trebuie sa fie foarte atent la modul cum își citește jucătorii,sunt ferm convins că se știu deja majoritatea celor ce vor părăsi clubul din vară,sper sa nu părăsim și noi liga 1.
    Cred totuși că,cu o strategie corectă și calculată din partea lui Balint vom sta liniștiți in ultimele 2etape.

    0
    0
  10. De ce nu se fac publice contractele jucatorilor de la UTA ? UTA nu este un club 100 % privat ca sa ai clauze de confidentialitate.De ce nu este public bugetul anual al echipei ?

    0
    0
  11. l as pune pe gaica, bogosel ,echipele de antrenori de la juniori…dar nu le convine la hora si ceilalti faliti sa alerge la antrenamente vor miute si contracte grase….

    0
    0
  12. D.Balint dacă ai bun simț și într-adevăr ții la acest club îți iei jucătorii dragi caHora,Antal,A.Petre și mai sunt și alții care au făcut doar figurații in teren ,lasatine să vină alții . Dacă nu vreți sau nu sunteți în stare lăsați să joace baetii de la U19 sau U17 ,eu sunt convins că nu se vor face de rușine ca și voi .Ați pierdut cu Astra la 6-0 acasă , ETC,ETC.RUSINE SA VĂ FIE. Cu UTA până la moarte cu cei care -si dau și ” viața” pe teren pentru echipă.

    0
    0
  13. Domnilor, una e una , alta este alta, sa batem sambata pe Chindia si sa spunem „UTA a inviat „.In rest, idiferent cine conduce, cine este antrenor pana la vara, ce jucatori sunt sub contract, cine vor veni apoi, cine este impresar , totul este desertaciune, cum zic popii.Important este sa facem punctele necesare ca sa ramanem in prima liga , fara baraj.Ce va fi din vara vom vedea ,important este sa batem Chindia, sa ne distantam de ultimile clasate.Haide UTA !

    0
    0
    1. Normal ar fi ca unii dintre elefantii adusi pe salarii bune la UTA sa plece, vezi cazul Albu -inchiriat de la Chiajna, Nelut Rosu, Hora, Antal, portarii nici ei nu sunt de neinlocuit la cate goluri am luat, etc.De ce nu se promoveaza jucatori din zona ,cu afinitate pentru Arad, din Arad, Timis, Bihor, Hunedoara, Alba.Sau acestia nu-l au reprezentant pe Apostol.Sunt convins ca sunt jucatori de mai mare valoare in ligile inferioare decat are UTA inziua de azi ! Sunt convins ca de la UTA nu vor mai face parte sezonul urmator Albu, Cipri Rus.Adi Petre,Iacob, D.Rusu, Benga, si multi altii

      0
      0
      1. Ioane daca retrogradam exact cu C.Rus, A.Petre, D.Rus + Isac, Miculescu, Hrezdac, Voinea, o sa jucam!!!!! Plus Bustea, N.Rosu, Ilie, Rumpoulaku, Tomozei. Ca pe ultimii nu-i ia nici dracu!!!!! Hai ca avem lot de promovare chiar si cu Gaica antrenor! Mai 3-4 juniori si de la capat!!!!!! Sper sa ma insel si sa ne salvam! Dar cu jocul ce-l prestam, NU CRED! Poate daca aia de jos se incurca singuri, ca de la Balint nu mai am sperante…. Si-o mancat omenia!

        0
        0
  14. Situatia echipei ma indispune,nu pot sa renunt sa tin cu cu uta,dar nu pot sa urmaresc meciuri chinuite ,parca nu jucam fotbal in jumatatea de teren a adversarului,dar nu vreau sa emit pretentii ,sfaturi,sper sa ne salvam si pe urma vedem cum va fi,bafta baieti !

