Fotbal judetean

Schimbare de lider, „grănicerii” devin favoriți la titlu: Frontiera Curtici – ACB Ineu 2-1





A doua etapă intermediară a Ligii a IV-a a adus față în față poate cele mai cotate echipe din fotbalul județean, aflate – de altfel – pe primele două poziții în clasament. Lider – ACB Ineu, la două puncte în fața Frontierei Curtici, dar și un meci în plus. Chiar și fără 5 jucători de bază, Al. Mihai, N. Varga, Petcuț, Brîndușe și  Dochița, „grănicerii” le-au provocat al doilea eșec stagional zărăndanilor și au trecut pe primul loc în clasament.

Ca și cu Sântana, ineuanii au început modest partida și au scos mingea din plasă după doar 4 minute de joc. Juniorul Buzgău a tras la poartă de la 22 de metri, iar Merșca a scăpat mingea în poartă. Replica zărăndanilor a venit la ocaziile importante ale lui Burlă și Ousmane. Cei doi foști utiști au ratat din poziții ideale, fundașul lui Sculici trimițând alături, cu capul, din 6 metri, din centrarea lui Hulbăr, în timp ce atacantul senegalez  a lovit transversala din 10 metri, din poziție de unu la unu cu Mucha.

În loc de 1-1 s-a făcut 2-0 după 24 de minute de joc. Voștinar l-a faultat din spate în careu pe Avrămuțiu și Gornic a dictat fără ezitare penalty. Mijlocașul Curticiului s-a tăvălit pe jos de durere, acuzând la prima vedere o ruptură de ligamente, dar a revenit pe gazon până la pauză. Alin Gligor  a transformat penalty-ul cu ceva emoții și gazdele luau o opțiune serioasă la câștigarea celor trei puncte. Până la pauză, a fost o monolog al oaspeților din punct de vedere al posesiei, dar și al situațiilor de poartă. Lazea, Mâneran și Florea au trimis șuturi periculoase de la semi-distanță, dar ori nu au găsit spațiul porții averse, ori Mucha a fost pe fază.

Cristi Sculici a jucat și „cartea” Manea la pauză pentru un sistem cu trei fundași centrali, iar fostul căpitan al UTA-ei a avut o centrare din dreapta ce a căzut pe transversală. Ousmane a avut și el un „cap” slab pe lângă poartă, după care Mucha chiar a fost decisiv la șuturile puternice ale lui Florea și Mîneran de la marginea careului. Curticiul a avut o contră tăioasă prin Huțanu, care – însă – s-a grăbit să tragă de la 30 de metri și Merșca nu a avut probleme.

Antrenorul Ineului a fost extrem de inspirat la schimbarea din minutul 75, căci Bîrdan a marcat la prima atingere de balon. Mîneran nu a reușit să finalizeze din marginea careului, dar mingea a ajuns la fostul sebișean, care a trimis în stînga lui Mucha, din 13 metri, bară gol. Cu 6 minute înainte de final Ousmane și Mucha s-au ciocnit violent în careu, Gornic a dat fault în atac, iar vârful de culoare al Ineului a și părăsit terenul. Pe final, Anca a apelat și la puternicul Norbi Varga (cu probleme la gleznă), iar Sculici l-a urcat pe Manea în atac. În cele 5 minute de prelungire dictate de Gornic s-au mai născut trei ocazii la poarta gazdelor. Mîneran a tras telefonat, din cădere, Mucha a „zburat” din nou lângă bară la lovitura liberă bătută de Florea, iar Karmanoczky a reluat cu capul peste poartă din cornerul rezultat.

2-1 rezultat final și lupta la vârf se încinge rău, la această oră Frontiera devenind principala favorită la câștigarea mini-campionatului din această primăvară.

Formații: 

Curtici: Mucha – Morar, Calvin, Gligor, C. Vereș – Coșa (88 N. Varga), Hanc (83 Abrudan) – Ciupuligă (65 R. Petcuț), Avrămuțiu (46 Gurban), Buzgău (65 A. Aslău) – Huțanu.Antrenor: Radu Anca

Ineu: Merșca – Voștinar (46 Manea), Karmanoczky, Burlă (66 Spătaru), Hulbăr – Zdrențan (74 Bîrdan) – Gavrilaș (66 F. Bogdan), Lazea, D. Florea, D. Mâneran – Ousmane. Antrenor: Cristi Sculici

Arbitri: Alexandru Gornic – Cristian Cășuț, Zoltan Nagy

Observator: Corneliu Tiulea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button