Progresul Pecica

Pecica vrea să compună un podium 100% arădean în Liga 3-a, iar Aldan speră ca pretențiile să crească din vară: „De ce să nu ne gândim și noi la promovarea în Liga 2-a?





Progresul Pecica a schimbat liderul în seria a 8-a a Ligii III-a după remiza (1-1) obținută la Chișineu Criș. Punctul îi ține pe „galben-albaștrii” în cărți pentru ultimul loc pe podium, iar tot ce trebuie să se întâmple în ultima etapă este ca punctele cu „lanterna”din Becicherecu Mic să nu fie ratate, iar Crișul să nu piardă la Dumbrăvița.

Omul cu golul pe malul Crișului Alb a fost Sergiu Aldan. În minutul 19, fundașul stânga al lui Stupar a înscris din unghi, păcălindu-l pe portarul Zamfir. „Golul meu a pornit de la pasa lui Bilia în diagională spre Iuga, el a blocat adversarul și a lăsat mingea să curgă. Eu am venit din spate și am făcut un-doi cu Capăta, l-am văzut pe portarul Zamfir că avea tendința să plece spre colțul lung, se aștepta la centrare și am reacționat rapid cu un șut la colțul scurt. Am pregătit bine meciul de la Criș, dar nu a fost ceva special. La Pecica toate meciurile sunt importante și sunt pregătite normal ca un meci de campionat. Sigur că în timpul meciului apar ambițiile, atunci simțim că este derby local, dar noi la fiecare meci avem vrem să câștigăm, nu mergem doar să ne prezentăm. Am simțit în timpul meciului de la Criș că adversarul nu este peste noi ca joc, iar dupa golul meu am fost și mai convinși că nu plecăm fără punct sau puncte. Pe final de meci, la capul lui Bilia am fi putut avea victoria și ar fi fost meritată, cred eu”, a spus pecicanul, aflat la primul gol stagional.

Sergiu Aldan răspunde pentru al cincilea an consecutiv la comenzile lui Dan Stupar, cu care a câștigat Cupa și Supercupa României în tricoul juniorilor UTA-ei în 2016. „Au fost meciuri memorabile, am fost o generație frumoasă care, din păcate, s-a risipit pe la alte echipe. Așadar, am avut șansa să îl am ca antrenor timp de 5 ani pe nea’ Dan, am primit sfaturi foarte bune penru a-mi perfecționa jocul tactic, dar și individual. Am crescut mult ca și tehnică, viteză și forță și practic nu mă sperie nici un duel indiferent de adversar. Permanent am fost încurajat și sfătuit suplimentar cum să abordez diferitele partie, tot timpul am respectat ce mi s-a transmis și cred că mi-am făcut treaba foarte bine de cele mai multe ori.  Saltul de la juniori la seniori, la Liga a 4-a și apoi a treia a fost mare, dar impactul a fost atenuat de pregătirea primită la Pecica. Am jucat fără frică, tot timpul am avut curaj să ies la joc. Chiar dacă am sarcini de fundaș stânga, încerc să apar la lovituri libere de piciorul stâng, cornere și urcări în atac pe partea stângă. În fiecare an am reușit pase de gol și chiar minimum un gol. Cred că aș putea face față la Liga 2-a, m-aș descurca la duelurile fizice, aș putea să mă achit de orice sarcini de joc. Urmăresc mult la televizor aceste meciuri din campionatul Ligii a doua, sigur că din teren este altceva, dar nu mi se pare ceva extraordinar. Nu este un salt extraordinar între Liga 3-a și Liga 2-a. Sperăm să terminăm pe locul 3, îmi doresc să continui la Pecica cu Dan Stupar și poate vom avea și noi un obiectiv mai îndrăzneț din toamnă. De ce să nu ne gândim și noi la o promovare în Liga 2-a?”, mai spune fundașul de 23 de ani al Progresului.

Meciul pecicanilor cu Fortuna Becicherecu Mic, formație ce a strâns un singur punct în prezenta ediție de campionat și pe care Progresul a învins-o cu 5-3 în tur, va avea loc vineri, de la ora 15, odată cu restul etapei, ultima din acest sezon al eșelonului terț.

Formații probabile:

Pecica: Dagău – Țugulescu, Bilia, Wild, Aldan – Saizu, Rădulescu – A. Iuga, Simon, Bozian – Capătă.

Fortuna: Toroc – Strati, Stemate, Eperiș, Bot -Al. Prodana, Mintaș, Icma, Kuhn – Periat, Jorza.

Arbitri: Cătălin Aurelian Flonta (Cluj-Napoca), Sergiu Paul Corb (Zalău), Ioan Claudiu Georgiu (Dej).

Observatori: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Petru Boroș (Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button