    0
    0
  15. Dacă după ce ai văzut că Ilie este un fricos, care se întoarce cu spatele ( a câtea oară ?!! ) când se apropie adversarul de el și vrea să șuteze și tu îl mai introduci în teren, ai o mare problemă domnule antrenor.
    Aste foarte adevărat că Benga singurul fundaș central de meserie al UTA-ei , este accidentat…dar faci improvizații, cum ai mai făcut-o până acum pe alte posturi…nu mai joci cu Ilie și Erico, care gafează de câteva ori pe meci!
    Sita ar fi trebuit să cearnă până acum…să știi pe cine te poți baza,,, te lăudai că ai adus numai jucători de caracter.
    Nu putem da vina pe jucători, dacă ei știu foarte bine că sunt slabi și totuși antrenorul insistă să îi introducă pe teren!
    Să nu ai tu o formulă standard după atâta timp, denotă că antrenezi după ureche.
    Comunicarea din teren ar trebui să fie CONTINUĂ, să nu treacă nici o secundă fără ca jucătorii să nu se informeze, să vorbescă, să se demarce, să ceară mingea…
    Concluzia este că în teren ar trebui să intre DOAR JUCĂTORII CU ATITUDINE DE ÎNVINGĂTOR!
    Sper să fie apți de joc Benga,Isac și Tomozei.
    Verigile slabe ( Ilie,Erico, Roșu, Albu, Hora, Antal etc.) nu mai au ce căuta printre titulari, dacă ești un antrenor cu autoritate și îți dorești să le arăți leneșilor și fricoșilor ce atitudine îți dorești să vezi în teren!
    Dacă se va îmbunătăți condiția fizică, pate veți reuși să faceți împreună faza de atac și de apărare, ceea ce ar arăta că puteți deveni nu o echipă, ci o familie!

    0
    0
  16. Mister Balint,e momentul ca sa pleci,acum,imediat..Trist dar real….Este momentul ca sa reconsideram pe tine si gasca ta….Drum bun,cale batuta…
    Nu mai cred in ceva pe plus,adus….Nu mai cred in minuni….Atat se poate,atat poti….Matale nu ai verigi slabe sau bune,ci doar impotenta,negestionare….Nici daca ai avea pe Messi,Ronaldo,Ibrahimovici in lot,tot le-ai inventa niste posturi noi…E momentul ca sa ne spui PA PA….Ia-i pe Rosu,Iacob,Hora,Antal,cu tine…Nu cumva sa ii uiti pe aici….
    Mister Balint,iti bati joc de noi,de suporteri….Exista multe echipe de Liga a 2-a,care te doresc….Te rog sa nu-i dezamagesti,chiar te vor…..cu mare drag…noi ne-am cam prins…

    0
    0
  17. Realitatea este ca antrenorul nu joaca in teren, jucatorii sint cei care au balonul si sint chemati sa execute tactica si strategia, buna sau rea a bancii tehnice. Acum, executia jucatorilor depinde foarte mult de abilitatea lor thehnica de a da o pasa precisa, LA FIRUL IERBII unui coechipier astfel incit acela sa nu aiba probleme majore in a prelua balonul si la rindul lui a pasa mai departe in acelasi fel, unui alt coechipier plasat mai aproape de poarta adversa aflat intr-o pozitie avantajoasa de a marca, sau, a pasa unui alt coleg intr-o pozitie mult mai avantajoasa capabil de a continua si asigura cursivitatea fazei ofensive catre o asezare ideala pentru un sut din afara careului PE SPATIUL POARTII. Executia paselor la FIRUL IERBII se invata in anii de juniorat ! Foarte important de implementat acest detaliu si asta cit mai rapid in jocul de ansamblu al UTA-ei!

    Jocul la firul ierbii este secretul celor de la Astra Giurgiu, care i-a mentinut ani de-a rindul in playoff-ul Ligii 1 si mai apoi in Cupele Europene cu citeva rezultate notabile. Il avem pe Erico care ne poate spune mai multe despre timpul petrecut de el la Astra.

    Pentru a pune in valoare atacantii buni pe care ii avem momentan la dispozitie, este necesara o completare a lotului la mijlocul terenului cu vreo trei jucatori cu clarviziune ofensiva, posesie si sut eficient din lovituri libere din afara/preajma careului de 16m.

    0
    0
  18. Erico are valențe ofensive ( e printre golgeterii echipei), ar trebui reprofilat mijlocaș ofensiv, că și așa stăm rău la capitolul goluri marcate și cu ocazia asta am reduce numărul de gafe pe care tot Erico le produce în apărare.
    Sper că până Sămbătă să vedem în jocul UTA-ei 1-2 jucători care știu centra și șuta, că Roger iese în evidență doar prin dăruire.
    Cine dă TOTUL PE TEREN să joace, restul să învețe ce înseamnă UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button